Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Że jak widzi kombajny pracujące w niedzielę to się dziwi postawie pracujących. Przecież w niedzielę to posłusznie do kościółka i nic nie robić. 

To dziwne u was to wszystko 🥴 , u nas księża się modlą co niedzielę w lipcu i sierpniu za pomyślne i obfite żniwa itd , nigdy nie słyszałem pouczania że ktoś pracuje przy zbiorach w niedzielę 

Opublikowano

Takich to już mało u nas. Jeszcze jak chodziłem to takich moich rówieśników praktycznie nie było. Daję max 10 lat i u nas za całą niedzielę będzie w kościele może 10% ludzi z parafii. 

1 minutę temu, Dziad932 napisał:

To dziwne u was to wszystko 🥴 , u nas księża się modlą co niedzielę w lipcu i sierpniu za pomyślne i obfite żniwa itd , nigdy nie słyszałem pouczania że ktoś pracuje przy zbiorach w niedzielę 

Do 2018 byli normalni, ba naprzeciw kościoła była baza KR i jakoś nikogo nie obruszały wyjazdy Bizonów podczas sumy.

Opublikowano (edytowane)

15 minut temu, Dziad932 napisał:

Wydaje mi się że w święta należy powstrzymać się od prac niekoniecznych

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

U mnie poprzedni też tak robił, ten co jest, modli się tylko o kasę

To tylko ludzie i różni się trafiają niestety , dlatego do kościoła nie chodzę dla księdza tylko dla siebie bo czuje taką potrzebe 

Opublikowano
1 minutę temu, Dziad932 napisał:

To tylko ludzie i różni się trafiają niestety , dlatego do kościoła nie chodzę dla księdza tylko dla siebie bo czuje taką potrzebe 

widzisz, bo kosciół, to zgromadzenie powszechne wiernych, a nie klecha, biskup  i reszta

Opublikowano
28 minut temu, Baks00 napisał:

Ja wolę dwa dni świętować jak dzień pracować.Nigdy nie było że żeśmy nie zebrali.

Ja należę do tych gdzie w niedzielę odpuszczam robotę w polu

Nawet biblia podaje, że można zboże zbierać w święto. 

"Pewnego razu, gdy Jezus przechodził w szabat wśród zbóż, uczniowie Jego zaczęli po drodze zrywać kłosy. Na to faryzeusze rzekli do Niego: «Patrz, czemu oni robią w szabat to, czego nie wolno?». On im odpowiedział: «Czy nigdy nie czytaliście, co uczynił Dawid, kiedy znalazł się w potrzebie, i był głodny on i jego towarzysze? Jak wszedł do domu Bożego za Abiatara, najwyższego kapłana, i jadł chleby pokładne, które tylko kapłanom jeść wolno; i dał również swoim towarzyszom». I dodał: «To szabat został ustanowiony dla człowieka, a nie człowiek dla szabatu. Zatem Syn Człowieczy jest panem szabatu».

SŁOWA EWANGELII w/g św. Marka 2,23 - 3,6

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Oglądałbyś? 

Gdyby nie przesyłane tu linki to nawet nie wiedziałbym, że takie "weselicho" miejsce miało, jakoś w niewiedzy lepiej się człowiekowi żyje. Jak nic nie wie i ma wszystko głęboko na względzie. 

Słonecznie, ciepło. Chiba rzepaków w tym roku za dużo nie będzie bo nikt nie orze ani nie sieje 🤔

no pewnie..tam pokoleniowe kwiatki mogą wyjść i cała historia dorabiania się w nowej Polsce. 

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

tylko mnie nie patrzeć bo znów cos się zepsuje 

a pokaż na co nie patrzeć...

Opublikowano

Właśnie się dowiedziałem że jeden z okolicznych Bambrów idzie pod młotek.Popłynoł na sprzęcie do wykonywania usług rolniczych.

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Właśnie się dowiedziałem że jeden z okolicznych Bambrów idzie pod młotek.Popłynoł na sprzęcie do wykonywania usług rolniczych.

to dopiero początek czarnej serii - ludzie ograniczają usługi, bo drogo, raty w banku coraz wyższe

Opublikowano
4 minuty temu, marcin19071980 napisał:

coś ciekawego ma, czy wszystko banku???

Opublikowano
3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Chciał się podwójnie nachapać na agencji i na chłopach ale  łapczywie to robil i się udławił.

Niech mu młotek tanio stuka😎

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Pewno jeszcze się śmiał źe starymi ursusami robią😁😁😁

tak jak Ty z germańców?

oj Ryszard...

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

coś ciekawego ma, czy wszystko banku???

Teraz to już komornika i banku.Lexion prasa Case dwa John Deere duże ale nie wiem jakie modele i jakieś graty do nich.Pewnie jakieś hektary też polecą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v