Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Qwazi napisał:

13 minut temu, Karol6130 napisał:

Pomógł by który z teściów w myciu 

@slawek74👆może Ty. Bo on znowu mnie będzie na Zetora nastawał🤣. I znowu będę musiał się od niego oganiać😜

za mocno zaganiany jestem a jeszcze przez ..ebany lukow przejechać 🙆‍♂️🤪

soltys48 napisał:

4 godziny temu, hubertb napisał:

Liczba otworów jest nie ważna, jedno tarczowy każdy będzie rozsiewać nie równo. 

Nie każdy 

3 godziny temu, Dziad932 napisał:

Ludzie w jakiej fazie kosić owies na kiszonke w bele ?? Wykłosił się będzie dobry 🤔

Tak jest dobrze

dokładnie 👍 miałem nordstena na jednej i siał ładnie i równo i do tego szeroko

Opublikowano
41 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Ii ominął was wp***dol 😄😜

Taki scenariusz też trzeba brać pod uwagę ale my bardziej głupi niż odważni to mogło by tam wszystko latać 😂

15 minut temu, soltys48 napisał:

Pod bele nawal wapna budowlanego 

Wystarczy w jakimś dołku postawić 

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, Dziad932 napisał:

No przecież mam swój 😛

No to tankuj smaruj iczekaj w dokach startowych. 😎

Opublikowano
6 godzin temu, slawek74 napisał:

Piotruś ja to zwykły szarak w okolicy jest dużo wiekszych gospodarstw a ja próbuję ich tylko gonić/naśladować w tym co dobre 👍

Gonić to możesz swój własny ogon a i tak go nigdy nie złapiesz.

4 godziny temu, kizak napisał:

bo to kurna przez lenistwo ,2 razy szybciej,a 3 razy lżej. Bo na luzaka w jedną i drugą stronę się machasz .  

Lżej to bym nie powiedział, próbowałem ale wolę na jedną rękę. Dwoma to tak jak lejkiem, jedna ręka się lepiej wywinie, druga gorzej, bardziej się człowiek zmęczy machając obiema rękami niż 2x więcej przedreptać.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Gonić to możesz swój własny ogon a i tak go nigdy nie złapiesz.

Lżej to bym nie powiedział, próbowałem ale wolę na jedną rękę. Dwoma to tak jak lejkiem, jedna ręka się lepiej wywinie, druga gorzej, bardziej się człowiek zmęczy machając obiema rękami niż 2x więcej przedreptać.

Dlatego właśnie nie każdy umie. A wojsku Ty był Piotrze?

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Na szczęście nie i obym nigdy nie był. 

I dlatego na dwie garści siew Ci nie chce wychodzić 😉

7 minut temu, Łolek napisał:

Co tutaj słychać bo ja objeździłem UG i US i koledze z forum prasę byłem zerknąć i nareszcie w domu i biegiem do obory bo zaraz ciemno 

A co może być słychać. Karol się znowu na Zetora zasadza, ale go do Sławka skierowałem 😜

• Haha 2
Opublikowano
45 minut temu, slawek74 napisał:

za mocno zaganiany jestem a jeszcze przez ..ebany lukow przejechać 🙆‍♂️🤪

dokładnie 👍 miałem nordstena na jednej i siał ładnie i równo i do tego szeroko

I u nas pod cmentarzem korki 

Cmentarz na górce, szczyt na samym środku, jak auta jadą to się spotykają nad bramą i korek 

Jest zakaz a ludzie i tak parkują. 

Wczoraj policja 60 mandatów że wystawiła. 

Dziś byli do poludnia. 

Handlarze mówią parkującym że nie wolno parkować bo mandaty, a ci nic. 

Parking pod kościołem pusty, na cmentarz od parkingu 200m

Parking prywatny pusty bo trzeba dać 10 zł 

Jakiś Janusz niósł odkurzacz do liści 🙆‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano

Cały dzień zamglony,kuku zamiast podsychac ciągnie wilgoć.-popsulo plany co nie którym z wioski. 

Cielaki poprzewozone,pryzmy odsypane,drzewa trochę pociachane,

Czas coś zwaczem ruszyć 

Opublikowano
Łolek napisał:

Co tutaj słychać bo ja objeździłem UG i US i koledze z forum prasę byłem zerknąć i nareszcie w domu i biegiem do obory bo zaraz ciemno 

E, to ja lepiej. Od rana do 13:00 objechałem PGE dystrybucję, PGE zakład energetyczny w stolicy województwa coby rozwiązać umowę, wydział budownictwa w starostwie powiatowym, urząd gminy, energetykę rejonową, do tego zrobiłem zakupy do obory i jeszcze sporo w gospodarstwie roboty zrobiłem. A teraz czas trochę się w wodzie popaplać. 😉

Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

E, to ja lepiej. Od rana do 13:00 objechałem PGE dystrybucję, PGE zakład energetyczny w stolicy województwa coby rozwiązać umowę, wydział budownictwa w starostwie powiatowym, urząd gminy, energetykę rejonową, do tego zrobiłem zakupy do obory i jeszcze sporo w gospodarstwie roboty zrobiłem. A teraz czas trochę się w wodzie popaplać. 😉

co z piecem ? namyśliłeś się ? czy redukcje czopucha ze starego będziesz wycinać i przerabiać ?

36 minut temu, TheraRolnik napisał:

@superfarmer02 może by tu pszenice zasiać ? 🤔

IMG_20221031_144807.jpg

co tu było za kartoflisko ? czemu gófna pod talerzówke nie dane?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, superfarmer02 napisał:

Coś kiedyś mówiłeś że jak się na piachu głęboko orze to po czasie piach zniknie, właśnie widzę... 

Tu orka zimowa u mnie na 5 klasie, kilka lat temu się żółty piach wyrywał i sypało jak u ciebie. Orka na 22cm 

received_1284435865652612.jpeg

Dawidek spytał ojca czy orać głębiej 

Ojciec mówi na h*j głębiej to ten zmierzył i pogłębił 

Edytowane przez Łolek
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v