Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Torfem palilismy z 20 lat temu. Jezdzilismy na caly dzien,ojciec kopal,mama podawala a ja z bracmi ukladalismy na przyczepie. Zawsze pelną d46 sie przywozilo,potem ukladanie do suszenia,pozniej zwozenie do stodoly na zapole. Ile to roboty bylo ale opal to byl dobry. Do tej pory komin nie ruszany jedynie wierzch jak dach zmieniali to z klinkieru murowali część 

tak jak by to byla czysta torf to ok a tam jest zmieszana z torfom smola destrukt asfaltu zuzyte oleje

• Sad 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Nie rozumiem 6 to tak wcześnie? Do technikum jeździłem autobusem o 6:25, co siłą rzeczy powodowało pobudkę o 5:45. 

Normalnie wstaje po 9 ... Ty nawet nie wiesz jaki to ból wstawać tak wcześnie 🙈

Opublikowano
1 minutę temu, farmtrac8244 napisał:

A jest jaki mecz?

Już po ... 👇

3 minuty temu, Agrest napisał:

Siatka Polska 3, Brazylia 2

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

9 minut temu, Uziu92 napisał:

5.12t/ha wyszlo mi rzepaku średnio , pierwszą dawkę azotu dawałem 30 marca 😁 w temacie rzepaku mi pisali że uja nakosze 😁a tu oo i tylko 2 razy od robaczka pryskany. Na wiosnę do zbioru 3 wyjazdy pryskaczem w niego było

Piękny plon🙆‍♂️, wyobrażam sobie jak to się w kombajnie do zbiornika z rury lało😍 sprzedałeś wszystko czarne złoto?

wszystko sprzedane już. W szoku byłem, robiłem nawożenie na te 3.5 tony a tu taka niespodzianka

Opublikowano
3 minuty temu, farmtrac8244 napisał:

Co się działo

No wchodzę ci człeku do samochodu klienta a tu na lusterku jest czerwona wstążka. Nie wytrzymałem i dopytałem czy aby nie przypadek i jednak nie. Gość zawiesił czerwoną wstążkę "na uroki" przy lusterku amerykańskiego klasyka za 300 koła🤦‍♂️ Dodam że Podkarpacie i jest zacofane ale o działaniu ochronnym wstążek dowiedziałem się z forum, a tu nagle pyk takie nagłe spotkanie "na żywo" z jakimś Podlaskim zabobonem.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

wszystko sprzedane już. W szoku byłem, robiłem nawożenie na te 3.5 tony a tu taka niespodzianka

U Ciebie Panie zasobności mocne w glebie po podkładzie, a nawet jak poszły głębiej i zboże go nie pobierało to rzepak sobie to z głębi spokojnie pobierał👍

Widziałeś w Zbuczynie może  tego deutza 6.11? Cenę dał konkretną za niego, podoba mi się, dużo może palić 6cyl tej serii?

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

W Qatarze ma być tak samo😁😁😁🤦

Kopaczy to przez najbliższe 5 lat nie powinni w telewizji pokazywać i powinien być nałożony knebel medialny na wszystko z nimi związane. Tam są chore pieniądze które psują i demoralizują każdego zawodnika. Do tego byle kopacz za Boga i bożyszcze tłumów uchodzi

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

być nałożony knebel medialny na wszystko z nimi związane.

Chłopie pół internetu razem z Lewandowskimi by usunęli. Ania mało z lodówki mi nie wyskakuje. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Chłopie pół internetu razem z Lewandowskimi by usunęli. Ania mało z lodówki mi nie wyskakuje. 

Właśnie trzeba obejrzeć meczyk Barcelony tak jak Marcinek kazał 😛 ale dzisiaj chyba lewemu ma dać odpocząć 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

I Lewandowski jest przykładem, że w drużynie narodowej się występuje a nie gra. Każdy piłkarz z zagranicznego klubu się oszczędza bo ma nieoficjalny nakaz by wrócić bez kontuzji...

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, hubertb napisał:

No wchodzę ci człeku do samochodu klienta a tu na lusterku jest czerwona wstążka. Nie wytrzymałem i dopytałem czy aby nie przypadek i jednak nie. Gość zawiesił czerwoną wstążkę "na uroki" przy lusterku amerykańskiego klasyka za 300 koła🤦‍♂️ Dodam że Podkarpacie i jest zacofane ale o działaniu ochronnym wstążek dowiedziałem się z forum, a tu nagle pyk takie nagłe spotkanie "na żywo" z jakimś Podlaskim zabobonem.

Ja Północ małopolski i też to spotykam nawet widzę maszyny nowe z placu jak wyjeżdżają mają wstążkę. To tak jak słynne ,,do obiadu wszystko dobrze szło..." guzik prawda przed obiadem się psuje albo i przed śniadaniem , przykład felga powyżej

11 minut temu, TheraRolnik napisał:

A mi tam jasno nie przeszkadza 

Ja mogę cały dzień spać 

Jeszcze z 3lata wstecz żebym się w niedzielę po kościele przed obiadem położył czy po nowy nie było, gdzie w dzień leżeć . Teraz innej opcji niema przed obiadem z 2 godzinki przespać się trzeba

10 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak i ja, w dodatku świat sportu dla mnie mógłby nie istnieć, tak się w nim orientuję, że aż wcale.

Mecz jak oglądam to tylko jak gra gminny klub sportowy na stadionie znaczy niby jedzie się na mecz a tak to spotkać że znajomymi

Edytowane przez farmtrac8244
Opublikowano
Przed chwilą, farmtrac8244 napisał:

Mecz jak oglądam to tylko jak gra gminny klub sportowy na stadionie znaczy niby jedzie się na mecz a tak to spotkać że znajomymi

Jakiś tam klub sportowy we wsi jest ale w sumie mało mnie interesuje to jak sobie radzą w grze... Są to niech są. 

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

2 minuty temu, Uziu92 napisał:

U Ciebie Panie zasobności mocne w glebie po podkładzie, a nawet jak poszły głębiej i zboże go nie pobierało to rzepak sobie to z głębi spokojnie pobierał👍

Widziałeś w Zbuczynie może  tego deutza 6.11? Cenę dał konkretną za niego, podoba mi się, dużo może palić 6cyl tej serii?

stal na końcu zbuczyna ale już go nie ma.

Agrest napisał:

2 minuty temu, Baks00 napisał:

W Qatarze ma być tak samo😁😁😁🤦

Kopaczy to przez najbliższe 5 lat nie powinni w telewizji pokazywać i powinien być nałożony knebel medialny na wszystko z nimi związane. Tam są chore pieniądze które psują i demoralizują każdego zawodnika. Do tego byle kopacz za Boga i bożyszcze tłumów uchodzi

drużyna kopaczy powinna mieć zakaz występu na takich imprezach żeby się nie kompromitować , zero sukcesów , a to wszystko za ciężkie pieniądze , nasze pieniądze , niech w domu siedzą a nie po mundialach jeździć i euro i uja ugrać. Jeszcze owalic mecze z drużynami z Afryki gdzie oni trenują kopiąc pęcherz krokodyla na pustyni albo w krzakach 🤬

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, farmtrac8244 napisał:

do obiadu wszystko dobrze szło...

Z tym też nie kumam o co chodzi, bo u mnie nigdy nikt tak nie mówił. 

4 minuty temu, Uziu92 napisał:

Jeszcze owalic mecze z drużynami z Afryki gdzie oni trenują kopiąc pęcherz krokodyla na pustyni albo w krzakach 🤬

Zapomniałeś o Wyspach Owczych z którymi mamy czasem mecze... no kabaret. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v