Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest dopiero głupi zwyczaj.Chyba z 12lat miałem gdy uwczesny ksiądz chciał to wprowadzić.Na szczęście się nie przyjęło.Ludzie poprostu czasu nie mają a od takich rzeczy jest kościół.

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Może się uda wrzucić ziarno w ziemie 

IMG_20220917_115116.jpg

Marek co tak wcześnie 🤔  żyto ?

Przydał by mi się zestaw do siewu 

Opublikowano
5 minut temu, marcin19071980 napisał:

To jest dopiero głupi zwyczaj.Chyba z 12lat miałem gdy uwczesny ksiądz chciał to wprowadzić.Na szczęście się nie przyjęło.Ludzie poprostu czasu nie mają a od takich rzeczy jest kościół.

Zawsze to jakiś sposób na przytulenie trochę grosza, no u nas to jeszcze jest... 

Opublikowano
24 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie lepiej taki stolik z różną szerokością szpar i by tak sobie po kolei spadały? 🤔

"chodzą" u was jeszcze te obrazy po wsiach? 

Kilka lat już nie było , ostatni był 🤔...a już wiem w 2011 pamiętam bo tego samego dnia przywieźli mi opryskiwacz biardzki i nawiedził obraz 😉

Kurcze za to tak długo się trzyma 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Jedź mated dobry chłopak to ci pożyczy 😁

Ciekawe czy traktor tyż 🤔 , może Ursusa chociaż ...

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, gregor1284 napisał:

Wczoraj się gdzieś  Pytałeś o pkt . karne za jazde pod wpływem i 15 pkt . to przy zawartosci miedzy 0,2 promila a 0,5 sąd moze zdecydować o warunkowym oddaniu prawa jazdy po okresie 3 msc .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Może się uda wrzucić ziarno w ziemie 

IMG_20220917_115116.jpg

Właśnie i ja wrzuciłem pszenżyto na 10,5ha. Teraz uprawić kolejne 5 i próbować siać bo zima idzie😆

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Batmanie co to za impreza 🤔

Zapewne elita się zjedzie uścisnąć dłoń, pośmiać z kogoś, kto zaciągnął kredyt na całe życie i będzie krowy doić do końca tego życia 😉 Rozjadą się do domów, a tamten będzie krowy zganiał 😉

• Haha 3
Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

2.8 km długie :o

Mam 5,3ha 2,5km długie

Dziś siałem

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

@Pafnucy Kiedyś chyba pytałeś jak wygląda mój "sortownik" więc masz.

&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

20220917_120143.jpg

Ładne kartofle 

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Dziewczyny mają dziś lux robotę bo się nie kurzy 😁

IMG_20220917_112158_1.jpg

Lubiłem zawsze tą robotę. Żeby nie było to aż tak pracochłonne i krochmalnia w uja nie leciała to by pewnie nadal ziemniaki były. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Nie lepiej taki stolik z różną szerokością szpar i by tak sobie po kolei spadały? 🤔

"chodzą" u was jeszcze te obrazy po wsiach? 

Może i lepiej ale ten patent w zupełności wystarcza. W jedną osobę 100-120kg w godzinę się bez problemu przebierze.

5 minut temu, Pafnucy napisał:

Ładne kartofle 

Tu akurat Tajfun.

Opublikowano

Mój ci sprzedam 

Ale cały z siewnikiem?

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

Wczoraj się gdzieś  Pytałeś o pkt . karne za jazde pod wpływem i 15 pkt . to przy zawartosci miedzy 0,2 promila a 0,5 sąd moze zdecydować o warunkowym oddaniu prawa jazdy po okresie 3 msc .

Ja o nic takiego nie pytałem. Raz że nie spożywam alko a dwa że tu mnie nie ruszą 😉

57 minut temu, kris91 napisał:

Zapewne elita się zjedzie uścisnąć dłoń, pośmiać z kogoś, kto zaciągnął kredyt na całe życie i będzie krowy doić do końca tego życia 😉 Rozjadą się do domów, a tamten będzie krowy zganiał 😉

Ja chociaż dziad i biedok to bym się pośmiał 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v