Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo taki pospolity jesteś, takich w całej Polsce tysiące. Taki zwykły obywatel, z rodziną, w niedzielę do kościoła, niczym się nie wyróżniający. 

Pioter a czemu tobie zależy na tym by się wyróżniać i czym ty się chcesz wyróżnić bo nie rozumiem 

Po twojej wypowiedzi można rozumieć że masz jakieś kompleksy i na siłę próbujesz coś innym udowodnić 

Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał:

Czyli pozostają widły na złodzieja. 

Stały nadział się i po kłopocie 

Co do broni to wielu ma, niewielu by użyło 

Ci co ją używają i tak raczej nie mają żadnego pozwolenia 

Co co mają legalnie nie chcieliby używać poza strzelnica bo wiedzą czym to pachnie. Ci co mają nielegalnie tego nie wiedzą. Ze złodziejem w naszym kraju problem jest nie od dzisś

12 minut temu, Łolek napisał:

Pioter a czemu tobie zależy na tym by się wyróżniać i czym ty się chcesz wyróżnić bo nie rozumiem 

Po twojej wypowiedzi można rozumieć że masz jakieś kompleksy i na siłę próbujesz coś innym udowodnić 

Też tak myślę, że Pioter trochę celowo chce się wyróżniać

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, jahooo napisał:

więszkość wydanych zezwoleń jest na broń "sportową" - bo najłatwiej, tylko najwyższe koszty

Najłatwiej o broń czarnoprochową  którą też można przedziurawić cel 

ale odpowiedzialność nie mniejsza jak na inne 

Edit Zarąbista pogoda, bez chmur, bez wiatru , +10,  aż chce się pracować 🙂

Edytowane przez Pigmei
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

a kto mówi o noszeniu - mówimy o mozliwości bezproblemowego posiadania, także broni kolekcjonerskiej, historycznej czy pamiątek "po dziadkach"

No dobra Ty Jasiu chcesz wieszać dubeltówke po dziadku nad kominkiem , a inny Hubertus już myśli jakby jej użyć na potencjalnego złodzieja , i takich co poniosą emocje, nerwy będzie wielu 

2 godziny temu, hubertb napisał:

Można np. bez pozwolenia kupić sobie maczetę i co każdy chodzi z maczetą upiętą do pasa? Tu drogi kolego chodzi o to żeby przepis nieco złagodzić bo broń w Polsce kupić można i pozwolenie dostaniesz tyle że trzeba się nachodzić. Powinno rozgrywać się to nieco łatwiej. 

A ja zwykły obywatel będe się czuł niebezpiecznie wiedząc że każdy (nawet debil) może mieć klamke , to ja mam się bać i nie wychodzić na ulicę 🤔

W swoim życiu strzelałem z różnej broni , jest to fajne ale na strzelnicy . Miałem też przeszło 150 razy 24h na dobę załadowaną ostrą amunicją giwere i szczerze nie czułem się jakoś bezpieczniej z tego powodu 

Opublikowano

I nikt ci nie zabrania nie posiadać broni albo korzystać z wypożyczonej ze strzelnicy - na strzelnicy

Tak samo jak Pioter nie chce się żenić - jego wola, ale on nie zabrania reszcie się żenić, jak chcą

Są tacy co znęcają sie nad swoimi żonami. Przez analogię, jest to powód do zakazania wszystkim mężczyznom wchodzenia w związek z kobietą ?

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, Dublin napisał:

Jasiu ty jesteś głupszy niż ustawa przewiduje. Poproś ładnie mamę to ci kupi korkowiec na odpuście.

Jasiu, to moga do mnie pisać osoby, które znam. Możesz się tak zwracać do własnych dzieci

Opublikowano
  • 30 minut temu, gregor1284 napisał:

FB_IMG_1666373857016.jpg

oprocz koscilo to moj cotygodniowy rytual...

• pogoda znowu letnia-wczoraj cos popapralo a dzisiaj grzeje, piosiac niedobitka pszenice i mozna mysle o zimowych orkach, a jeszcze  pare nieuzytkow jeszce musze skosic .

• marzy wam sie dostep do broni??? 

• czego chcecie trupow dzieci w szkolach ??

• kilkulatkow ktorzy zabijaj rodzicow czy rodzenstwo ??

• strzelanin na autostradach??

• masakr w klubach ??

• gdyby ten wczorajszy wariat mial bron to jak jego wizyta na nowogrodzkiej by sie skonczyla ??

• gdyby kibole zamiast maczet mieli karabiny to jak by bloki w krakowie wygladaly _- jak po wojnie ???

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, jacus napisał:
  • oprocz koscilo to moj cotygodniowy rytual...

• pogoda znowu letnia-wczoraj cos popapralo a dzisiaj grzeje, piosiac niedobitka pszenice i mozna mysle o zimowych orkach, a jeszcze  pare nieuzytkow jeszce musze skosic .

• marzy wam sie dostep do broni??? 

• czego chcecie trupow dzieci w szkolach ??

• kilkulatkow ktorzy zabijaj rodzicow czy rodzenstwo ??

• strzelanin na autostradach??

• masakr w klubach ??

• gdyby ten wczorajszy wariat mial bron to jak jego wizyta na nowogrodzkiej by sie skonczyla ??

• gdyby kibole zamiast maczet mieli karabiny to jak by bloki w krakowie wygladaly _- jak po wojnie ???

Jak ktoś chce zdobyć nielegalnie to zdobędzie bez najmniejszego problemu ale widać ci nasi "zamachowcy" są większymi idiotami niż nam się wydaje. Odzalowal by 1000zl i wszedł z dubeltowką do tego bałaganiku na nowogrodzkiej to chociaż jednego pisdzielca mniej by było. A tu chciał wzbudzić sensacje albo sobie ogrzewane lokum na zimę ogarnąć to dopiął swego 

29 minut temu, jahooo napisał:

Zakaz posiadania broni nie chroni prze tym , co napisaleś - każdy wariat, który zechce mieć broń, może ją zdobyc nielegalnie, może nawet latwiej, niż legalnie

Dokladnie

Opublikowano
3 godziny temu, Qwazi napisał:

Jeśli złodziej tak robi to słaby złodziej. Dobry złodziej pilnuje Ciebie i nie pozwoli żebyś Ty upilnował jego

Kilka lat temu ojebali mi dom rodzinny z kosztowności. Jest tak jak mówisz, cały dom był pod obserwacją od dłuższego czasu. Naprawdę, żeby nikogo w domu nie było to musiał być ten dzień. No i pół godziny wystarczyło 😉

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Kolejny urwał nać wariacki dzień. Nic żem jeszcze nie zaczął robić a słonko coraz niżej, jeszcze i policjanty mnie zatrzymały dziś. Ehh 

Jeśli tylko bez mandatu to jeszcze może być 

Edytowane przez Qwazi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v