Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

Piotr, a w duchy wierzysz?

Nie bał byś się np pójść w jaką noc na cmentarz?

Nie, nie sprawiłoby mi to problemu. Chodziło się czasem i grubo po ciemku. Duchy tak jak zwidy, istnieją w głowach ludzi a nie w rzeczywistości.

• Like 6
Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Teraz moda na wieczorne spacery po cmentarzu. Bo ładnie wygląda jak się znicze wszędzie palą. 

Prawie co roku jestem.

Kupę ludzi chodzi.

Opublikowano
17 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To spełnienie woli zmarłego.

a tak w testamencie napisał ? 

1 minutę temu, 6465 napisał:

Ja zamówiłem 30mszów za zmarłą bo tego chciała przed śmiercią.

dobra emeryture musi miała że na tyle stać , u nas msze są robione za ofiary zebrane na tacę podczas mszy pogrzebowej , teraz jeszcze ksiądz oprócz wiązanek w domu zmarłego kazał na ten cel skarbonkę przy trumnie stawiać a co do czego kasa szła na rozbudowę cmentarza i bieżące rachunki z tym związane 

4 minuty temu, slawek74 napisał:

ty to tylko z %%%% się zadajesz

zapomniałeś jeszcze o     

8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Znasz kogoś zmarłego, kto prosił o modlitwę nad grobem po śmierci? Bo ja nie.

to będę pierwszy , nie musi być nad moim grobem byle za mnie

29 minut temu, szymon09875 napisał:

A ta wódka wylana na cmentarzu co pomoże ? 

robale prędko trumny nie zeżrą

4 minuty temu, Leszy napisał:

Teraz moda na wieczorne spacery po cmentarzu. Bo ładnie wygląda jak się znicze wszędzie palą. 

widok z drona też niezły a jeszcze lepiej z kamery termowizyjnej 

Opublikowano
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

My już dawno na żadne msze nie dajemy, na pogrzeby się chodzi i nigdy się nawet nie pomyślało aby dawać, księdza tylko wzbogacać a ta msza zmarłemu i tak nie pomoże. Moim rodzicom jest na przykład wszystko jedno czy będzie pogrzeb w kościele czy całkiem bez księdza. Ja osobiście siebie bym chciał całkowicie po świecku. Podejmuję niebawem temat całkowitego "wyłączenia" się ze "wspólnoty".

Dziwne , no ale rób jak chcesz 

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

A czego się bać 🤔 dzisiaj jadę na cmentarz jak będzie ciemno 

Tu miałem na myśli jakiś zwykły dzień...w nocy jak pusto 

Opublikowano
6 minut temu, konteno napisał:

a tak w testamencie napisał ? 

dobra emeryture musi miała że na tyle stać , u nas msze są robione za ofiary zebrane na tacę podczas mszy pogrzebowej , teraz jeszcze ksiądz oprócz wiązanek w domu zmarłego kazał na ten cel skarbonkę przy trumnie stawiać a co do czego kasa szła na rozbudowę cmentarza i bieżące rachunki z tym związane 

zapomniałeś jeszcze o     

to będę pierwszy , nie musi być nad moim grobem byle za mnie

robale prędko trumny nie zeżrą

widok z drona też niezły a jeszcze lepiej z kamery termowizyjnej 

Tak rolniczą ogromną. 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

A dlaczego nie? Jeśliby poprosił. 

No to dobre by było 😄

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

No to dobre by było 😄

Jeśli zmarły prosił to ostatnią wolę mus spełnić, nawet jeśli chciałby aby mu na msze dawać. Tańczyć nie umiem ale co tam, poświęciłbym się.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
56 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurna, miesiąc dłużej liczone a połowa mniej...

No nie jest wesoło. Rok poprzedni praktycznie to samo. Ostatni mokry rok tutaj to 2017. Już mało które błotko na polu zostało. Ludzie mają zboża i rzepaki pozasiewane w miejscach gdzie kiedyś trawę był problem zebrać.

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy napisał:

No to dobre by było 😄

Gorzej by miał jak by tamten sobie za życzył żeby pioter ten taniec z jaką niewiastą odstawił🤔

Opublikowano
12 minut temu, szymon09875 napisał:

A jakby chciał żebyś mu nago na mogile zatańczył ? 

Ale lepiej taką orkiestre 😛

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Gorzej by miał jak by tamten sobie za życzył żeby pioter ten taniec z jaką niewiastą odstawił🤔

Jakbym musiał i to te parę sekund by wytrzymał. Byle nie dał ograniczenia czasowego i nie kazał się ożenić. Wtedy bym się chyba załamał.

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, donweter1989 napisał:

No nie jest wesoło. Rok poprzedni praktycznie to samo. Ostatni mokry rok tutaj to 2017. Już mało które błotko na polu zostało. Ludzie mają zboża i rzepaki pozasiewane w miejscach gdzie kiedyś trawę był problem zebrać.

2017 to u nas mokra wiosna i mokra jesień ale bardzo udane pod względem pogody żniwa. Mokra jesień była też w 2019 ale wtedy jeszcze nie prowadziłem pomiarów więc nie znam liczb.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v