Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

niepochandlujemy 

znowu uroczystości?

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Uroki sołtysowania

zaczynam rozumieć czemu dałeś spokój temu. 😄

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Małe?

punktu odniesienia brak. ja spojrzałem na gire. 😁

nie małe.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
11 minut temu, soltys48 napisał:

Kto widział ten widział . Teraz niech inni obaczą. 

Pyry bez przebierania 

IMG20220920161015.jpg

A co w nich takiego nadzwyczajnego 🤔 

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

punktu odniesienia brak. ja spojrzałem na gire. 😁

Noga akurat Grzesiowa 

2 minuty temu, Pafnucy napisał:

zaczynam rozumieć czemu dałeś spokój temu. 😄

Nooo 😂 młody byłem i nie dawałem czasami rady ze starymi wygami

Opublikowano
Przed chwilą, Dziad932 napisał:

A co w nich takiego nadzwyczajnego 🤔 

a nie mówiłem. nie widzą @soltys48

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Poza tym że sadzone w połowie maja po życie na Vi V klasie to nic

Ale koszyk jak na takiego bałera to masz lichy kolego ...😉

Nawóz dostały oporowo ?

Opublikowano
1 minutę temu, Dziad932 napisał:

Ale koszyk jak na takiego bałera to masz lichy kolego ...😉

Nawóz dostały oporowo ?

Lichy lichy.

Oporowo i to razy 5 to one dostały obornika. Zero azotu w granuli

Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

Ale koszyk jak na takiego bałera to masz lichy kolego .

to opakowanie gąsiora nie koszyk. środek pewno Grześ se wziął. 😁

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Lichy lichy.

Oporowo i to razy 5 to one dostały obornika. Zero azotu w granuli

Ja też mam na samym oborniku , ale jeszcze nie kopane

Opublikowano
1 minutę temu, Dziad932 napisał:

też mam na samym oborniku

nie lepsze by były na bydlęcym?

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

to opakowanie gąsiora nie koszyk. środek pewno Grześ se wziął. 😁

Wiem ,sam kupuje takie na balon do wina 😛

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

nie przechwalam się . tak wychodzi. jak warunki nie sprzyjają i powój będzie to i 4 godziny pół ha.

Zawsze mnie zadziwia to Twoje kopanie, ile z hektara ukopiesz przy takim czasie? Tylko bez pitolenia serio pytam. U mnie pola przebrane, kamieni mało, ale mimo wszystko nie pogoni bo Anka nie wyrabia. Na stole przebierczym kartofli jeden przy drugim, trzeba przesuwać żeby kamienie wybrać. Równo 1ha wczoraj i dzisiaj po 9 godzin non stop. Plon ok 45t 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Dziad932 napisał:

Ja też mam na samym oborniku , ale jeszcze nie kopane

Moje na razie po rządku na tydzień i przecza motyką bo jeszcze skóra schodzi 

6 minut temu, pedro2 napisał:

Równo 1ha wczoraj i dzisiaj po 9 godzin non stop. Plon ok 45t 

Przy takim plonie  zajmuje mi ok 16h

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v