Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Baks00 jak krowa?

Witajcie, +6, dzien ma byc piekny na wszelakie prace polowe a tu do roboty trzeba. Normalnie mialbym wolne ale tydzien temu bylem w domu i dzisiaj odrabiam za kumpla. Ktos mi powie bo na logikę to normalne,ale w opryskiwaczu po zamknieciu skrajnych sekcji gdy chce pryskac tylko "za sobą" cisnienie robi sie duzo duzo wieksze. Ale jezeli zawor stalocisnieniowy jest to przeciez nie powinien zmieniac sobie cisnienia sam jak ustawione,czy cos mi umknelo?chociaz to biardzki wiec wszystko sie moze zdarzyc🤔

Opublikowano
9 godzin temu, Karol6130 napisał:

A jak byś miał drugi wałek, sprzęgłowy? najpierw tarcza, później sprzęgło, przestrzelić wałkiem, "ustawić osiowości" i dokręcić do koła, m8 tam idzie zdaje się? 

No tak, inaczej nigdy nie robimy 

Opublikowano
50 minut temu, Belaruss820 napisał:

@Baks00 jak krowa?

Witajcie, +6, dzien ma byc piekny na wszelakie prace polowe a tu do roboty trzeba. Normalnie mialbym wolne ale tydzien temu bylem w domu i dzisiaj odrabiam za kumpla. Ktos mi powie bo na logikę to normalne,ale w opryskiwaczu po zamknieciu skrajnych sekcji gdy chce pryskac tylko "za sobą" cisnienie robi sie duzo duzo wieksze. Ale jezeli zawor stalocisnieniowy jest to przeciez nie powinien zmieniac sobie cisnienia sam jak ustawione,czy cos mi umknelo?chociaz to biardzki wiec wszystko sie moze zdarzyc🤔

wykręć zawór ,popsiukaj i rozkręć ,jak nie pójdzie to trzeba zawór z sekcjami ,i go rozruszaj,on jest od tego .    Przez niego po wymianie pompy na nową ,przewody rozrywa .

Opublikowano
8 godzin temu, Strongman napisał:

odr nic o tym nie wiedział to do 15 października było, to wszystko robi się w internecie na stronach rządowych.

A po 15 w tvp pis pościli ze termin przedłużają i można wziąć pieniądze i teraz dopiero pytania a to już dawno było i tu na forum o tym pisali we wrześniu.

Widocznie już się kasa skończyła i dla ciebie nie starczy.

Jak jeszcze nikomu kasy nie dali...

Opublikowano
19 minut temu, szymon09875 napisał:

ja dzisiaj o 5te wypełniłem wniosek bo wczoraj serwer przeładowany i cały czas wywalało

Opublikowano
12 godzin temu, Karol6130 napisał:

Kiedyś się namęczyłem, w końcu założyłem sprzęgło na wałek, zjechałem i kręciłem śruby przez okienko do regulacji

Nie wiem czy się da, dla mnie to sposób mało profesjonalny dobrze centruje tarcze i ma wejść. Jak masz wózek do rozpoławiania to nie ma bata żeby się nie zeszło. 

Opublikowano
14 minut temu, gregor1284 napisał:

To na starcie już nie mają 🤔😂 tonie ten twór a wybory za pasem 

Ale niektórzy dalej myślą że jak dają to i zagłosują

Za mało się robi żeby się nauczyć szybkiego sposobu 

A raki ładny jest 

IMG_20221026_173628.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

@Baks00 jak krowa?

A miałeś wyregulowaną każdą sekcję?

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, szymon09875 napisał:

Dali za te węglowe i co na początku kto składał i jak mieszkał z dziadkiem to i na dziadka dostał 3tys i na siebie, mają juz na kontach bo mi się chwalili, teraz tylko 3tyś na jeden dom.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
10 godzin temu, slawek74 napisał:

Pioter a chałwę lubisz 🤔 właśnie sobie podjadłem a wcześniej chleb z powidłami śliwkowymi i popiłem mleczkiem 🥰😊 pyszota 😁

Nie jadam takich rzeczy, u mnie 6 kromek chleba na dzień, czasem mniej jak na wieczór zostaną resztki z obiadu albo jak się coś pichci i żadnych powideł, dżemów, kompotów itp.

Opublikowano
35 minut temu, Strongman napisał:

Dali za te węglowe i co na początku kto składał i jak mieszkał z dziadkiem to i na dziadka dostał 3tys i na siebie, mają juz na kontach bo mi się chwalili, teraz tylko 3tyś na jeden dom.

przyjdzie wezwanie i zwrócą. to że wypłacone nie znaczy że zgodnie z prawem. 

kiedyś mi doradczyni pacnęła dopłatę dla młodego rolnika, faktycznie z 2 lata wstecz przejąłem całe gospodarstwo, ale współwłaścicielem byłem praktycznie od urodzenia. dostałem 30 dni na zwrot dobrowolny. urzędniczka by dostała co najwyżej upomnienie, a ja wyłudzania próbę 🤭

Opublikowano
8 minut temu, HF86 napisał:

przyjdzie wezwanie i zwrócą. to że wypłacone nie znaczy że zgodnie z prawem. 

kiedyś mi doradczyni pacnęła dopłatę dla młodego rolnika, faktycznie z 2 lata wstecz przejąłem całe gospodarstwo, ale współwłaścicielem byłem praktycznie od urodzenia. dostałem 30 dni na zwrot dobrowolny. urzędniczka by dostała co najwyżej upomnienie, a ja wyłudzania próbę 🤭

Ale jak się nie zaznaczy dodatkowej dopłaty to jakoś nam nie daja

Opublikowano

Witajcie u mnie 7st, mgła opada. Łolek i Dziad składajcie o oszacowanie suszy. Nie wiem jak w telefonie kliknąć żebyscie mieli powiadomienie, że Was wspomniałem. Może niech ktoś to zrobi, żeby chłopaki szybko się dowiedzieli bo czasu mają mało na te wnioski

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v