Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, danielursus3p napisał:

To nie jest aż taki ciężki siewnik, uczepisz jakiś talerzowy z kółkami dogniatajacymi to ci się połamie  w ch*j ten agregat na wertepach. 

Do talerzowego musi być półzawieszany

9 minut temu, hubertb napisał:

Jak Bóg da to dożyję 35🙄

Toś młodzieniec 

Wszystkiego dobrego, zdrowia, z resztą dasz sobie radę 💯🥂

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

kiedyś mi wujo siał agregatem z siewnikiem nabudowanym na prostym zębie z włóką z przodu i po qq nie za dobrze zaorane straszna susza i na 2ha ani razu nie zapchane...

Mnie nie tyle wkur...zapychanie jak to że z pod ziemi wyrwie korzeń.

Opublikowano
hubertb napisał:

Dziękuje wszystkim za życzenia jak tylko stanę na nogi chlapnę wasze zdrowie ;) 

Leżysz? Czy wisisz pod sufitem jak nietoperz?

bratrolnika napisał:

a właśnie, sprawa jest, nie ma kto trochę grosza pożyczyć???😁

Może być jeden? To mam. 😉

Opublikowano
hubertb napisał:

Jak Bóg da to dożyję 35🙄

Ale to za rok. 😉

hubertb napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

Leżysz? Czy wisisz pod sufitem jak nietoperz?

W tej chorobie najczęściej siedzi się i ewentualnie klęczy. 🤢

Witaj w klubie w takim razie.

hubertb napisał:

najczęściej siedzi się i ewentualnie klęczy. 

Wreszcie poszedłeś do kościoła. 😉

• Haha 2
Opublikowano
16 minut temu, Karol6130 napisał:

Do talerzowego musi być półzawieszany

Toś młodzieniec 

Wszystkiego dobrego, zdrowia, z resztą dasz sobie radę 💯🥂

Taki by się przydał, ale sołtys mówi że nie nada taki. 

Opublikowano
25 minut temu, hubertb napisał:

Jak Bóg da to dożyję 35🙄

Eee to Ty małolat a już myśli czarne. 🤦‍♂️

Wszystkiego najlepszego. 🍻

Opublikowano
31 minut temu, Łolek napisał:

@hubertbwszystkiego najlepszego

To ile tych świeczek na torcie już masz? 

Wogle dyskusje  z Marcinem czy z hydropakiem czy bez agregat są bez sensu bo on już się uparł 

No tylko te bez hydropaku są tak delikatne te agregaty ze tylko czekać jak trzeba będzie ze spawarką się na dobre zaprzyjaźnić. To jest dobre z 10 hektary w roku zasiać. 

Opublikowano (edytowane)

@Rolnik1973 

@Dziad932

Paczajta jak łursus lata z tym zestawem siewnym. 😁

A wcześniej jeden sezon Zetor z tym latał. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
7 minut temu, PRIMO napisał:

Eee to Ty małolat a już myśli czarne. 🤦‍♂️

Wszystkiego najlepszego. 🍻

Przestańcie zostawiać dzieci ze starymi ludźmi, zapytałam małego siostrzeńca ile będzie miał lat na co on: jak Bóg da to w maju skończę 6 lat memy, gify i śmieszne obrazki facebook, tapety, demotywatory zdjęcia (blasty.pl) 

Ktoś kiedyś tu to wkleił i strasznie mi się spodobało. 

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

@Rolnik1973 

@Dziad932

Paczajta jak łursus lata z tym zestawem siewnym. 😁

A wcześniej jeden sezon Zetor z tym latał. 

To już jest na max na agregat wciagniety siewnik? 

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

To już jest na max na agregat wciagniety siewnik? 

Tak a co?🤔

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Tak a co?🤔

Jakoś tak mi się wydaje że słabo to wciąga, albo takie złudzenie na zdjęciu 

Opublikowano
7 minut temu, danielursus3p napisał:

Jakoś tak mi się wydaje że słabo to wciąga, albo takie złudzenie na zdjęciu 

Tak jak na zdjęciu z ursusem. 

Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

Przy takiej to już powinno się obyć bez wpadki. ;) 

Są jeszcze 3 inne. 🤭

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, konteno napisał:

Odnośnie wczorajszego tematu o spalaniu zluzytego oleju to skonstruowałem 3 lata temu coś takiego.Działa na wszystko zrębki owies kukurydzę miał groszek.Wtrysk oleju jest w momencie załączenia podajnika przy dużych mrozach jakieś 10-12l gdy cieplej jakieś 7-8l na dobę wraz z 45kg np Owsa lub 35 kg zrębki.Cisnienie na wtrysku 8-9bar wtryskiwacz zrobiony z dyszy od kuchni gazowej.Pompa zasysa sama olej z bańki.Chata 280m

IMG_20220919_144247_063.jpg

Edytowane przez marcin19071980
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v