Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Łolek napisał:

To uparty traktor jest 👍ale 312 jeszcze lepszy 

Tylko ten polbiegi to jak nie polbieg. Z Fergusona zwyczajny luksusu jestem 

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

ale tu masz znajomych którzy robią inaczej i chwalą.

Mogą se chwalić, ja mam znajomych co na takiej samej ziemi robią i coś mogą powiedzieć. W tym roku już norma siewu pszenicy postanowiona, mieszanki na wiosnę w sumie też.

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Co wam powiem to wam powiem ale są dobre ludzie na tym forum

dyć inszych tu ni ma...

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

W tym roku już norma siewu pszenicy postanowiona, mieszanki na wiosnę w sumie też.

a weź chociaż taki kwadrat 2x2 obsiej połową tej normy. porównaj w zniwa.

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Ten półbieg to reaguje na takie półsprzęgło. Nie zatrzymujesz się , ale do tego w mf nie będzie miał pklotupolotu 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

a weź chociaż taki kwadrat 2x2 obsiej połową tej normy. porównaj w zniwa.

Raz porównałem i nie więcej, tak jak z mieszanką, kurna wszyscy mówili posiej rzadko to lepsze będzie i utrafione na jeden kawałek 140kg/ha, na drugi 180 i na to samo wyszło po wymłóceniu, różnice może w przeliczeniu ze 100kg/ha.

Opublikowano

gdy disco-glupolo za bardzo wejdzie

https://www.onet.pl/informacje/onetlublin/pijany-rolnik-jechal-zygzakiem-i-spiewal-mial-trzy-promile-wideo/nrbmsrt,79cfc278

19 minut temu, wojtal24 napisał:

o dzieki muszę popatrzyć w ogłoszeniach

takie kruszenie to nie najlepszy pomysl-sporo idzie w mial i nie kazdy wegiel sie nadaje..

u nas juz takich rolnik co siali po 300 kg juz nie ma 🤣.

wujek przywozil 6 workow i musialem wysiac-nie ma bola chocby po 2 razy musial jezdzic. teraz 3 worki mi wystarcza.

kiedys po 10 wrzesnia sialo sie pszenzyto teraz we wrzesniu siewnika nie wyciagam.

Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

E tam przyzwyczaisz się sprzęgło pukniesz i pyk w górę możesz najpierw włączyć i potem tylko sprzęgło wcisnąć 

2 minuty temu, Agrest napisał:

Ten półbieg to reaguje na takie półsprzęgło. Nie zatrzymujesz się , ale do tego w mf nie będzie miał pklotupolotu 

Czego 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Czego 🤔

Polotu.

Ino słowniczek miast poprawić to dokleił

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

mówili posiej rzadko to lepsze będzie i utrafione na jeden kawałek 140kg/ha, na drugi 180 i na to samo wyszło po wymłóceniu, różnice może w przeliczeniu ze 100kg/ha.

Czyli jaki z tego wniosek? 

Opublikowano
9 minut temu, Pafnucy napisał:

dyć inszych tu ni ma...

Ee, ja tu jestem ten niedobry! 

6 minut temu, Agrest napisał:

No domyślam się, może i nie głupie tak bystro się nie zużywa. 

6 minut temu, Łolek napisał:

E tam przyzwyczaisz się sprzęgło pukniesz i pyk w górę możesz najpierw włączyć i potem tylko sprzęgło wcisnąć 

Czego 🤔

Sprawa jak na razie jest tylko w zamyśle 

Opublikowano
36 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Przed kupnem agregata dopracuj spulchniacze śladów bo nie możliwe żeby po konnym było lepij niż po germańskim

Już róźnie ustawiał i 1 i 2 na ślad, no ale koński miał wąskie koło i szedł prawie śladem i za sobą miał bronki i to równało całość, a tu koła traktora  sobie  siewnik sobie a grabki nie wyrównują tak jak brona.

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Już róźnie ustawiał i 1 i 2 na ślad, no ale koński miał wąskie koło i szedł prawie śladem i za sobą miał bronki i to równało całość, a tu koła traktora  sobie  siewnik sobie a grabki nie wyrównują tak jak brona.

Rysiek a Ty jaką normę wysiewu preferujesz?

Opublikowano
Pafnucy napisał:

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Rysiek a Ty jaką normę wysiewu preferujesz?

Rysiek to raczej niska by jak najwięcej sprzedać 🤭😉

Opublikowano
59 minut temu, Pafnucy napisał:

następny...

eeeee, a jak by tak ze 400 na ha?

400 może być przy dużo ,ale 300 żyta w listopadzie zdarzało się siać nie

59 minut temu, Strongman napisał:

Dobry jesteś, posiej kiedyś 100kg na próbę i się przekonasz ze aż tyle nie trzeba ale tak koło 150kg mniej więcej czy pszenicy czy pszenżyta.

Jak tak mówisz to może spróbuję , kiedyś...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v