Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

no weź , jeszcze sie przeterminują lub zamarzną , jak B0 to moge przytulic 

jeszcze nie dawno pisałes 

i wyszłoby na to że na chłopy przechodzisz 

A chooj niech leżą. B5 z hakiem. 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ten talerz taki wielki czy tego żarcia tak mało?

Talerz jak wiadro, pół zjadłem i już full :o

1 minutę temu, hubertb napisał:

Stary zmień knajpę tu trzeba jedzenia z trawy i krzaków wyciągać w dodatku talerz mógłby być odrobinę większy ;) 

E tam, ja zielenine lubię :D

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Kiedy Ty to siałeś? 

To gorczyca ? 

z miesiąc temu, albo i lepiej. w ziemi jak w popiele leżało do poprzedniej niedzieli w oczekiwaniu na deszcz. teraz niech se rośnie do nowego roku 🙃

Opublikowano
31 minut temu, hubertb napisał:

Bum trwa od 3-4 lat. Budują na potęgę. 

Bum może to za duże słowo ale budują, szukają. Oby jak najkrócej.

13 minut temu, superfarmer02 napisał:

Widzę że u was też raczej rzadko się zdarza żeby gospodarz zaproponował obiad czy jakieś inne jedzienie🙄

U nas to wygląda tak, że duży, u którego koszenia na cały dzień daje choć obiad ale i kolację nieraz też. Natomiast zawsze jest poczęstunek, niezależnie od pory - albo obiad, albo kolacja albo choć kawa/herbata przy kopaniu ziemniaków, tak się przyjęło. Po wykopaniu, kombajnistę czy ekipę do zbierania prosi się na takie coś. 

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Poza dobrym żarciem, żadnej innej formy rozrywki aktualnie nie mam 🤣

Zoba jak ci zazdroszczą.. się śmieją że mało 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, donweter1989 napisał:

Czy na pewno był to drink 🤔🤣

Drink i na własne oczy to widziałem. Tak mocno się zachłysnęła że trzeba było ratować. Jak już odkasłała to aż czkawki ze śmiechu dostała. Przygoda jak cholera. 

• Haha 4
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Bum może to za duże słowo ale budują, szukają. Oby jak najkrócej.

U nas to wygląda tak, że duży, u którego koszenia na cały dzień daje choć obiad ale i kolację nieraz też. Natomiast zawsze jest poczęstunek, niezależnie od pory - albo obiad, albo kolacja albo choć kawa/herbata przy kopaniu ziemniaków, tak się przyjęło. Po wykopaniu, kombajnistę czy ekipę do zbierania prosi się na takie coś. 

U nas jako u mnie tak było tj. Kombajnista zawsze dostawał obiad albo do domu jakieś jedzenie jak już wieczór był. Ale teraz jak się trochę jedzi to raczej nikt nic nie daje, chyba że upał to wodę 

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

No raczej :o

To ty małolitrażowy jesteś 

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Żebym ja Ci czego nie docisnął. 😉 

Sprawdź w tym nowym samochodzie pasek od rozrządu, aby za luźny już nie był, bo remont silnika nie tani 😉

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Drink i na własne oczy to widziałem. Tak mocno się zachłysnęła że trzeba było ratować. Jak już odkasłała to aż czkawki ze śmiechu dostała. Przygoda jak cholera. 

Czyli lepiej się nie odzywać ... Jeszcze mieć człowieka na sumieniu 🙈

Pierdziele... Nie ryzykuje 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Szkoda, że nie dane było łapy uścisnąć. Ale jak Tobie baba ważniejsza...... 

gada ten co swojej z zasięgu wzroku za wszelką cenę starał się nie stracić 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

U nas jako u mnie tak było tj. Kombajnista zawsze dostawał obiad albo do domu jakieś jedzenie jak już wieczór był. Ale teraz jak się trochę jedzi to raczej nikt nic nie daje, chyba że upał to wodę 

To ty małolitrażowy jesteś 

Zależy od mentalności. 7 lat się tłuke na tym łez padole usługowym i tylko w jednej jakby to powiedzieć bidnej wiosce, u dwoch gospodarzy po wykoszeniu 3 hektarkow na poczęstunek wołają. I u jednego co teraz zacząłem w tym roku co prawie 30 ma to też wolali na kolację i na pole obiad przywieźli, i bez spiny się kosi u większego, a u małego to.... 

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

To u dużych jeśli już. Sąsiad zawsze się śmieje, że za kółkowych czasów, kiedy jedyne kombajny to były te w kółku to ludzie owszem przynosili - ale piwo, gorzałę, nieraz jakiś grosz wcisnęli ale o jedzeniu to mało kto myślał. Choć wtedy było rozdrobnienie dużo większe niż dziś a czas koszenia u kogoś dłuższy niż dwie godziny był ewenementem, sam jeszcze pamiętam, jak się kartę podpisywało po robocie to nieraz "rubryk" już brakowało. 

Opublikowano
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Różne są ludzie... Jeden da obiad, kolację i jeszcze piwo a inny jedyne co to ma pretensje że źle coś niby robisz 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Czyli lepiej się nie odzywać ... Jeszcze mieć człowieka na sumieniu 🙈

Nie no potem bawiła się z nami na imprezie nawet miała fajne koleżanki. Po prostu jak to stwierdziła kompletnie ją zaskoczył tekst rodem z żartu skierowany do niej. 

Sytuacja w drugą stronę, gram sobie w "dziewiątkę" podchodzi dziewczyna na oko 20lat i mówi: "masz może ochotę pyknąć ze mną" Oczy się od razu zrobiły jak u ważki i ebnołem śmiechem. Po czym nie omieszkałem jej ze dwa razy ograć ;) 

Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał:

Też lubimy z żona wyskoczyć na dobre żarcie 😂😂

Zwłaszcza jak kuchnia w domu na wypasie a gotować nie ma kto🤭

Ale w restauracji przynajmniej łbem w lampę wiszącą nie przywalisz🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v