Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

U mnie parę dni temu tyle pykło 

2002 rok 

IMG_20221020_192251.jpg

U ojca w 3320 z 1997 roku juz drugi raz kreci. Najlepsza seria jak dla mnie. Silnik nie ruszany,co on sie narobil w polu. Niby malo ha,ale caly rok uzywany.

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Zawsze mnie się marzył taki zetor jak byłem mlody, a może by tak w posagu dostać 🤔

Przyjedź do mnie to pojedziemy do @Qwazija będę za swata robił

On da zetora żeby się córy pozbyć już moja w tym głowa 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Piotrek moje obliczenia pokazują sytuacje abstrakcyjną i jak gdyby maksymalną ilość pola zaoranego przy danej prędkości. Z tego co pamiętam wtedy powiedziałeś 3,5h co jest jak najbardziej realne. 

Na pewno? Uszkodzenia sterowników to kontrowersyjny temat. 

Zdiagnozowane przez serwis. Ale faktycznie temat kontrowersyjny.

1 minutę temu, Łolek napisał:

Przyjedź do mnie to pojedziemy do @Qwazija będę za swata robił

On da zetora żeby się córy pozbyć już moja w tym głowa 

Nie dom. Ani Zetora ani córy. W klasztorze zamknę a nie będą obce łapy mojej niuni dotykały😜😂🤣😜

• Haha 3
Opublikowano
8 minut temu, HF86 napisał:

idź, no co tylko ty jeden masz na cowidka chorować 🤷‍♂️

Covida to juz mialem dwa razy. Normalna angina. Stary pierwszy zachorowal a.potem.pozarazal wszystkich,moje dzieci, tesciową,mnie. Jedynie zona sie jeszcze trzyma. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Qwazi napisał:

Zdiagnozowane przez serwis. Ale faktycznie temat kontrowersyjny.

Nie dom. Ani Zetora ani córy. W klasztorze zamknę a nie będą obce łapy mojej niuni dotykały😜😂🤣😜

Acha już Ci wierzę, jeszcze zatankujesz na drogę 😉😁 jak Karola poznasz 

Edytowane przez Łolek
  • Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Ja np orze na 5 polowej

Nie wiem jak oni te ciągniki składali

Za deskę, rewers i dodatkową parę była dopłata. O tak składali ;) Polowa piątka wypada między 1 a dwójką 2 szosową. Szybka skrzynia w tych modelach to inne przełożenie tylnego mostu stąd też każdy bieg jest odpowiednio szybszy. Te ciągniki mają jedną podstawową wadę BRAK UCIĄGU. To dobre ciągniki dla gospodarstwa opartego na siuwarach i innych zielonek. Do 309 nawet nie ma porównania. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Qwazi napisał:

Zdiagnozowane przez serwis. Ale faktycznie temat kontrowersyjny

Jak córka krowy będzie doić to i ciągnik będzie jeździł 

Weź nr od Marka i dzwoń 

Ale najpierw zdjecie z bliska zrób, byle czego to nie chcę dostać. 

Najwyżej nie będzie mi miał kto krów doić, lepsze to niż brzydki zetor 

Edytowane przez Karol6130
  • Haha 1
Opublikowano
28 minut temu, Belaruss820 napisał:

Kurła,człowiek chory, a robic trzeba. Wczoraj o tej porze myslalem zeby karetke wzywac,takie mnie poty oblaly w oborze a tylko zagrabialem slome rozrzuconą. Dzisiaj glowa boli tak.ze malo co.noe rozsadzi. A dzisiaj musze byc na zebraniu w remizie bo wazne sprawy do obgadania. 16 kurników chcą postawic. @Rolnik1973 jak wygonić ich z naszych terenów?Wam.sie udalo(chociaz ten las to nielegalnie wycięty to latwiej bylo). U nas chce stawiac chlop co pgr przejął. @Pafnucy Ty z jego stron,znasz jegomoscia Słomkę albo obilo Ci sie o uszy?to ten co stawy osuszyl i kukurydze posial przy krajowej 19 w Kocku chyba

No znać tyle że wiem kto to.

Kiedyś masarnię miał. Teraz te pola że stawów, ale bardzo nie wiem co tam działa więcej.

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Weź nr od Marka i dzwoń 

Ale napiera zdjecie z bliska zrób, byle czego to nie chcę dostać. 

No o już żeś ewentualnego teścia do siebie zraził😜🤣😂

2 minuty temu, hubertb napisał:

Tak już z czystej ciekawości niby jak objawia się to uszkodzenie. 

Odpala, przez jakieś pół godziny chodzi normalnie, potem bucha strasznie czarnym dymem, spada z obrotów o gaśnie. Jak zgaśnie to przez ok godzinę nie można go odpalić. A po tej godzinie sytuacja się powtarza. I tak w kółko 

Opublikowano

Weź nr od Marka i dzwoń 

Zdjęcia córki czy zetora 

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

Odpala, przez jakieś pół godziny chodzi normalnie, potem bucha strasznie czarnym dymem, spada z obrotów o gaśnie. Jak zgaśnie to przez ok godzinę nie można go odpalić. A po tej godzinie sytuacja się powtarza. I tak w kółko

To ciągnik na comon rail czy na elektronicznej pompie? Bo to uszkodzenie jak ulał pasuje do uszkodzonego elektronicznego nastawnika pompy VP44

Opublikowano

Nie wiem jak oni te ciągniki składali.

jak popadnie i się brało jak stały , nikt nie wybrzydzał i raczej bezpośrednio z fabryki nie pod konkretnego klienta tylko na konkretny rynek /kraj 

47 minut temu, Qwazi napisał:

Dobra. Tylko do jutra jeszcze Fynda przemaluj bo ja tylko czerwonym i żółtym jeżdżę 😜

16670460267556312875291218785017.jpg

Nie wiem czy tak nie spojrzę bo jakoś po robocie DF- ami to jeszcze lepiej mi się na niego spogląda😁

tłumik miałeś na słupku ? czemu przerobiłeś że z maski wychodzi? 

Opublikowano
Łolek napisał:

Weź nr od Marka i dzwoń 

Zdjęcia córki czy zetora 

jałówki co w posagu dostanie 😁 tak zawane ,,wiano,, 😜

Opublikowano
Łolek napisał:

7 minut temu, Qwazi napisał:

Dobra. Tylko do jutra jeszcze Fynda przemaluj bo ja tylko czerwonym i żółtym jeżdżę 😜

Są dwa prawilny kolory ciągników czerwień mfa i zieleń fendta 😉👍

czerwień tak ale Zetoroska👍👍👍

6465 napisał:

Prawie jak Radkowa pronarka. Ino ląduje na jedną co on na dwie 🤪

IMG_20221029_144701_1.jpg

ale to chyba w Anglii🤭😄

• Haha 2
Opublikowano
12 minut temu, Pafnucy napisał:

No znać tyle że wiem kto to.

Kiedyś masarnię miał. Teraz te pola że stawów, ale bardzo nie wiem co tam działa więcej.

No u nas na wsi obok gospodarzy na pgr-ze. Kiedys jak mial krowy to slome za obornik mu jeszcze wozilem w 2015,bylem przed slubem jeszcze. Pozniej tylko cielaki. Dobry artysta,teraz z wipaszem kurniki chce stawiac bo od Ryska z wioski wipasz wygonili.

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Marek, to proste, będę mu gadał że zetor dziadostwo to go zdenerwuje i zrobi zdjęcie zetora i córki żeby odwrócić uwagę od czerwonego 😉😂

O ja pie... jaka taktyka🤦‍♂️

Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

Zdjęcia córki czy zetora 

No przecież że Zetora😁

No przecież że zetora. 

Marek, to proste, będę mu gadał że zetor dziadostwo to go zdenerwuje i zrobi zdjęcie zetora i córki żeby odwrócić uwagę od czerwonego 😉😂

Nie da rady żebyś mnie szybko zdenerwował 😜. A poza tym to dbam też o Twoje klejnoty i swoje sumienie. Bo jak ona Cię ich pozbawi to będę Co miał na sumieniu😜😂🤣😜

7 minut temu, hubertb napisał:

To ciągnik na comon rail czy na elektronicznej pompie? Bo to uszkodzenie jak ulał pasuje do uszkodzonego elektronicznego nastawnika pompy VP44

Pompa elektroniczna. Diagnozowali serwisanci, którzy byli na przeglądzie innego DF-a

Teraz to se weź i wsadź te jałówki, ja będą miał zetora 😎😉

I wydojone krowy 👍

Ani Zetora ani krów wydojonych😜😂🤣😜. Musisz się dalej do Sławka wdzięczyć😜

• Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, hubertb napisał:

a nie na zwykłej pompie ? Objawy jak dla uszkodzenia głowiczki rozdzielacza

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, wojtal24 napisał:

czerwień tak ale Zetoroska👍👍👍

ale to chyba w Anglii🤭😄

Yes 😁 jak wypatrzyłeś że kierownica po prawej stronie 🤔

Edytowane przez 6465
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

Objawy jak dla uszkodzenia głowiczki rozdzielacza

Tam jest raczej takie ujostwo: 

spacer.png

Są dwa sposoby naprawy: 

Tani nie prawidłowy-> wyczyszczenie nastawnika na zdjęciu to "zawór dawki" 

Prawidłowy i drogi kompletna regeneracja pompy. Ten zawór zaciera się najczęściej przez "mechaników" którzy tą pompę kręcą na sucho przy wymianie filtrów. Puki co moduł jeszcze działa i od niego bym się odczepił. 

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

Tam jest raczej takie ujostwo: 

spacer.png

Są dwa sposoby naprawy: 

Tani nie prawidłowy-> wyczyszczenie nastawnika na zdjęciu to "zawór dawki" 

Prawidłowy i drogi kompletna regeneracja pompy. Ten zawór zaciera się najczęściej przez "mechaników" którzy tą pompę kręcą na sucho przy wymianie filtrów. Puki co moduł jeszcze działa i od niego bym się odczepił. 

A dzięki Ci bardzo. Pokaże to bratu. Nie znam żadnych bliższych szczegółów tego diagnozowania. Mówił mi tylko, że byli na przeglądzie u nowego ciągnika i sprawdzali tez tego, potem inny zestaw serwisantów był u drugiego, też mu sprawdzili i powiedzieli to samo 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v