Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

miałem taki ale z wałem pacera polecam ładnie wyrównuje i zagęszcza dogniata po tym rurowym to rurki od siewnika chca sie urwac bo robi dołki górki i pacera nie zaklei 

Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

powiedziałbym że u mnie spawarka, ale nie, czy spawam czy nie rachunek jeden h...

Pewnie jakby się bardzo uparł to by zszedł do tych 2000 kWh. Na dole czajnik elektryczny też żre. Na parterze w sumie pewnie z pół dnia dwa telewizory jadą z koksem. Za cały rok to i żarówka "kwoka" trochę zje. Uzbiera się trochę ale to i tak niewiele w porównaniu z wieloma domami.

Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

Na grzybki się zatrzymaj 

Za duża górka. Ztoczylbym się🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

9500

A jakichś innych producentów oglądałeś? Czymś wygrał z innymi, czy wziąłeś po prostu najtanszy

1 minutę temu, grys napisał:

pacera nie zaklei

Akurat..

Opublikowano
1 minutę temu, daron64 napisał:

A jakichś innych producentów oglądałeś? Czymś wygrał z innymi, czy wziąłeś po prostu najtanszy

najtańszy. oglądałem metangę i agrolift. zbytnio się nie róznią wizualnie, a tu cena była duuuuużo niższa. 30 ha obsiał i się nie rozpadł. moim zdaniem głupio zrobili te uszy do zaczepiania siewnika, ale.... może byc.

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

najtańszy. oglądałem metangę i agrolift. zbytnio się nie róznią wizualnie, a tu cena była duuuuużo niższa. 30 ha obsiał i się nie rozpadł. moim zdaniem głupio zrobili te uszy do zaczepiania siewnika, ale.... może byc.

@Pafnucy 30 ha zasiales? Wszystko na usłudze?

Opublikowano

najtańszy. oglądałem metangę i agrolift. zbytnio się nie róznią wizualnie, a tu cena była duuuuużo niższa

A ile agrolift w takiej konfiguracji?

Patrzyłem przedtem na AUS -h. Taki krótki bez przedniego wału, z tyłu crosskill, z przodu belka zgarniając, z boku ekrany. To cena w ciągu roku poszła z ~10netto na ~14netto. Potem już nie dzwoniłem. Jednak nie stać mnie na nowy.

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy napisał:

Tzn 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, daron64 napisał:

A ile agrolift w takiej konfiguracji?

teraz nie pytałem, ale kiedyś na pokazach w Ułężu na strunowych coś powyżej 12 tys. metanga 11800, a zresztą i janpol u innych powyżej 11tys.

Opublikowano
42 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Ale że jak 🤔 tak oooo orka 🤔 tak oooo po staremu 🤔

Mus dobrze lać rano 😉

No w orkę szybciej woda wsiąknie a po talerzowce z wałem ciężko ma przeschnąć 

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Tzn 🤔

no w skrócie to trzeba kręcić srubę żeby odpiąć. źle to zrobione i tandetnie.

Opublikowano
7 minut temu, radekz200 napisał:

@Pafnucy 30 ha zasiales? Wszystko na usłudze?

nie no. mam i ja trochi pola.

Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Jedzie agregat

Kierowca dzwonił zeby piniędzy naliczyc bo za pół godz będzie.

moge przyjechać obejrzeć? 😁

Opublikowano

no w skrócie to trzeba kręcić srubę żeby odpiąć. źle to zrobione i tandetnie.

A po co siewnik odpinasz?

Ja jak zczepię to tak będzie na stałe.

Do garażowania da się siewnik nad agregat i zeby tak stało vzy będzie przewalać do tyłu?

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, jarecki napisał:

a ilu skorzystało z PROW ?  

A skąd mam wiedzieć 🤔 , ja nie wyciągam łapki po darmowe i nie interesuje mnie ilu 

Edytowane przez Dziad932
Opublikowano
12 minut temu, Pafnucy napisał:

to mój najlepszy kolega Radosław ma najtańszy agregat na rynku??? zawsze a wszystko najlepsze, a agregat z najniższej półki???

• Haha 4
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Jedzie agregat

Kierowca dzwonił zeby piniędzy naliczyc bo za pół godz będzie.

Pokażesz zdjecie 😂😂

Przed chwilą, Dziad932 napisał:

A skąd mam wiedzieć , ja nie wyciągam łapki po darmowe 

Dlatego jesteś dziadem 😛

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Do garażowania da się siewnik nad agregat i zeby tak stało vzy będzie przewalać do tyłu?

mojego nie przewali.

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

zawsze a wszystko najlepsze, a agregat z najniższej półki???

bo najlepsze nie musi być najdroższe... prawda Radek?

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

to mój najlepszy kolega Radosław ma najtańszy agregat na rynku??? zawsze a wszystko najlepsze, a agregat z najniższej półki???

Nawet najsłabszy firmowy lepszy niż jakis ulep z garażu 😂😂 

• Sad 1
Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

Za duża górka. Ztoczylbym się🤣

A jakim ciągnikiem siejesz ? 

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

A po co siewnik odpinasz?

jeszcze nie wiem, ale wolał bym inne rozwiazanie. u innych producentów tylko zawleczka i ju. a te se wymyśliły

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v