Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

qq qq qq 💪

IMG_20220822_094108.jpg

ile za ha koszenia z odwozem w tym roku?

Opublikowano
22 minuty temu, Leszy napisał:

Jakby chciała tylko kuchnię to już byście ją skombinowali. Ona ewidentnie chce więcej, ale to już wasza sprawa. 

Co znaczy więcej ?

9 minut temu, jahooo napisał:

To, co robi Dziad czy Chłoporobotnik, ma nawet swoje naukowe określenie jako jednostka chorobowa

https://pl.wikipedia.org/wiki/Prokrastynacja

Jasiu dobry z ciebie lekarz , marnujesz  się 😛

Opublikowano

trochę było by trzeba z tuningowac. 

badyl na 6 części a kolba na pół, to jednak słaba sieczka 🥺

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

Ciekawe kto wam d*py na starość będzie wycierał.

Aha czyli zrób sobie dzieciaka tylko po to żeby ci d*pe na starość wycierał, ch*j z jego marzeniami i planami...

1 godzinę temu, jahooo napisał:

@Chłoporobotnik myślisz jak typowy pasożyt, a miałem cię za osobę pracowitą

to, co sobie umyśliłeś, swój sposób nażycie to typowe pasożytnictwo

nie narobić się, niczego po sobie nie zostawić, nic nie wnieść do społeczeństwa, ale czerpać całymi garściami, zwłaszcza na starość, gdy będę stary i niedołężny

owszem, dzieci t troska i koszt, tylko jeśli masz plan na starość brać emeryturę i dożywać swych dni, to albo masz dzieci, które się tobą zaopiekują i wspomogą, albo zarabiasz kupę kasy i z tego opłacisz sobie życie na starość, a u ciebie ani tego, ani tego

krytykujesz socjalizm - płacenie na dzieci, zasiłki itp, a jednocześnie sugerujesz, że na starość będziesz na utrzymaniu społeczeństwa, bo nie masz zamiaru wypracować sobie żadnego zabezpieczenia na starość

Dziwne masz pojęcie pasożytnictwa, chłop sam na siebie zarabia i o nic się nikogo nie prosi. Najgorsi to są ci co się sami ledwo utrzymują i wpadają na genialny pomysł "zróbmy sobie bombelki przecież państwo da"  

44 minuty temu, DANDYS napisał:

faktycznie Piotrek odetnij się od tych staruchow...

Odciąć to się musi od waszych gównianych rad, bo niektórzy to dostali pieluszkowego zapalenia mózgu. "Bo jak to nie chcesz mieć bombelka" a no nie chce ale niektórzy nie potrafią tego zrozumieć bo ta pielucha przegrzała im mózg.

• Like 6
Opublikowano
6 minut temu, tomek222 napisał:

Najgorsi to są ci co się sami ledwo utrzymują i wpadają na genialny pomysł "zróbmy sobie bombelki przecież państwo da"

Nie najgorsi są tacy którzy zrobią to z premedytacją by te pieniądze wyciągnąć. 

Opublikowano
5 minut temu, tomek222 napisał:

Dziwne masz pojęcie pasożytnictwa, chłop sam na siebie zarabia i o nic się nikogo nie prosi. Najgorsi to są ci co się sami ledwo utrzymują i wpadają na genialny pomysł "zróbmy sobie bombelki przecież państwo da"  

To, że w tej chwili "sam na siebie zarabia" nie oznacza, że jest użyteczny społecznie jako jednostka, nie przyczynia się też do rozwoju społęczeństwa

a na starość liczy na socjal, którego nie wypracował, nie ma dzieci, które będą wypracowywać środki na jego utrzymanie - bo tak teraz wygląda transfer społeczny i raczej szybko się to nie zmieni, a wątpię, aby w swoim życiu uzyskał środki pozwalające mu samodzielnie się utrzymać na starość łącznie z opieką

Opublikowano
1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

No coś działam, tylko większy konik potrzebny 😉

Budowa za długo trwa 

Holendra kup. Ale jak ten majątek niby na Ciebie to eksmituj siostrę. Tobie chyba sprawia przyjemność bycie poniewieranym 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

A po co Tobie jak sam jesteś z kapryśną kobitą? 

chyba czasem lepsza taka niż żadna

Budowa za długo trwa 

to tak jak @extrabyk będziesz siedzieć , domek holenderski jeden albo 2 sobie kup , rozbierz poddasze na budynku i postaw takie domki na wierzch na strop i pozamiatane ,może nie tanio ale względnie szybko ,i miejsca nie marnujesz jak ciasno w obejściu

tylko jak papierologię pod takie cóś zorganizować ? 

ale każda kobieta chce mieć własną kuchnię itd.

oby sypialnia i łóżko były wspólne 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

No dobrze, Dziad może odkłada zakładanie rodziny a ja tego nie przekładam tylko po prostu nie chcę. 

To jest jeden z przejawów fobii, braku pewności siebie i brania odpowiedzialności za własne czyny. Człowiek jest zwierzęciem społecznym, bo w grupie zawsze łatwiej coś osiągnąć

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

To jest jeden z przejawów fobii, braku pewności siebie i brania odpowiedzialności za własne czyny. Człowiek jest zwierzęciem społecznym, bo w grupie zawsze łatwiej coś osiągnąć

Nie wiem jakie masz chęci do osiągnięcia ale mi już wystarczy to co mam. Mam gdzie spać, co jeść, jest się czym zająć. Nic mi więcej od życia nie trzeba. Rodzina to twór dla tych którzy się do niej nadają.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

No dobrze, Dziad może odkłada zakładanie rodziny a ja tego nie przekładam tylko po prostu nie chcę. 

Czytając co pisze to wolę sam. 

Ale masz cierpliwość tlumacząc kazdemu czemu tak wolisz. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v