Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Baks00 napisał:

Ej to czemu nie pójdziesz w ich strony....🤦zanim zaczniesz liczyć zysk ,policz wkład..

A brak urlopu to nie wiem jak policzysz 

Jakbym mieszkał w rejonie gdzie działają super mleczarnie , to są inne możliwości , tam zależy na dostawcy a moja 🤦‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, Dziad932 napisał:

Jakbym mieszkał w rejonie gdzie działają super mleczarnie , to są inne możliwości , tam zależy na dostawcy a moja 🤦‍♂️

To zmień zacznij trzymać więcej to i odbiorca się znajdzie 

5 minut temu, Baks00 napisał:

Czasami mi się wypsnie, może i coś mądrego 😉

U nas większość mleczarzy narzeka na problemy z zacieleniem.

Każdy ma jakieś problemy to z zewnątrz zawsze wygląda wszystko super

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

Ale  teraz to już pier**lisz dla samego pierdolenia  na Radomsku świat się nie kończy 

Oddawałem do ozo i do Jogo i jak mi nie pasowało to odszedłem gdzie indziej 

Tak ciekawe gdzie , mam do wyboru Szczerców , Łask , wart milk , a i jeszcze milkpol , to w okolicy działa tylko wszystko podobna cena albo niższe niż Radomsko ...

Opublikowano
1 minutę temu, Dziad932 napisał:

Tak ciekawe gdzie , mam do wyboru Szczerców , Łask , wart milk , a i jeszcze milkpol , to w okolicy działa tylko wszystko podobna cena albo niższe niż Radomsko ...

Podnieś ilość to cenę ponegocjujesz a i odbiorcę 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

To zmień zacznij trzymać więcej to i odbiorca się znajdzie 

Nie chce

Opublikowano
3 minuty temu, Dziad932 napisał:

Nie chce

Nie chcesz mieć tak dobrze 

To co piszesz bzdury, i to chłop że wsi  z gospodarki 

A paliwo nawe jak będzie po 10 to i tak mus je kupić bo na wodzie nie pojedzie inna sprawa jak długo ludzie to wytrzymają 

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Nie chcesz mieć tak dobrze 

To co piszesz bzdury, i to chłop że wsi  z gospodarki 

Do tego jeszcze nie ma kto doić ...

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

Skończy się uslugodawstwo.

raczej dopiero się zacznie. 

niewydajny sprzęt przepali zamiast wykonać. a i maszyny nie wszystkie się opłaca mieć. 

era usług się dopiero rozpoczyna. 

Opublikowano
3 godziny temu, Belaruss820 napisał:

To wiadomo ale po co na jedną osobe taki duzy samochod? Mamy swojego tourana przeciez. Jemu cos trzeba mniejszego.

No wlasnie mi czarny kolor aut sie podoba. Srebrny tak jak kazdy mowi ze brudu nie widac nie przypadl mi do gustu. Mam czarnego passata i tourana w tym samym lakierze.

Za ciagnik w czarnym lakierze trzeba dopłacić.

To np taki. A i tobie czasem się przyda by worek paszy wrzucić

https://www.olx.pl/d/oferta/peugeot-bipper-peugeot-bipper-1-4-hdi-CID5-IDR0gFO.html

Opublikowano
15 minut temu, Bananek napisał:

No nie wiem. Bardziej zaryzykowałbym stwierdzenie, że era dzierżaw na gębę i za oddane dopłaty - mija.

a poco toto komu 🤔

a czemu toto tak 🤔

mi została jedna na papierze i oddaje tylko dopłatę podstawową. 

Opublikowano
23 minuty temu, HF86 napisał:

raczej dopiero się zacznie. 

niewydajny sprzęt przepali zamiast wykonać. a i maszyny nie wszystkie się opłaca mieć. 

era usług się dopiero rozpoczyna. 

Może u prawdziwych rolników tak ale nie u dziadów. Jeżdżę do gościa po koncentraty, oprócz handlu ma też koło 50ha, świnie i robił sporo usług. W tym roku wiosną wszyscy pytali po ile usługa siewu agregatem albo uprawy i nagle wyjechali na pola swoimi złomkami. I jak sam mówi jest zadowolony bo mu prawie wszystko odpadło prócz koszenia kombajnem.

Opublikowano

Połaziłem po urzędach i mam na dziś dość.

Ułamał mi się kawałek dowodu, zrobiłem zdjęcie i chciałem złożyć wniosek o nowy. Ale się wstrzymam bo się okazuje że przez miesiąc teoretycznie nie mam dostępu do konta w banku., a kupa kasy do wypłaty w tym miesiącu. Teoretycznie bo w praktyce dowodu przy wypłacie nie wołają

W ARiMR nie wiedzą czy przejdzie wniosek na eternit w wypadku rozbiórki i budowy nowego budynku.

W geodezji złożony wniosek o mapę.

U architekta godzinna rozmowa i ból głowy na koszta🤦‍♂️. Geodeta o dziwo podobne pieniądze jak 5 lat temu

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Agrest napisał:

To np taki. A i tobie czasem się przyda by worek paszy wrzucić

https://www.olx.pl/d/oferta/peugeot-bipper-peugeot-bipper-1-4-hdi-CID5-IDR0gFO.html

Ja nie bede jezdzil jego.samochodem. jak wyjechalem audicą zeby ciagnikiem wyjechac to z mordą do mnie czemu ruszam jego samochod. Jak musze przewiezc jakies worki to.touranem,passat tez daje rade

Edytowane przez Belaruss820
Literówka
Opublikowano
8 minut temu, DANDYS napisał:

architekt pewnie 10-15tys🤣

Nie, taniej bo prosty budynek.

Jak od podstaw projekt to około 8tys, radzi kupić gotowca i adaptację zrobi za 1,5 do 2tys.

Za kierownika 2-4tys, inspektor podobnie

Opublikowano
23 minuty temu, Agrest napisał:

Połaziłem po urzędach i mam na dziś dość.

Ułamał mi się kawałek dowodu, zrobiłem zdjęcie i chciałem złożyć wniosek o nowy. Ale się wstrzymam bo się okazuje że przez miesiąc teoretycznie nie mam dostępu do konta w banku., a kupa kasy do wypłaty w tym miesiącu. Teoretycznie bo w praktyce dowodu przy wypłacie nie wołają

W ARiMR nie wiedzą czy przejdzie wniosek na eternit w wypadku rozbiórki i budowy nowego budynku.

W geodezji złożony wniosek o mapę.

U architekta godzinna rozmowa i ból głowy na koszta🤦‍♂️. Geodeta o dziwo podobne pieniądze jak 5 lat temu

Dużo większe to chcesz budować niż obecny budynek? 

Opublikowano
20 minut temu, jahooo napisał:

Tak wygląda u mnie biała borowina, dla tych, co nie widzieli takowego cuda, nie padało od 2 tygodni, jakby co

IMG_20221011_110606.jpg

Znajomy widok. Ku zaskoczeniu dodam ze tutaj wyoralem ostatnio cos podobnego ale tylko w jednym miejscu. Ile to sie czlowiek za gowniaka namordowal na takiej borowinie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v