Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, jacek1296 napisał:

Parę ładnych lat temu w ciągu 10 dni do grobowca pochowano 2 osoby, po niecałym miesiącu dołożyli następnego. Okres czerwiec-lipiec.

W związku z powyższym ja do piachu albo pieca.

Też się zawsze zastanawiam czy to nie czuć... Ziemia to ziemia, nie przepuści, a tu jakby nie patrzeć taka piwnica.

Dobra spadam bo nie nadążam za wami. Trzeba lecieć na stonkę furmanki umyć bo wlek czasu nie było nawet myjki wyciągnąć nawet.

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

Aż Cię z butów wyrwało. 😉

To jest na piętrze, nie bendę po całym domu syfu roznosił .

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Zrób miejsce na jedną osobę. Wtedy nikt nie będzie gniótł 😁 Zresztą są takie groby u nas, że mąż osobno, żona osobna i to nie z zamierzchłych czasów.

E nie. Ja już z nią tyle to niech tak zostanie do końca. Zresztą u nas odmiennie. Rzadko małżeństwa oddzielnie leżą 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Zrób miejsce na jedną osobę. Wtedy nikt nie będzie gniótł 😁 Zresztą są takie groby u nas, że mąż osobno, żona osobna i to nie z zamierzchłych czasów.

Ja tam mogę być gnieciony. 😉. Zaś co do pochówku to najlepiej jakby wszyscy byli w jednym. Po co ktoś ma w przyszłości dbać o 10 pomników. 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Ototo. Nawet na to się zanosi kiedyś. Oby to kiedyś było odległe. Problem tylko taki, że będzie trzeba jedno na drugim z małżonką, a nie obok siebie więc może bedzie musiała być piwnica🤔. No i teraz trzeba się mocno starać żeby nie być pierwszym, bo co mnie będzie baba z góry ugniatać😉

No wiesz. 

Ja to bym dopilnował, a tak to różnie może być 

Ty może pierwszy będziesz, a kobita se znajdzie jakiego co ma lepsze warunki lokalowe i zostaniesz sam 

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, jacek1296 napisał:

Parę ładnych lat temu w ciągu 10 dni do grobowca pochowano 2 osoby, po niecałym miesiącu dołożyli następnego. Okres czerwiec-lipiec.

I kto na to pozwolił? Toc to do kosztów pogrzebu jeszcze sanepid trzeba by doliczyć. Oj musiało tam śmierdzieć gorzej niż w kostnicy 🤔

15 minut temu, wojtal24 napisał:

na hektar wiedzy do Koszelewa ?

Ja to bardziej na ar wiedzy czy tam tyle co za paznokciami bym się nadał🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

No wiesz. 

Ja to bym dopilnował, a tak to różnie może być 

Ty może pierwszy będziesz, a kobita se znajdzie jakiego co ma lepsze warunki lokalowe i zostaniesz sam 

Nie dom Zetora🤣😂

Opublikowano
22 minuty temu, pedro2 napisał:

Nie doczekanie żeby obcy pług wszedł na moją ziemię😉 jak już będę czuł, że Św Piotr przy bramie czeka to gwoździ w kieszenie nakłade i będzie czym atakować intruzów 😁

To może wszystko jeszcze w kurpiowskie ręce pójść 🤔

Opublikowano
gregor1284 napisał:

18 minut temu, jacek1296 napisał:

I kto na to pozwolił? Toc to do kosztów pogrzebu jeszcze sanepid trzeba by doliczyć. Oj musiało tam śmierdzieć gorzej niż w kostnicy 🤔

15 minut temu, wojtal24 napisał:

na hektar wiedzy do Koszelewa ?

Ja to bardziej na ar wiedzy czy tam tyle co za paznokciami bym się nadał🤔

bo 5listopada w PGR Koszelew jest spotkanie z Czarkiem

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Ja tam mogę być gnieciony. 😉. Zaś co do pochówku to najlepiej jakby wszyscy byli w jednym. Po co ktoś ma w przyszłości dbać o 10 pomników. 

Znam takich co tak leżą, tylko dbać już nie ma kto. Cała rodzina w trzech pomnikach raptem, w jednym 4 osoby - rodzice, syn i synowa - ich dzieci się rozjechały, w drugim bodajże 6, w jednym jedna. Tylko, że dwa małżeństwa leżące w tym 6 osobowym grobie nie miały dzieci, jedno tylko miało córkę, która jest pochowana z mężem, synem i synową w tym 4 osobowym grobie.

Opublikowano
12 minut temu, Qwazi napisał:

To przyjemnie nawet😜. Ale to może z jakimś przerwami a nie tak na wieczność😉

Mój pradziadek z trzema swoimi żonami leży, ciekawe jak mu tam jest 🤔 czwarta gdzie indziej pochowana 

12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Całe życie się z babą uzeraj to jeszcze po śmierci? Gdzie to tak 

9 minut temu, marian7k napisał:

To ile ty teściów chcesz mieć?

Jeden to za wiele. Nie zasłużyłem na takie nagrody 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Mój pradziadek z trzema swoimi żonami leży, ciekawe jak mu tam jest 🤔 czwarta gdzie indziej pochowana 

Tutaj mogą być dwa scenariusze. Albo są fochy i nie ma na te baby siły. Albo fochów nie ma i nie ma siły dla tych bab🤔. Tak mnie się wydaje bo ja trzech obok w pozycji poziomej nigdy nie miałem 😉

Opublikowano
5 godzin temu, Łolek napisał:

Co tutaj słychać 

A słychać słychać , no dziś Przemek vel @soltys48 pochwalił mój owies 😊 , a to radość równoznaczna z tą kiedy dostałem przelew nawozowy 😛

Opublikowano
Qwazi napisał:

15 minut temu, slawek74 napisał:

w którym roku ?

97-98. Ale tu nadrukowane. I jakie poważne tematy🧐. U nas pół na pół jeśli o kremacje idzie. A ja to chyba bym wolał tradycyjnie i w ziemię🤔

z jakiej okazji 18 miesięcy jak w 94/5 skrócili na 15 🤔

Opublikowano
11 minut temu, Leszy napisał:

Zamiast stawiania tych durnych nagrobkow to powinno drzewo zasądzić. Miejsca dużo więcej by było a z czasem i kto by się ogrzał albo grosza zarobił 

8 minut temu, wojtal24 napisał:

bo 5listopada w PGR Koszelew jest spotkanie z Czarkiem

No coś tam jest. To tam PGR jest? 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, slawek74 napisał:

z jakiej okazji 18 miesięcy jak w 94/5 skrócili na 15 🤔

Kiedyś Co wyjaśnię Sławciu. Nigdy nie skrócili do 15 miesięcy tylko wypuszczali wcześniej. Skrócenie zasadniczej służby wojskowej oraz jej form, nastąpiło w 99 roku z 18 miesięcy na 12

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

To może wszystko jeszcze w kurpiowskie ręce pójść 🤔

Nie. Na razie jeszcze obca w świetle prawa. Mówiłem, że na razie się nie opłaca, to węglowe, to osłonowe, to suszowe, zaraz jeszcze na pewno wymyślą jakieś nowe owe i wszystko do jednej kieszonki idzie, a tak by zaraz chciała połowę. Kurpianka to ma zmysłów ho ho 😁

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Tutaj mogą być dwa scenariusze. Albo są fochy i nie ma na te baby siły. Albo fochów nie ma i nie ma siły dla tych bab🤔. Tak mnie się wydaje bo ja trzech obok w pozycji poziomej nigdy nie miałem 😉

No czwarta trochę dłużej żyła niż pradziadek ale u niej to chyba i na pogrzebie nie byłem 🤔

2 minuty temu, Leszy napisał:

Mi by pasowało , ale na cmentarzu wszystko wycięli już dawno. 

Nowe nasadzenia będą. Chcesz to Ci sadzonek dębu wyślę bo mi zostało to w cenie połowy trumny będziesz sprzedawał 😂

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

No czwarta trochę dłużej żyła niż pradziadek ale u niej to chyba i na pogrzebie nie byłem 🤔

Nowe nasadzenia będą. Chcesz to Ci sadzonek dębu wyślę bo mi zostało to w cenie połowy trumny będziesz sprzedawał 😂

Dąb to za długo rośnie. Kto to doczeka aż urośnie i na trumnę się nada?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v