Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6465 napisał:

3 godziny temu, Dziad932 napisał: Pudło ,nie jest rodowitą  Pokaż jej zdjęcie sylwetki to powiem czy ze Śląska czy nie 🤔

no zobaczymy czy jest wąska w pasie 😃

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, kizak napisał:

Dobra cena . Mi tak z 10 dni wstecz przywieżli po 7,7coś ,i z tydzień czekałem ,gdyż na stacjach hurtu nie mieli .

Deska to temat na krótko ,acha ,u Ciebie stół wyżej ,to nie wiem . U mnie stół albo na równo ,albo z 10 cm powyżej . Zrobisz wyższy murek ,przody u krów pokaleczone ,deski długo nie wytrzymywały . Najlepiej sprawdzał się pręt 16 ,tak kilka cm nad stołem ,i z tego byłem najbardziej zadowolony przez kilka lat ,puki krowa jakimś sposobem pod to nogę włożyła i nie wyjęła . No i trzeba było jakoś wstać iii 😱🦴 

U mnie 50-55 cm wyżej  na głębokiej ściółce plus 25 deska a na łańcuchach 35 i 20 deska 

11 minut temu, 6465 napisał:

Pokaż jej zdjęcie sylwetki to powiem czy ze Śląska czy nie 🤔

Wyłaź z ty piwnicy. W piwnicy zawsze zimno.

Śląska to szeroka w barach i biodrach, jego się nie wpisuje w ten stereotyp 

Opublikowano
57 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ale jaja 

Decyzja za tamtegoroczne gradowe przyszła.

Kurła to to życie😎

Kupa kasy.

Wnet milionerem zostaniesz

Opublikowano
2 godziny temu, DANDYS napisał:

jakbym miał wywalać od dużych gnój ręcznie to bym już dawno zakończył karierę

No co zrobić , życie

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Już krów nie ma, że własnego nie masz? Wszyscy myśleli, że Ci ta twoja każe je skasować dopiero w następnym etapie. 😉

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

@Leszy to się nazywa niespodziewany zwrot akcji :D

Nic nie jest zlikwidowane ... Spokojna wasza rozczochrana 😛 , u mnie nie tak prędko 

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Pokaż jej zdjęcie sylwetki to powiem czy ze Śląska czy nie 🤔

Wyłaź z ty piwnicy. W piwnicy zawsze zimno.

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

no zobaczymy czy jest wąska w pasie 😃

Już się rozpędziłem ...

Opublikowano (edytowane)

Coś z tego będzie.Oby tylko miastowe się nie znorowiły.Pole na uboczu to ocaleje.Biala mam przy szosie to z korzeniami wyrywają.A podobno to wieś żeruje na miastowych

IMG_20220916_122258_484.jpg

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

znajomy ma słonecznika przy szosie to jak kwit to całe bukiety złodzieje robili sobie , dobrze ze działka 12 ha to cos zostało 

U mojego znajomego to samo...jak szarańcza kuźwa

Opublikowano
24 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Coś z tego będzie.Oby tylko miastowe się nie znorowiły.Pole na uboczu to ocaleje.Biala mam przy szosie to z korzeniami wyrywają.A podobno to wieś żeruje na miastowych

U mnie gość ma białą tej wielkości albo i mniejszą. Nie nawadniana i susza zrobiła swoje.

Ale pewnie teraz przez wrzesień i październik jeszcze złapie masy.

Czyżby to był rok rekordów cenowych?

Opublikowano
24 minuty temu, Agrest napisał:

U mnie gość ma białą tej wielkości albo i mniejszą. Nie nawadniana i susza zrobiła swoje.

Ale pewnie teraz przez wrzesień i październik jeszcze złapie masy.

Czyżby to był rok rekordów cenowych?

Wszystko na to wskazuje,co oczywiście bardzo mnie cieszy.Szkoda tylko że tak dużą część trzeba będzie przeznaczyć na przyszłoroczne wznowienie produkcji.No ale co zrobić.

Opublikowano
59 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nie da rady czymś opryskac żeby sraki dostali? 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Milionerem to nie

Ale fajny zastrzyk finansowy.

Oj zobaczysz że PiS zrobi z nas milionerów 

W tysiącach chociaż ten zastrzyk?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Jest środek, ale nie pamiętam nazwy.

Testowany był w jagodzie kamczackiej.

Powodował rozwolnienie u ptaków, wskutek czego przestawały żerować

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie da rady czymś opryskac żeby sraki dostali? 

No wlasnie,poswiecic kawalek od drogi,ale zazwyczaj tak jest ze ludzie idą w glab pola zeby wlasnie nie bylo widac ze kradzione z brzegu

Edytowane przez Belaruss820
Edit
Opublikowano
1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

No co zrobić , życie

Nic nie jest zlikwidowane ... Spokojna wasza rozczochrana 😛 , u mnie nie tak prędko 

U ciebie może nie, ale ktoś inny tam może mieć odmienne zdanie na ten temat. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v