Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To chociaż raz człowiek użyje państwowych pieniędzy czyli de facto od wszystkich. Wy macie plusy i inne bony turystyczne na które my też łożymy, a my nie mamy nic prócz zasiłku pogrzebowego. 

Emerytury Ci braknie na ten dom opieki i się nie załapiesz. Co wtedy zostanie?

Opublikowano
2 minuty temu, jajonasz napisał:

Mądrości mentalnego dziada, 

O przepraszam , nie życzę sobie ☺️

Opublikowano
Przed chwilą, jacek1296 napisał:

Można i umierać. Wszystko jedno. Aby tylko nie wiązać się stalową linką z kimś. 

2 minuty temu, jajonasz napisał:

Mądrości mentalnego dziada, to Ty tu wygłaszasz, jak ktoś śmie żyć inaczej niż ja, być szczęśliwym, no jak, tak nie może być xD

"No bo jak to tak - bez dzieci"?

1 minutę temu, Dziad932 napisał:

Dziwne masz mielenie ..., ja przespałem swoje pięć minut i teraz żałuję 

Swoich mieć nie mogę a cudze chować? Dziękuję, postoję, nie ma z kim i nie będzie z kim. Niech wychowują mądrzy, nowocześni, obcykani w technologii i umiejący się należycie zaopiekować, zapewniając byt.

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Szukam właśnie małej obrotówki najlepiej 3 skibowej. Możesz coś więcej opisać? 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja się będę całe życie użerał z cudzym dzieciakiem, dziękuję, nie skorzystam, niech kto inny niańczy. Wolę aby po mnie przeszedł buldożer niż aby całe życie męczyć się z wychowaniem i aby to przejął albo i też zniszczył.

Czyli co, zrobiłbyś dziecko i byłoby cudze czyli żony?   xD  ja myślałem że Ty jaja sobie robisz, ale widzę że Ty naprawdę tak myślisz.    :D

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Czyli co zrobiłbyś dziecko i byłoby cudze czyli żony?   xD  ja myślałem że Ty jaja sobie robisz, ale widzę że Ty naprawdę tak myślisz.    :D

Ja nie mogę zrobić dzieci. Nie wiem czy jesteś tak tępy, że tego nie rozumiesz czy dalej brniesz w zaparte.

Opublikowano

Trochę zgubiliśmy wątek chyba, zaczęło się od tego że można być samo wystarczalnym mając np. 2ha ziemi. Otóż nie można i nigdy nie było można. Ludzie po prostu żyli na innej stopie. A etat i jedna krowa czy świnia to strata a nie samowystarczalność. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, witejus napisał:

PRÓBOWAŁEŚ?

Nie mogę spróbować. Z medycznego punktu widzenia to nierealne, choć może i da się wyleczyć albo choć próbować załagodzić ale lepiej niech nie kusi.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Co ci opisywać.Luknij do galerii

Jeździsz do Niemiec i ściągasz sprzęt? Gdzie szukać sprzętu w Niemczech mam wrażenie że e-bay to nie jest u nich popularny portal. 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja nie mogę zrobić dzieci. Nie wiem czy jesteś tak tępy, że tego nie rozumiesz czy dalej brniesz w zaparte.

Jak nie możesz 🤨 , a próbowałeś chociaż zrobić ?

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie mogę spróbować. Z medycznego punktu widzenia to nierealne, choć może i da się wyleczyć albo choć próbować załagodzić ale lepiej niech nie kusi.

To rozumiem

Opublikowano

@Chłoporobotnik myślisz jak typowy pasożyt, a miałem cię za osobę pracowitą

to, co sobie umyśliłeś, swój sposób nażycie to typowe pasożytnictwo

nie narobić się, niczego po sobie nie zostawić, nic nie wnieść do społeczeństwa, ale czerpać całymi garściami, zwłaszcza na starość, gdy będę stary i niedołężny

owszem, dzieci t troska i koszt, tylko jeśli masz plan na starość brać emeryturę i dożywać swych dni, to albo masz dzieci, które się tobą zaopiekują i wspomogą, albo zarabiasz kupę kasy i z tego opłacisz sobie życie na starość, a u ciebie ani tego, ani tego

krytykujesz socjalizm - płacenie na dzieci, zasiłki itp, a jednocześnie sugerujesz, że na starość będziesz na utrzymaniu społeczeństwa, bo nie masz zamiaru wypracować sobie żadnego zabezpieczenia na starość

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Gdzie szukać sprzętu w Niemczech 

W pokrzywach 🤭

Opublikowano
Przed chwilą, Dziad932 napisał:

Jak nie możesz 🤨 , a próbowałeś chociaż zrobić ?

A wiesz jakie są nieraz efekty wcześniactwa? Pewnie nie. Poczytaj trochę na ten temat, dowiedz się to może się w głowie choć trochę rozjaśni.

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A skąd ja mam to wiedzieć czy możesz czy nie.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał:

@Chłoporobotnik myślisz jak typowy pasożyt, a miałem cię za osobę pracowitą

to, co sobie umyśliłeś, swój sposób nażycie to typowe pasożytnictwo

nie narobić się, niczego po sobie nie zostawić, nic nie wnieść do społeczeństwa, ale czerpać całymi garściami, zwłaszcza na starość, gdy będę stary i niedołężny

owszem, dzieci t troska i koszt, tylko jeśli masz plan na starość brać emeryturę i dożywać swych dni, to albo masz dzieci, które się tobą zaopiekują i wspomogą, albo zarabiasz kupę kasy i z tego opłacisz sobie życie na starość, a u ciebie ani tego, ani tego

krytykujesz socjalizm - płacenie na dzieci, zasiłki itp, a jednocześnie sugerujesz, że na starość będziesz na utrzymaniu społeczeństwa, bo nie masz zamiaru wypracować sobie żadnego zabezpieczenia na starość

A kto powiedział, że nie mam zamiaru wypracować zabezpieczenia na starość? Może i owszem braknie. A być może i na utrzymaniu społeczeństwa się będzie. Tego nikt nie wie. A choć raz można skorzystać jeśli możliwość. Ciągną rodziny na dzieci i siebie to dlaczego człowiek miałby nie skorzystać, jeśli nadarzy się okazja?

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Przed chwilą, witejus napisał:

Jakie? tysiące wcześniaków się rodzi i rozwijają się normalnie.

A znasz coś takiego jak nie pełne rozwinięcie chociażby pewnych narządów? Pewnie nie. Próby rekonstrukcji operacyjnej? Na pewno nie. Może przy dzisiejszej medycynie wygląda to lepiej. 

Opublikowano
57 minut temu, marcin19071980 napisał:

Pochmurno i mglisto od soboty może z przekropek z 2,5l się uzbierało.Przegladałem galerie i gość pokazuje tam dwu skibowy pług obracany za prawie 5tys gdzie handlarz może z 150-200€ za niego zapłacił.Wielu z was ma naprawdę za dużo pieniędzy i daje się je.....na każdym kroku i jeszcze się cieszy że dobry zakup zrobili.

Tak się dzieje jak ludzie nie mają rozeznania 

Opublikowano
11 godzin temu, Łolek napisał:

U mnie  104 numery  a traktorów  z napędem  po u niektórych 3 a nawet i4. 

A ogółem z 50 gospodarstw  takich rokujących że 30 

Phi u nas we wsi ponad 200 numerów a gospodarstw jakichkolwiek 9

Opublikowano
17 minut temu, jacek1296 napisał:

wystarczy spieniezyc wszystko za wczasu i lekko starczy. 

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Jeździsz do Niemiec i ściągasz sprzęt? Gdzie szukać sprzętu w Niemczech mam wrażenie że e-bay to nie jest u nich popularny portal. 

Owszem ściągam ale okazyjnie.Po drugie raczej sciagam traktory które sprzedaje na wschód.Ybay jest popularnym  portalem ale większość obrotu takimi starociami odbywa się na zasadzie poczty pantoflowej np:Słuchaj mam w pokrzywach za budom taki złom nie znasz jakiego kupca Hans.Takie małe maszyny są już mocno przebrane przez naszych i wschodnich przemytników.Cena złomu tam również była wysoka i wiele z tych gratów już opuściła ten padół.

Opublikowano
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Phi u nas we wsi ponad 200 numerów a gospodarstw jakichkolwiek 9

Bo rolnik, to wymierajacy zawód. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v