Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

Łata co 30 i będzie leżeć tylko żeby czasem gołąb nie usiadł bo zagnie 

Zaraz będą 0,3 robić 🤦‍♂️

Gdzie indziej to by się nazywało 2 gatunek. Łaty policzyć te co dołoży to i normalna blacha wyjdzie 😴 ale tano panie 

4 minuty temu, Agrest napisał:

Ja mam 0,7mm na dachu i łaty co 1,2m.

Na obróbki też kupiłem 0,7 bo jest gość co super blachę w końcówkach rolek z Kingspana wykupuje. Było taniej jak 0,5mm w firmie, a dodatkowo sam robi z płaskiej T18 jak kto potrzebuje. Trochę stękali przy robocie🤷‍♂️

Jak kto promocji szuka to i bibułę kupuje🤣

Co tak rzadko te łaty? Fajna robota jest zamiast łat deska calówka 10cm szeroka 

3 minuty temu, Strongman napisał:

Ta i stajesz nogą na trapez a on się miarzdzy, co to za promocja.

No i wkręty to tak są bo są. Jak by to była obora jak kiedyś i te wejścia od szczytów to przeciąg je zluzuje 😂

Opublikowano

Tak architekt policzył. Łaty to ceownik 120 zimnogięty. Łazili po blasze jak koty i nic nie zamięte. Profil T55

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Agrest napisał:

Tak architekt policzył. Łaty to ceownik 120 zimnogięty. Łazili po blasze jak koty i nic nie zamięte. Profil T55

Czego oczy nie widzą i tak dalej 😉

Ceownik na płasko czy na sztorc i czemu nie zetka? Izolacja jakąś pomiędzy blachą a ty i latami jest? 

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
45 minut temu, radekz200 napisał:

Serio aż tak? 

A co Ty chciałeś za tą cenę, i jeszcze w kolorze. 

Zostaw ten połamany eternit na tym dachu, poleży dłużej niż to 

Najlepiej położyć cynkowaną i kiedyś farba 

Opublikowano
17 minut temu, gregor1284 napisał:

Czego oczy nie widzą i tak dalej 😉

Ceownik na płasko czy na sztorc i czemu nie zetka? Izolacja jakąś pomiędzy blachą a ty i latami jest? 

Na sztorc, do wyboru było a ceownik wyszedł taniej, antykondensat na blasze

Opublikowano
24 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ceowniki na płask to tak to posiadalo

Żaden inżynier tego by nie przyjął i nie wierzę że tak było w planie. Ceownik na płasko liczymy jako kątownik ścianki się nie sumują. 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Wstawać bo szkoda czasu na leżenie. Przecież rolnik to tak zapracowany.

Kurła,ja wlasnie do domu wróciłem,żona zła już jakąś godzine temu ze dlugo wracam z roboty😀 dzieci mi to wybacza bo mam cos dla nich,a żona jak osa.

Kumpel wczoraj(bo juz jest dzisiaj)zgarnął mi dynie,trzeba będzie przejsc odrzucic kamienie i dorzucic od miedzy. Juz licze piniondz bo w tym.roku jest kasa na tym

Mialem na drugi rok.siac.wiecej ale.chyba zwiekszy sie niewiele. Za dużo czasu to pochlania ta uprawa

Opublikowano
7 godzin temu, Agrest napisał:

Żona m jak miłość ogląda, a nie chce mi się iść do drugiego telewizora

Bo jej nie chciałeś dać miłości to ogląda 😁

Opublikowano
8 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

Coś w tym jest, mam klienta, który sobie kiedyś zażyczył trzy kostki słomy do wyścielenia truskawek na działce, pyta ile za to, mówię, że niech da dychę to zdziwiony, że tak mało.

Reklamówka siana też za 10 zł 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Kurła,ja wlasnie do domu wróciłem,żona zła już jakąś godzine temu ze dlugo wracam z roboty😀 dzieci mi to wybacza bo mam cos dla nich,a żona jak osa.

Kumpel wczoraj(bo juz jest dzisiaj)zgarnął mi dynie,trzeba będzie przejsc odrzucic kamienie i dorzucic od miedzy. Juz licze piniondz bo w tym.roku jest kasa na tym

Mialem na drugi rok.siac.wiecej ale.chyba zwiekszy sie niewiele. Za dużo czasu to pochlania ta uprawa

I ty się nie domyslasz czemu zła 🤔 

Całą noc sama leżała  to już w drzwiach powinieneś mieć gacie opuszczone ech...... Szkoda słów 

A bym zapomniał Witajcie 🙋‍♂️

Edytowane przez Łolek
  • Haha 3
Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Wstawać bo szkoda czasu na leżenie. Przecież rolnik to tak zapracowany.

A mi się pospało,już dziś wróciłem z pola i jakoś nie było siły wstać. Od 8 start koszenia kukurydzy,trza czepiać wapniarke i talerzówke co by jutro już nowe rosło.

Na tą chwilę 10°C i już zaczyna lekko wiać 

• Like 2
Opublikowano
21 minut temu, Łolek napisał:

I ty się nie domyslasz czemu zła 🤔 

Całą noc sama leżała  to już w drzwiach powinieneś mieć gacie opuszczone ech...... Szkoda słów 

A bym zapomniał Witajcie 🙋‍♂️

A jak by zobaczyła szminkę na jajach 🙆😁

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, gregor1284 napisał:

Ostatnio byliśmy u typa bo mu na łączeniu płyt zacieka. Ceowniki na płask to tak to posiadalo że szok, "krokwy" ponad 7 m od siebie. Niby wszystko zgodnie z planem i ktoś to odebrał ale daj spokój 

Od kilku lat obserwuję konstrukce hal na olx. Jeszcze nie spotkałem się z większą odległością ram , dźwigarów jak 6m. A i te tylko przy olbrzymich rozmiarach IPE.

U mnie jest 4,75m.

Musiało być zatwierdzane pod stołem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v