Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 godzin temu, Agrest napisał:

To na uj Ci ładować się w stary wyeksploatowany ajfon?

niektórzy wymieniając na nowsze stare niewysłużone odsprzedają więc jak ze wszystkim używanym , jak trafisz tak masz 

to tak jak z twoim fendtem, kupiłeś używkę choć mogłeś i dla dobra sprawy powinieneś nówkę 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ulepszenie mi orki i uprawy nie poprawi. Mocy w rozrzutniku też nie doda.

No nie mów że 2 skib nie może uciągnąć, zresztą na tak małym areale to jedną bym to zaorał.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Ulepszenie mi orki i uprawy nie poprawi. Mocy w rozrzutniku też nie doda.

Można poprawić wszystkie te rzeczy o których wspomniałeś ale bez narzędzi i wiedzy na temat mechaniki wyjdzie więcej niż następny traktor.

Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

Ale ja się Szymka nie czepiam tylko szkoda nerw żeby to całe dziadostwo polityczne komentować 

Jednych i drugich a i trzecich bilet w jedną stronę i na wycieczkę  na Ural 

Ba nie ma na co narzekać bo i kobitę ma dobrą i plony i pracę to chociaż na tych dzbanów 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

założyć turbo i dociążyć i może będzie te 52 k0nie jak w c-360

ciekawe ile chris ze swojego zaturbionego ciapska wycisnął ? chyba nie hamował go z innymi 

Opublikowano
danielursus3p napisał:

16 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To wina tuska

Jak byl w brukseli to kombinował jak ud***ć 

Twoje pisiorki lepsze? Dla skurwiałych nierobów i leserów może tak, ale nie dla normalnych ludzi.

przestańta z tym ... wszystkie 😈🤢

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

No nie mów że 2 skib nie może uciągnąć, zresztą na tak małym areale to jedną bym to zaorał.

Po gnoju ma co robić, trójka, blokada i się morduje. A przez miedzę siuntka pod górkę na dwójce, z górki na trójce, bez blokady i dymka nie puszcza a głębiej orze. Dwa to wygoda i nikt mi nie powie inaczej.

Opublikowano
galan99 napisał:

Trzeba będzie zapłacić .

Nowy obowiązek właścicieli nieruchomości. Będą musieli zapłacić za świadectwo energetyczne .

Kilkaset złotych będą musieli wydać właściciele nieruchomości na wydanie świadectw energetycznych. Nowe prawo powinno wejść w życie w pierwszej połowie przyszłego roku.

https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/swiadectwo-energetyczne-czyli-nowy-obowiazek-wlascicieli-nieruchomosci-beda-musieli/hhm7xxj

wypad do właściwego tematu z polityką...

Opublikowano
2 minuty temu, MonteChristo napisał:

założyć turbo i dociążyć i może będzie te 52 k0nie jak w c-360

Turbo dmuchnie w tym silniku 40KM bez żadnych prawie zmian. Do tego zmieni nie do poznania charakterystykę momentu. Ten ciągnik trapi "dziura" w biegach i to jego największy ból. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Po gnoju ma co robić, trójka, blokada i się morduje. A przez miedzę siuntka pod górkę na dwójce, z górki na trójce, bez blokady i dymka nie puszcza a głębiej orze. Dwa to wygoda i nikt mi nie powie inaczej.

Ten twój ulep też pewnie za lekko nie szedł. Może z ug będzie miał lżej 

Opublikowano
55 minut temu, malaczarna napisał:

Jak ktoś ma 6.5ha to jaki ciągnik powinien mieć?

To zależy. Jeśli to sad to 3 wąskie ciągniki sadownicze. W tym jeden 70KM🤣

2 minuty temu, konteno napisał:

niektórzy wymieniając na nowsze stare niewysłużone odsprzedają więc jak ze wszystkim używanym , jak trafisz tak masz 

to tak jak z twoim fendtem, kupiłeś używkę choć mogłeś i dla dobra sprawy powinieneś nówkę 

O nie , to zupełnie co innego. Ciągnik jest eksploatowany nawet kilkadziesiąt lat i kosztuje fortunę  

Telefon 2-4lata i szrot, kosztuje kilkaset kg zboża.

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

7 minut temu, szymon09875 napisał:

Serio ? Weź ty może sprawdz lejki na podniesionym hydropaku, będziesz wstawał to jest szansa że się o coś w banie trzasniesz to się może styki naprostuja. @gregor1284 się czepiacie jak z polityką wjeżdża....

Trawy tylko tyle ile odbiło po uprawie 

Przecież wyraźnie napisane źe dostosować do unijnych przepisów

A w uni kto rządzi?

Pis ni ma mocy tam.

ty z polityką też zaczynasz 😬

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Nie będe przeczył że 60 jest mocniejsza od 30 ale gdzie ty sie w niej znowu wygody doszukałeś? 

Mi żadnej wygody w ciągniku nie trzeba, kabiny nawet być nie musi. A dwa to wygoda taka, że jednego sprzągasz na przykład z jedną maszyną na całą wiosnę, większego na przykład z kultywatorem a mniejszego w maju i czerwcu "zespawać" z opryskiwaczem. 

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No z tą wygodą to nieprzesadzalbym 

• Like 1
Opublikowano

kurna.. pięć razy na dzień przepinałem...

te młode to tera strasznie wygodne...

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

Taaa dwa razy starsze i dwa razy bardziej rozklekotane 🤪

To że starsze nie znaczy że bardziej rozklekotane. Często data produkcji dotyczy tylko tabliczki a nie ciągnika nie większość rzeczy już wymieniana po pgr itp. 

2 minuty temu, hubertb napisał:

Nie będe przeczył że 60 jest mocniejsza od 30 ale gdzie ty sie w niej znowu wygody doszukałeś? 

Po prostu że są 2 

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

przestańta z tym ... wszystkie 😈🤢

🤫

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v