Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

papierosów 

American Tabacco? Decyzje o zamknięciu takich fabryk, to są podejmowane za oceanem i jeśli mieliby zamknąć, to nawet dyrekcja tego zakładu możeo tym nie wiedzieć a informację mogą podać 2 miesiące przed zaknięciem.

Opublikowano

W tym roku ogólnie duże straty na klawiszy były. Trzeba było całkiem wolno jeździć żeby nie nagubić. Przynajmniej w moim regionie. 

Opublikowano
52 minuty temu, Agrest napisał:

No nadszedł czas że pora spoważnieć i zacząć inteligentniej wyglądać🤭

20220902_122636.jpg

Poważny człowiek będziesz teraz tylko funkcje trza ci jaką ogarnąć 

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Poważny człowiek będziesz teraz tylko funkcje trza ci jaką ogarnąć 

A dzięki, już mam. Jestem dyrektorem na włościach🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

No niby tak.

50-60 tys za szalunki stropowe 200m2. Wypozyczasz na  30dni. Kasa leci i masz względny spokój bo tylko tyle co przewieźć. Na pozarolniczą o tym myślałem, do tego jakiś mały dostawczak. Ale co innego było potrzebne.

Gregor teraz tak świat stoi, lepiej wypożyczyć niż kupić i rzucić w kąt. 

Lepiej sprzedać za pół ceny taloemu dziadowi jak ja

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

W przypadku niezłożenia deklaracji zgodnie z art. 27h Ustawy z dnia 21 listopada 2008 roku o wspieraniu termomodernizacji i remontów oraz centralnej ewidencji emisyjności budynków (Dz. U. z 2022 r. poz. 438 z późn. zm.) na właściciela nieruchomości oraz zarządcę budynku może zostać nałożona kara grzywny.

Link:

Centralna Ewidencja Emisyjności Budynków - złóż deklarację - Gmina Zabrodzie - Portal gov.pl (samorzad.gov.pl)

To że ich nie naliczają to jest tylko chwilowe. Skoro mogą to i naliczą. Policjant tez może ale nie musi wlepić ci mandat i co nie wlepia? 

No to wiadomo skąd na to wezmą. Tych ukaraja, tamtym dadzą 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

U mnie formalnie rzecz biorąc dwie rodziny. Ale dom na jedną. Ciekawe żeby ojca namówić coby złożył.

Od wczoraj po ptokach

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

patrzę na zdjęcie i się zastanawiam: po ch*j ci czarny bez🤦‍♂️

Po co mu murzyn wykastrowany? 🤔

Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał:

To 2009 rok

IMG_20220901_222328.jpg

3 godziny temu, Dziad932 napisał:

Ile dałeś ? W takim stanie czy remont robiłeś ?  Szukam coś do poprawek

No ładny 👍

Rozsiewacz piękny, ale wałek do niego, to made in dziad

1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Pany jeżeli ktoś nie złożył deklaracji czym opala chatkę,to może ubiegać się o dodatek węglowy?

Jedna chałupka i jeden piec a 3 rodziny i 3 wnioski o węgiel 🙆

Mateuszek ze swoją ekipą już pracują nad tym, żeby wyeliminować takie cwaniactwo

Opublikowano
1 godzinę temu, Roki212 napisał:

https://www.money.pl/pieniadze/dodatek-weglowy-do-zmiany-rzad-chce-ukrocic-naduzycia-ktore-sam-sprowokowal-6807775566035488a.html

Zbliża się koniec patologii i kombinowania 😅 sam znam kilku co pobiegło z korektą deklaracji CEEB aby tylko można było wniosek o dodatek węglowy złożyć i 3 tyś przytulić że niby węglem opala 🤦 a teraz jak nie będą brali pod uwagę tych korekt tylko te z przed 30 czerwca to h*ja co dostaną 😝 A skoro już jeden złożył i nie dostał to i powinna być zablokowana możliwość ponownego ubiegania się do rzeczywiście już istniejącego źródła ogrzewania jakie tam posiada i czym ogrzewa aby też patologia h*ja co dostała 😝

Karać za próbę wyłudzania 

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

6 minut temu, tomek222 napisał:

Tylko zapomniałeś dodać że jak zaczął pierwszy raz wyjeżdżać to musiał jeb*c po 10 godzin wpierd*lać najtańsze śmieciowe jedzenie i mieszkać w klitkach robotniczych często kisić się w 6 osób w  małym pokoju, by cokolwiek odłożyć. A widzisz, a ja znam osobę co ma mature, ukończyła studia i jest prawnikiem i trzepie taką samą albo i większą kasę i nie musi skakać po dachach w 30 stopniowym upale u Niemca. Znam też osoby co to też twierdziły że po co się uczyć, a teraz żebrzą pod sklepem o 5 zł bo do wódy brakuje, a niektórzy się zaćpali. I tak możemy się wymieniać przykładami do usranej śmierci, ale co to zmieni? Ano nic. Prawda jest taka że matura daje więcej furtek w pewnych względach, tylko trzeba umieć je wykorzystać, a że później ktoś na to lache kładzie to już nie jest wina matury.

Po pierwsze studia prawnicze są cho.....drogie rodzice muszą być przy kasie.Po drugie środowisko prawnicze jest dość zamknięte i trzeba mieć plecy aby tam się dostać.Po trzecie żaden prawnik po studiach nie dostanie od razu spraw gdzie chodzi o miliony a co najwyżej może bronić kogoś kto na czerwonym przejechał.Cpanie to sprawa charakteru nie matury.Najpierw pracował z majstrem Niemcem i dwoma Polakami.Kazdy miał osobny pokój zaczynał od 12€.Sam mu tą robotę załatwiłem teraz ma 15€ na godzinę

15 ojro 🤦‍♂️ 😁😁😁😁 50zł to w pl można zarobić po huk sie za pare groszy więcej tłuc po niemcach ...

Opublikowano
5 minut temu, jacor73 napisał:

Rozsiewacz piękny, ale wałek do niego, to made in dziad

Mateuszek ze swoją ekipą już pracują nad tym, żeby wyeliminować takie cwaniactwo

No widocznie na wałek nie starczyło 😛

Opublikowano
29 minut temu, jacor73 napisał:

American Tabacco? Decyzje o zamknięciu takich fabryk, to są podejmowane za oceanem i jeśli mieliby zamknąć, to nawet dyrekcja tego zakładu możeo tym nie wiedzieć a informację mogą podać 2 miesiące przed zaknięciem.

proste i przekazane. 

nie poprawią wyników o 15 % ,to zamykają. 

Opublikowano
57 minut temu, HF86 napisał:

z tego będą piękne kwiatki. 

się okaże że sam węgiel w pl, Zielona ue oszaleje 🤭

się okaże ile domów i mieszkań na lewo wynajmowanych 🤭

a wszystko za parę groszy, które w razie czego w mandatach i karach się odzyska 🤣

Logiczne myślenie to nie jest domena naszego narodu 

• Like 1
Opublikowano
52 minuty temu, hubertb napisał:

Wystarczy że masz kocioł z nadmuchem. Teoretycznie da się palić bez wentylatora w praktyce utrzymanie temperatury jest cholernie trudne. Nie mówiąc już o tym ile materiału pójdzie w komin. 

W zimie pale w kozie w garażu. Zacząłem robić sobie piec który nie miał by takiego spożycia jak koza ale jak zwykle czasu brak. 

Co za piec wymyśliłeś? 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Logiczne myślenie to nie jest domena naszego narodu 

to tak samo jak i było z dopłatą do nowego dekodera czy telewizora co pobiegli po parę złotówek a tam wszystkie dane potrzebne jak adres, pesel, nr telefonu... tylko nikt nie myśli logicznie że może być drugie dno tego skoro aż tylu nie płaci abomantu to po jakimś tam czasie do kogo sie mogą zgłosić  w pierwszej kolejności... teraz już nie powie że nie ogląda :P

Opublikowano
48 minut temu, Łolek napisał:

A żona taka zimna 🤔😉

Moja działa bez prądu 

Może jeszcze na węgiel? 🤭

35 minut temu, slawek74 napisał:

tobie tylko jedno 🤦‍♂️

Nie starego wróbla na plewy 🤭

Opublikowano
HF86 napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

@bratrolnika nie masz tam jakich aku na sprzedaż? 

jakich i do czego potrzebujesz?

Już żadnych. Właśnie sobie dwa ze szrotu kupiłem po prawdzeniu pod obciążeniem. 180 zł za dwie sztuki. 74 ah i 62ah. Centra i jeszcze jakiś wynalazek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v