Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

Serio ? Weź ty może sprawdz lejki na podniesionym hydropaku, będziesz wstawał to jest szansa że się o coś w banie trzasniesz to się może styki naprostuja. @gregor1284 się czepiacie jak z polityką wjeżdża....

Trawy tylko tyle ile odbiło po uprawie 

Przecież wyraźnie napisane źe dostosować do unijnych przepisów

A w uni kto rządzi?

Pis ni ma mocy tam.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

No ale siuntce nawet do 20 letniego ciągnika daleko więc nikt kto chce kupić nowy ciągnik nie kupi sobie takiej siuntki 

No tak ale na polskich polach będą jeszcze długo po tym nawet jakby części przestali produkować.

Opublikowano

Części to drażliwy temat, nie chce go poruszać ale powiem ci w sekrecie że nie ma już tych dobrej jakości bo producent ciągnika kilka ładnych lat nie istnieje więc nie ma i gwaranta jakości. 

Po polach je widać ale widzę częściej 3p. Prostych siuntek coraz mniej widać w polu. Sporo więcej widać np. 30. 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Przecież wyraźnie napisane źe dostosować do unijnych przepisów

A w uni kto rządzi?

Pis ni ma mocy tam.

Jak piszesz o tym co się dzieje u nas to wychwalasz PiS nawet jeśli plany były jeszcze przed nimi, bo przecież jeśli coś się dzieje teraz to na pewno teraz było dopiero wymyślone. Jednak z unii co idzie to wina Tuska którego nie ma tam już od 3 lat na stanowisku. Weź się człowieku ogarnij bo mózg masz zlasowany jak roczny worek cementu.

Się ludzie dziwią jak mogli kiedyś tak w Hitlera Niemcy wierzyć. Mamy przykład że i u nas fanatyków nie brakuje

• Like 1
Opublikowano

Przy małym przebiegu to i przy tych częściach pojeździ. 

3P u nas bardzo mało, więcej zwykłych i C-330. A sprzętu typu MF 235 czy 255 to już w ogóle prawie wcale.

2 minuty temu, hubertb napisał:

Części to drażliwy temat, nie chce go poruszać ale powiem ci w sekrecie że nie ma już tych dobrej jakości bo producent ciągnika kilka ładnych lat nie istnieje więc nie ma i gwaranta jakości. 

Po polach je widać ale widzę częściej 3p. Prostych siuntek coraz mniej widać w polu. Sporo więcej widać np. 30. 

Opublikowano
18 minut temu, szymon09875 napisał:

Serio ? Weź ty może sprawdz lejki na podniesionym hydropaku, będziesz wstawał to jest szansa że się o coś w banie trzasniesz to się może styki naprostuja. @gregor1284 się czepiacie jak z polityką wjeżdża....

Trawy tylko tyle ile odbiło po uprawie 

No właśnie. Dziękuję przyjacielu 

17 minut temu, danielursus3p napisał:

Twoje pisiorki lepsze? Dla skurwiałych nierobów i leserów może tak, ale nie dla normalnych ludzi.

A co peło lepsze?! Oni wszyscy jednego warci 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Przy małym przebiegu to i przy tych częściach pojeździ. 

3P u nas bardzo mało, więcej zwykłych i C-330. A sprzętu typu MF 235 czy 255 to już w ogóle prawie wcale.

Masz tam geriatrie wokoło dla tego tak jest. Zmiana pokoleniowa po prostu nie nastąpiła. Już pokolenie 50 latków nawet nie myśli o siuntce jako głównym ciągniku. 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Masz tam geriatrie wokoło dla tego tak jest. Zmiana pokoleniowa po prostu nie nastąpiła. Już pokolenie 50 latków nawet nie myśli o siuntce jako głównym ciągniku. 

A kto z młodych na tych mikro gospodarstwach robi? A jak robi to tym co zostało po rodzicach czy dziadkach. Jednego gościa z klasy ojciec kupił nowego MF 255 to i młody tym robi. Kolega ma ruska i sama które miał jego dziadek i ojciec i dokupił Zetora 7245. Jeden miał sama to kupił C-330. I w sumie tyle z gospodarzących młodzików. No i jest jeszcze jeden to kupił akurat C-360 3P bo bez traktora robił z początku. Pierwszy obrabia z 7ha, drugi 5ha, trzeci 3 a ostatni startował z 30a, teraz ma z 1,30ha.

Opublikowano

I ch*j, cały dzień deszcz. Co chwilę jakaś komórka przechodzi i pada. 

Opublikowano
31 minut temu, Łolek napisał:

Za parę lat to będą po 25 lub 30, albo już ich nie będzie 

W obecnym czasie przeznaczanie określonej sumy na konkretny zakup za   parę lat  mija się z celem 

One już po tyle są panie, cena 15-20 to jest coś w ogóle podobne do jakiegoś ciągnika.

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A kto z młodych na tych mikro gospodarstwach robi? A jak robi to tym co zostało po rodzicach czy dziadkach. Jednego gościa z klasy ojciec kupił nowego MF 255 to i młody tym robi. Kolega ma ruska i sama które miał jego dziadek i ojciec i dokupił Zetora 7245. Jeden miał sama to kupił C-330. I w sumie tyle z gospodarzących młodzików. No i jest jeszcze jeden to kupił akurat C-360 3P bo bez traktora robił z początku. Pierwszy obrabia z 7ha, drugi 5ha, trzeci 3 a ostatni startował z 30a, teraz ma z 1,30ha.

Ja też powiększam gospodarkę co roku.

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

I ch*j, cały dzień deszcz. Co chwilę jakaś komórka przechodzi i pada. 

2 dni jeszcze ma padać a potem zobaczymy oby przestało bo oziminy trzeba siać.

Opublikowano
17 minut temu, szymon09875 napisał:

Jak piszesz o tym co się dzieje u nas to wychwalasz PiS nawet jeśli plany były jeszcze przed nimi, bo przecież jeśli coś się dzieje teraz to na pewno teraz było dopiero wymyślone. Jednak z unii co idzie to wina Tuska którego nie ma tam już od 3 lat na stanowisku. Weź się człowieku ogarnij bo mózg masz zlasowany jak roczny worek cementu.

Się ludzie dziwią jak mogli kiedyś tak w Hitlera Niemcy wierzyć. Mamy przykład że i u nas fanatyków nie brakuje

Adi przynajmniej części obietnic wyborczych dotrzymał. Ludzie wiedzieli na co się godzą a tu się dali zrobić w bambuko wyborcy

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, hubertb napisał:

Jak ktoś ma 6.5ha to jaki ciągnik powinien mieć?

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Przecież to potwierdza regułę o której mówiłem. 

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Jak ktoś ma 6.5ha to jaki ciągnik powinien mieć?

c330/t25 i c360

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Adi przynajmniej części obietnic wyborczych dotrzymał. Ludzie wiedzieli na co się godzą a tu się dali zrobić w bambuko wyborcy

Jak w bambuko? Nikt o zdrowych zmysłach nie widział w tym nic dobrego. 

Opublikowano
30 minut temu, Bananek napisał:

To mi solary sprzedaj. 😉

No gdzie takie niekompletne?tamtego jeszcze nie zrobiłem. Szukalem nowego takiego samego i mozliwe ze znalazlem ale nie mam czasu sie za to zabrac. Póki co działa ten. Do zimy sie zrobi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v