Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, Pafnucy napisał:

kurna. jeszcze ludzie kartofli nie wykopali... powiem Ance.   sie zdziwi,    ale wykopie.

To jeszcze wcześnie jest. Zawsze koło 15 października się kończyło.

Fakt że zawsze koło 20 września zaczynałem i był tydzień przerwy na przesortowanie i zasianie ozimin

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Obyś nie obrócił pustym pieniądzem 

W mieszankach coraz mniej pszenżyta, po prawdzie to już nie wiem ile wogóle jest tego zboża, i czy jakieś jest 

Do odważnych świat należy, odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją w cale  ;)

Podjąłem ryzyko, albo wygram albo przegram. Się będzieta śmiać najwyżej później  :)

Opublikowano
9 minut temu, witejus napisał:

nie pisze że także pompę wymieniał

Ot taki tam szczegół  , prawie nic nie znaczący 🤭

Opublikowano

No będziemy jak mf 6475 kapcia złapiesz 😉

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Do odważnych świat należy, odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją w cale  ;)

Podjąłem ryzyko, albo wygram albo przegram. Się będzieta śmiać najwyżej później  :)

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał:

To jeszcze wcześnie jest. Zawsze koło 15 października się kończyło.

Fakt że zawsze koło 20 września zaczynałem i był tydzień przerwy na przesortowanie i zasianie ozimin

U nas była radość jak się skończyło 20-25. Jeden rok pamiętam kończyliśmy 3 listopada 

31 minut temu, Agrest napisał:

Ja wyszedłem z założenia że skoro wszystko powinno składać się na wzrost cen to znaczy że tak nie będzie😜

Zobaczymy co z tej mojej pokrętnej logiki wyjdzie

Ja dostałem informację żeby rzepak jeszcze trzymać, przełom grudnia/stycznia ma być cena. Dużo tego nie mam ale aktualnie między żniwami a cena na dziś 450 zł różnicy w dół...

Opublikowano
51 minut temu, danielursus3p napisał:

2 samochody sprzedałem jakiś czas temu.

jakiej marki?

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

No będziemy jak mf 6475 kapcia złapiesz 😉

Spokojnie panie Karolu, max jakiś 255 🤭

Przed chwilą, Pafnucy napisał:

jakiej marki?

Dwie scanie przyjechali 🤭

Opublikowano

Jak patrzę na giełdę to mi się ciepło robi. W chwili podjęcia decyzji było +3€, a jest już +13,5€😜

Rzepak dziś w jednej firmie z ciekawości pytałem to 2400 i nadal leci

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

U nas była radość jak się skończyło 20-25. Jeden rok pamiętam kończyliśmy 3 listopada 

Znajomy z sąsiedniej wioski kiedyś miał problemy zdrowotne, i niewykopane ziemniaki na polu mu śnieg przykrył, machnął już na nie ręką, ale potem śnieg  zginął, a mrozów dużych nie było, i je jakoś w grudniu jeszcze wykopał 

Opublikowano
5 minut temu, danielursus3p napisał:

Się będzieta śmiać najwyżej później  :)

a mogie ju? ;)

to ppo ile byś dał za łowies i le Ci trza na skład?

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Znajomy z sąsiedniej wioski kiedyś miał problemy zdrowotne, i niewykopane ziemniaki na polu mu śnieg przykrył, machnął już na nie ręką, ale potem śnieg  zginął, a mrozów dużych nie było, i je jakoś w grudniu jeszcze wykopał 

no może . ale moja Anie tak nie zechce. no wisz jakie te Anie? ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

235 bardziej niszowy 

O, to trzeba zmienić obiekt obserwacji 🤭

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

a mogie ju? ;)

to ppo ile byś dał za łowies i le Ci trza na skład?

Możesz 😛

A dużo masz?

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

A dużo masz?

no nie za wiele. ile by trzaaa?

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

no nie za wiele. ile by trzaaa?

Przypomnij się za dwa tygodnie, na razie nie mam gdzie wysypac. Od 10 ton możemy gadać. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Od 10 ton możemy gadać. 

to nie pogadamy.    połowa.

a se wywiozę na Skup do forumowego znajomego. miałem teraz, ale czasu zabrakło.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
13 minut temu, danielursus3p napisał:

Rolniki tylko dokładają do interesu 😛

Kaczyński, Morawiecki i reszta , nie obniżać ceny nawozów , nie dawać żadnych dopłat , jak tak dobrze to doić chłopów ile wlezie... A niech tylko który tam na strajk pojedzie 

Opublikowano
9 minut temu, Pafnucy napisał:

no może . ale moja Anie tak nie zechce. no wisz jakie te Anie? ;)

Tak w ogóle to moje spółkowe ziemniaki też jeszcze w ziemi. Trzeba chyba kobity do roboty zagnać 

2 minuty temu, Pafnucy napisał:

to nie pogadamy.    połowa.

A po ile ten owies??? Może by tym zamiast ekogroszkiem pięć zasypał 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v