Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, malaczarna napisał:

Czy z tym można żyć?

800613c6200fe9c20e08d8937fe3c067.0.jpg

Można ją mam przy ścięgnach jeden kawałek drugi w palcu 

Tylko rezonans jest problemem 

23 minuty temu, HF86 napisał:

czemu tak cienko?

ile wózków?

Się rozjezdzilo, akurat na raz krokodylem  a czy wysoka czy niska 8 m to 8 m

5 tych samozbierek 

IMG_20220905_142553.jpg

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
25 minut temu, szymon09875 napisał:

Posieje, teraz też on sieje, ale z założenia to on ma mi pomagać nie ja jemu i nie chce wszystkim jego obciążać. Tym bardziej że mu biodra dają o sobie znać jak za długo ciągnikiem jezdzi

Tak, gnój najpierw talerzowka później agregat.

Pługa moje pola 6 a niektóre 7 lat nie widziały 

A mojemu to kręgosłup wysiadł , fizycznie nic nie zrobi , jedynie w ciągnikiem może ale po kilku godzinach to wysiąść nie może 

Talerzowke masz starą czy już agregat ?

Plony są rewelacyjne po uprawie bezorkowej 🤔

Opublikowano
pawel885 napisał:

22 minuty temu, slawek74 napisał:

nie pokazuj nam swoich przeżyć bo są nie za specjialne 🤭 ale się urobiłem 🤦‍♂️

"Nam " 

Czyli jesteście razem ? 🙊

wytrzeźwiałeś 🤔🤪

Opublikowano
19 minut temu, Dziad932 napisał:

A mojemu to kręgosłup wysiadł , fizycznie nic nie zrobi , jedynie w ciągnikiem może ale po kilku godzinach to wysiąść nie może 

Talerzowke masz starą czy już agregat ?

Plony są rewelacyjne po uprawie bezorkowej 🤔

Biodro ma po wypadku spieprzone, lekarze w szoku że wgl sie zregenerował staw bo miał mieć protezę. Na kręgosłup operacje w 2006 miał bo by pewnie już 10 lat jak nie więcej na wózku jeździł. Ogólnie to goi się na nim jak na psie po tylu uszczerbkach które miał no ale 60 dobija to wiadomo że już lepiej nie będzie. 

Talerzowke mam stara famarolke na kołach, miała być zmieniana na agregat ale przy tych cenach maszyn i zbóż raczej zostanie...

Plony nie wiem czy rewelacyjne, na pewno dłużej wilgoć zostaje, wschody mam równiejsze. Paliwa idzie więcej, ale tak głęboko nigdy nie było orane, żółty piach się wywalał, teraz tylko spulchniona to jest inaczej. Żyta sąsiadom sypały +-4-5 ton, u mnie ponad 8, ale to też zasluga ochrony bo ani grzyba ani nawożenia konkretnego nie uświadczysz u sąsiadów.

No i najważniejsze o wiele więcej próchnicy i dżdżownic mam w ziemi odkąd przestałem orać, całkiem inna struktura gleby jest.

Opublikowano

Półierścień zmieliło. U nas jeden tak fendta teraz załatwił. Na chama społowili traktor. Po odpaleniu od razu zaczął jechać, ale jakoś go okiełznał. Po 100m zatarł się. 

Opublikowano

mówię wam, ile to nerwów se człowiek na psuje przez te klamoty.. się zachciało kurwa

szymon09875 napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

W czym tak wypiłowało stopkę?

80ka

5 minut temu, DANDYS napisał:

Chyba sezon zakończony... 

Nowe panewki i do końca sezonu dojedzie

a te stopy się regeneruje? tylko że i wale wybrało z 2mm , jakby z jednej strony włożył 025 a z drugiej 050 by to chodziło bo tak to wyleci znów pewnie, nie utrzyma. to i wał pewnie do wymiany...

Opublikowano
DANDYS napisał:

tylko że i wale wybrało z 2mm , jakby z jednej strony włożył 025 a z drugiej 050 by to chodziło bo tak to wyleci znów pewnie, nie utrzyma. to i wał pewnie do wymiany...

Nie było mu ciężko przewalić rozrusznikiem przy wciśniętym sprzęgle?

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, DANDYS napisał:

mówię wam, ile to nerwów se człowiek na psuje przez te klamoty.. się zachciało k**wa

a te stopy się regeneruje? tylko że i wale wybrało z 2mm , jakby z jednej strony włożył 025 a z drugiej 050 by to chodziło bo tak to wyleci znów pewnie, nie utrzyma. to i wał pewnie do wymiany...

Ja tak samo zrobiłem w jednej i chodzi 2 lata już ;)

Regeneruje się, odrazu osiowanie by było dobrze zrobić. Same stopy bez bloku to według mnie nie warto zawozić.

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

Przy takim wstawianiu grubszych półierścieni trzeba pilnować by dziurki smarującej nie zakryć. Bo o zatarcie nie trudno.

bratrolnika napisał:

Jednak wyprawa na SOR, ciekawe czy mają maszynę do szycia 

No pokaż to wreszcie. Nie trzymaj nas dłużej w niewiedzy i niepewności.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v