Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Pafnucy napisał:

są jeszcze tacy, co ni pod sklepem , ni na forum nie maja z kim pogadać... :D

do mnie sapiesz? 

uwierz mi że moje życie towarzyskie ma się bardzo dobrze, aż muszę w czwartek weekend zaczynać bo nie wyrabiam 

Opublikowano
Dnia 12.07.2022 o 19:14, kizak napisał:

kutwa kupiłem agregat prądotwórczy z szumnym 6,5 na 3 fazach,za 1200 zł ,w internecie od 2,5 tys do 5 z kawałkiem za to ,,cudo''. Dobra ,2,2 kw na 1 fazie czyli kontówka i wiertarka po pustaku bez problemu ,nawet nie poczuł ,to może przypadkiem i silnik 2,5 kw na trzech uwlecze .  Szczerze powiedziawszy  na więc przy zakupie nie liczyłem   .A ta kur.. łajza ,ani samej dojarki ,ani schładziarki ,ani wyciągu . Kurna raz wylał pompką wodę z jednostki końcowej .    No ja miałem świadomośc że to g.... ,ale nie tak  zasr... .  Hmmm ,a może robię coś nie tak  ? Silnik prawie nie przygasa ,a napięcie spada z 400 do zera

I jak testy tego agregatu?

Zamierzam kupić agregat do awaryjnego zasilania domu, a więc 1-fazowy ok 3kW z AVR, silnik 4suw, prądnica miedziana.

Chyba kupię taki:

https://allegro.pl/oferta/agregat-pradotworczy-3kw-pezal-12219199945

Ktoś coś...

Opublikowano
4 godziny temu, danielursus3p napisał:

Jest coś ciekawego na netflixie do oglądnięcia?

The walking dead oglądam teraz, na 4 sezonie jestem ;) stranger things też spoko, mimo tego że sceptycznie do tego podchodziłem na początku. 

Zimno jak w psiarni. +11 tylko.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, donweter1989 napisał:

Eeeee to chyba nie siuwar 🤔

to jeszcze nie grudzień żeby bagna zamarźli 

7 godzin temu, lemik napisał:

Ja to bym wlazł  z jakąś do kisielu🙈 

@Paulina1985 nie chcesz dorobić do pensji? 

z cielakami i krowami się szarpie także z takim bydlakiem jak ty pewnie też by sobie poradziła

Edytowane przez konteno
Opublikowano
pawel885 napisał:

3 godziny temu, Pafnucy napisał:

są jeszcze tacy, co ni pod sklepem , ni na forum nie maja z kim pogadać... :D

do mnie sapiesz? 

uwierz mi że moje życie towarzyskie ma się bardzo dobrze, aż muszę w czwartek weekend zaczynać bo nie wyrabiam 

pod sklepem ''łykend'' cały tydzień trwa 🤭😁

• Haha 2
Opublikowano
8 godzin temu, pawel885 napisał:

do mnie sapiesz? 

ale slang. ja pierdziu... :D

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Prawie tak poryte jak "myszo jeleń". 

Ale mgła! 

Przemyj oczy🤣

Wyjątkowo słonecznie i przejrzyście

Opublikowano

nadają deszcz na koniec tygodnia. to dobrze. zaczekam z orkami. chociaż by się moze mniej kurzyło jak popada.

Opublikowano
12 minut temu, Pafnucy napisał:

ale slang. ja pierdziu... :D

Nie sapie tylko wzdycha. 🤭

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Leszy napisał:

U nas są takie asy co kilka kilometrów do kolegów pod sklep ciągnął z buta i to nawet kilka razy dziennie. 

U nas sklepy blisko, we wsi oprócz dwóch dużych, jednego GS są jeszcze chyba 3 małe, "w domach", w tym jeden w Urzędzie Gminy.

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

🤝🏻 czlowieki 🙋🏻‍♂️

8°🌤

Deszczyk w prognozie na koniec tygodnia się pojawił byłoby sianie za tydzień jęczmienia bez kurzu.

Jak to człowiekam los sprzyja 😎😎😎

U mnie na czwartek nadają 23mm - chcesz je sobie zabrać? Nam nie potrzebne.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Pafnucy , ta jazda na motorze to jakoś dziwnie na ciebie działa 🤦

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

potrafiła tym całe mieszkanie katowac rano 🤣

Do katowania rano nie ma nic lepszego jak "jodłowanie". 

Chcesz kogoś obudzić z przytupem puść mu refren:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v