Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

vicon1901

Oooo Ty chytra mendo 🤨 a od kolegi to nie chcał kupić.(foch 😤)

@Łolek no to wszystkiego naj....... .🍻

Opublikowano
6 minut temu, PRIMO napisał:

Oooo Ty chytra mendo 🤨 a od kolegi to nie chcał kupić.(foch 😤)

@Łolek no to wszystkiego naj....... .🍻

Sprzedałeś ?

Opublikowano
Przed chwilą, Dziad932 napisał:

Sprzedałeś ?

Jeszcze nie. 

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Od niego do ciebie rzut beretem 

W sensie że co?

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

A jest zainteresowanie? 

Narazie cisza. 🤷‍♂️

Opublikowano
40 minut temu, Dziad932 napisał:

@Łolek  @slawek74 @PRIMO @Strongman i inni krowiarze , też takie nowoczesne pryzmy robicie 🤔😛

Pierdzieli głupoty jaki z niego bambr a pryzma tylko po jaja 

W okolicy robią ok 3m wysokie 

Krów mniej, hektarów mniej a ciągniki najwyższa półka 

3 minuty temu, PRIMO napisał:

W sensie że co?

Że blisko, ciągnikiem by ją przyciągną 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

oni jeszcze spłacają tą ziemię i budynki. 

to nie jest ustawione gospodarstwo od pokoleń. 

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Że blisko, ciągnikiem by ją przyciągną 

A o pafnucka ci chodzi a myślałem że o Marka. 

Dniówka i by obrócił w te i z powrotem. 

Opublikowano
33 minuty temu, slawek74 napisał:

''ruskie'' zboże tak trzymali na pryzmie z wierzchu urosło i się zepsuło a reszta od dołu wybierali a ja minuty nie wytrzymałem...

Niemcy też tak trzymają. Nawet na qq czy kichę  z traw wysypywali warstwę zboża i się tak kisiło

Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

A o pafnucka ci chodzi a myślałem że o Marka. 

Dniówka i by obrócił w te i z powrotem. 

I do mnie  byś  dojechał  na pełnym zbiorniku 

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Niemcy też tak trzymają. Nawet na qq czy kichę  z traw wysypywali warstwę zboża i się tak kisiło

To już  nie  chodzi  o sposób  tylko jego gadka  skutecznie  zniechęca 

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

I do mnie  byś  dojechał  na pełnym zbiorniku 

Dojechać by dojechał ale 4 litery by odczuły. 😟

Opublikowano
14 minut temu, Karol6130 napisał:

Tam jest kilka takich  pryzm każda z 50 ha. Pryzmy 3m nie ugnieciesz. 10 ton zużycia dzienne kukurydzy to jest mało? Niemcy od dawna sypia żyto na pryzmy i foli nie dają. 

Opublikowano
18 minut temu, Karol6130 napisał:

Koło 100 km ma. 

Ja 130 gdzieś 

A na olx pokazuje 78, pewnie w lini prostej tyle jest 

Po samochód tak jechałem olx pokazał 240 km, faktycznie wyszło grubo ponad 300 🤣

Opublikowano
16 minut temu, JanR napisał:

Tam jest kilka takich  pryzm każda z 50 ha. Pryzmy 3m nie ugnieciesz. 10 ton zużycia dzienne kukurydzy to jest mało? Niemcy od dawna sypia żyto na pryzmy i foli nie dają. 

Posiadasz że nie ugnieciesz 3m wysokości 🤔

Gdzie to w germanii folii nie używają na pryzmy?

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Za duża dla Ciebie

no też tak stwierdziłem.

no ale se potestowałem.

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

No trza czepiać niemieckie traktory do polskich sprzętów i jechać turlac sianko 😛

Nie ma czego. Jedynie zwieźć zostało. Może się uda to dziś zrobić. Ale najpierw Białystok zaliczyć, parę spraw załatwić. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v