Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Zgonil byś na warunki pogodowe🤭

Chyba se kupię dwa prosiole i uhoduje na wędzonkę. Bo znów mi się śniły te zdjęcia co czasami wyrzucisz 🤔

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

właśnie jedna próba ci d*pę uratowała przed siewem ujowego ziarna

Żadna tam tragedia. Zrobiłbym jak któregoś roku kiedy słabo wzeszła - wiosną w to ręcznie rozsiany jęczmień, przejechane bronami i skoszona mieszanka. 

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

Chyba se kupię dwa prosiole i uhoduje na wędzonkę. Bo znów mi się śniły te zdjęcia co czasami wyrzucisz 🤔

A nie lepiej pultusze od jakiegoś małego hodowcy?

Ja to teraz żre rolady 🤤👇

IMG20220925101627.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Kultywator nie gorszy 😉 jak ktoś się bawi na kopcu to gadamy mu niech kultywator zahaczy 

A jak jeszcze z wałkami z tyłu to na kopcu równo jak na stole po dwóch przejazdach 

myślałem kiedyś o bronie wahadłowej zamiast qltywatora ale nikt tego w okolicy ni ma 

Opublikowano
5 minut temu, Baks00 napisał:

I tak zrób,masz pewnego bez żadnych zobowiązań @6465 

No na Boże Narodzenie będzie swojski wyrób. O kaszanki,pasztetowki i petko czarnego to bym teraz zjadł😋

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Jeden podgrzybek tylko🙆‍♂️

Kiepski sezon na grzyby w moich lasach, za suchy rok był, tera zimno, może jeszcze opieńki będą.

20220925_102356.jpg

byliśmy tydzien temu też jeden i do tego robaczywy 🤦‍♂️

• Sad 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Złożyłem zamówienie na 1,5 kilo pasztetowej, jutro świniobicie. Będzie do wiosny 😁

Tyle to ja robię na śniadanie bez chleba. Bo to z bułką jest już.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

No na Boże Narodzenie będzie swojski wyrób. O kaszanki,pasztetowki i petko czarnego to bym teraz zjadł😋

Kaszanka by się znalazla😉

No ja też aż na Boże Narodzenie ,pod warunkiem że przejem ostatnie zapasy.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Nigdy więcej kurła żadnego liczenia. W niewiedzy człowiek spokojniej żyje, słabo by wzeszło to by się na wiosnę jęczmienia rzuciło, zabronowało i coś by urosło. 

kto kupuje 2 letni kwalifikat, jeszcze pisałeś że po praktycznie normalnej cenie. A pisałem Ci że jak 2 letnie to za połowę ceny pod warunkiem że powtórzona próba kiełkowania. Jak chcesz to zostało mi skagena zaprawionego kinto + nawozem donasiennym.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

kto kupuje 2 letni kwalifikat, jeszcze pisałeś że po praktycznie normalnej cenie. A pisałem Ci że jak 2 letnie to za połowę ceny pod warunkiem że powtórzona próba kiełkowania. Jak chcesz to zostało mi skagena zaprawionego kinto + nawozem donasiennym.

Nie chcę, mi 50 kilo trzeba żeby wszystko obsiać. A czy dwuletni kwalifikat - nie wiem, nie ma metki.

Opublikowano
15 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Więcej mi nie trzeba. Resztę mam swoją. Teraz do chleba idzie indyk z szynkowaru. 

Co to szynkowar

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Tydzień mija i d*pa.

20220925_094402.jpg

56 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nigdy więcej kurła żadnego liczenia. W niewiedzy człowiek spokojniej żyje, słabo by wzeszło to by się na wiosnę jęczmienia rzuciło, zabronowało i coś by urosło. 

Jak się robi to tak by był efekt. 

Odjebałeś manianę by utwierdzić się w przekonaniu że nie warto tego robić.

Na takiej pościeli to możesz kobietę ułożyć a nie ziarno.

Zawsze robię w wilgotnym piachu. 4 dni i kiełki na wierzchu.

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

Co to szynkowar

https://allegro.pl/oferta/szynkowar-nierdzewny-1-5l-z-termometrem-12401580625?bi_s=ads&bi_m=listing:desktop:query&bi_c=OTg0NTMzMDUtOWJlMC00Y2FhLWEwYWQtMzczNmMwOTJlYzkzAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=2d32ed99-c741-47bc-a96e-6aa1c551088c

Przed chwilą, Agrest napisał:

Jak się robi to tak by był efekt. 

Odjebałeś manianę by utwierdzić się w przekonaniu że nie warto tego robić.

Na takiej pościeli to możesz kobietę ułożyć a nie ziarno.

Zawsze robię w wilgotnym piachu. 4 dni i kiełki na wierzchu.

Toż przecież mówili, że jak wysiewać to na wacie. 

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Pioter ty do sobie kulinarnie dogadzasz. Żebyś się aby do ciapka zmieścił. Bo ja też utuczyłem się po tej chorobie galancie 

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Pioter ty do sobie kulinarnie dogadzasz. Żebyś się aby do ciapka zmieścił. Bo ja też utuczyłem się po tej chorobie galancie 

Spokojnie, znajomy u którego wczoraj kopałem to ze 140 waży a do C-330 wlezie i zlezie. I to ma już 65 lat skończone. 

Czy dogadzam? Nie lubię tłustości, wolę chudego indyka czy królika niż tłustego wieprzka.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

To tak jak i mój. Nawet  jesteśmy do siebie podobni,  obaj z wiekiem coraz bardziej stękamy i kwękamy xd

Edytowane przez lemik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v