Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, PRIMO napisał:

Oooo Ty chytra mendo 🤨 a od kolegi to nie chcał kupić.(foch 😤)

@Łolek no to wszystkiego naj....... .🍻

Sprzedałeś ?

Opublikowano
Przed chwilą, Dziad932 napisał:

Sprzedałeś ?

Jeszcze nie. 

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Od niego do ciebie rzut beretem 

W sensie że co?

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

A jest zainteresowanie? 

Narazie cisza. 🤷‍♂️

Opublikowano
40 minut temu, Dziad932 napisał:

@Łolek  @slawek74 @PRIMO @Strongman i inni krowiarze , też takie nowoczesne pryzmy robicie 🤔😛

Pierdzieli głupoty jaki z niego bambr a pryzma tylko po jaja 

W okolicy robią ok 3m wysokie 

Krów mniej, hektarów mniej a ciągniki najwyższa półka 

3 minuty temu, PRIMO napisał:

W sensie że co?

Że blisko, ciągnikiem by ją przyciągną 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

oni jeszcze spłacają tą ziemię i budynki. 

to nie jest ustawione gospodarstwo od pokoleń. 

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Że blisko, ciągnikiem by ją przyciągną 

A o pafnucka ci chodzi a myślałem że o Marka. 

Dniówka i by obrócił w te i z powrotem. 

Opublikowano
33 minuty temu, slawek74 napisał:

''ruskie'' zboże tak trzymali na pryzmie z wierzchu urosło i się zepsuło a reszta od dołu wybierali a ja minuty nie wytrzymałem...

Niemcy też tak trzymają. Nawet na qq czy kichę  z traw wysypywali warstwę zboża i się tak kisiło

Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

A o pafnucka ci chodzi a myślałem że o Marka. 

Dniówka i by obrócił w te i z powrotem. 

I do mnie  byś  dojechał  na pełnym zbiorniku 

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Niemcy też tak trzymają. Nawet na qq czy kichę  z traw wysypywali warstwę zboża i się tak kisiło

To już  nie  chodzi  o sposób  tylko jego gadka  skutecznie  zniechęca 

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

I do mnie  byś  dojechał  na pełnym zbiorniku 

Dojechać by dojechał ale 4 litery by odczuły. 😟

Opublikowano
14 minut temu, Karol6130 napisał:

Tam jest kilka takich  pryzm każda z 50 ha. Pryzmy 3m nie ugnieciesz. 10 ton zużycia dzienne kukurydzy to jest mało? Niemcy od dawna sypia żyto na pryzmy i foli nie dają. 

Opublikowano
16 minut temu, JanR napisał:

Tam jest kilka takich  pryzm każda z 50 ha. Pryzmy 3m nie ugnieciesz. 10 ton zużycia dzienne kukurydzy to jest mało? Niemcy od dawna sypia żyto na pryzmy i foli nie dają. 

Posiadasz że nie ugnieciesz 3m wysokości 🤔

Gdzie to w germanii folii nie używają na pryzmy?

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Za duża dla Ciebie

no też tak stwierdziłem.

no ale se potestowałem.

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

No trza czepiać niemieckie traktory do polskich sprzętów i jechać turlac sianko 😛

Nie ma czego. Jedynie zwieźć zostało. Może się uda to dziś zrobić. Ale najpierw Białystok zaliczyć, parę spraw załatwić. 

Opublikowano

w mojej okolicy coraz czesciej rolnicy zostawiają baloty z sianem na łące  i potem jak potrzebują to przywożą . Jak gosc nie ma siolosów to takie trzymanie bez okrywania ma mniej roboty  w rosji było tak praktykowane trzymanie zbożą straty do 5 % tak u niego jak ma pryzme z 50 ha to strata ze 3 ha . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v