Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, DANDYS napisał:

A nie była że z przodu naczepa się rozjeżdża? 

A gdzie tam. Zwykła naczepa. Z tej rozpinanej to by nie wystawał bo ona szersza.

Opublikowano

No nie wiem. 

Sprzęt na wyrost masz, dzierżawy masz, apetyt na więcej masz, zagarnąłbyś wszystkie usługi wkoło, nawet rzucając urok na obce kombajny... No jak nic bamber. O I jeszcze gnojówę po polach lejesz do oporu

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

No i jak teraz będziesz na bambrów pluł? 

Pewno jak zwykle. 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

No to żeś  tera  zaszachował @Dziad932zemdlał chyba bo to jego  ulubienie sprzynty 

A już mnie nawet te sprzęty nie cieszą , do bani z tym wszystkim 

Opublikowano
39 minut temu, 6465 napisał:

Odważnie załadował na 2/3 koła. I tak dwie sztuki.

IMG_20220818_150255_1.jpg

Jeździło się tak kijerwa czasem 😐

Opublikowano
2 godziny temu, TheraRolnik napisał:

Je sprzynt 

IMG_20220818_131937.jpg

awans z fendta na ursusa 

22 godziny temu, Łolek napisał:

80 w 90  chyba  jest  a zresztą  zetor  ma dedykowany olej  nie rżnij  dziada  kup dobry 

tak , wg instrukcji gl4 80w90 ale pewnie trochę za gęsty może być jak ciągnik pracuje zimą  z ładowaczem i większa liczba maszyn z hydrauliką zewnętrzną , u siebie przy wymianie zlałem coś dużo rzadszego niż nowy 80w90 , nawet jak wystygł to sporo rzadzszy sie wydaje

23 godziny temu, Dziad932 napisał:

Chłopcy , Lotos agrol U  nada się do skrzyni ,zwolnic i przedniego mostu w Zetorze 🤔 czy szukać coś tańszego 😊

w skrzyni od 4 lat mam agrifarm gear gl4 80w90 , zwolnice ,most  i wspomaganie jeszcze nie ruszane ale do przedniego mostu wleję pewnie to co do skrzyni a do zwolnic coś gęstszego , na tył to pewnie cos sporo gęstszego bo tam to wolno się kręci jedyne koło w kąpieli olejowej 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Tak samo, do bambra daleko

Oj Rysiek, Rysiek. A pytał mnie też jeden gość czy nie chcę wziąć prawie 3ha jego "ugoru"... Raz w roku orze, sieje na 3,5ha ze 100kg zboża i pełna gama chwastów... Obornika i w ogóle jakiegokolwiek nawożenia 10 lat nie ma, odkąd jego ojciec umarł. Wiadomo co mu odpowiedziałem.

Piec wywieziony, twarda waluta zainkasowana, można się zbierać po trawę jechać.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Oj Rysiek, Rysiek. A pytał mnie też jeden gość czy nie chcę wziąć prawie 3ha jego "ugoru"... Raz w roku orze, sieje na 3,5ha ze 100kg zboża i pełna gama chwastów... Obornika i w ogóle jakiegokolwiek nawożenia 10 lat nie ma, odkąd jego ojciec umarł. Wiadomo co mu odpowiedziałem.

Piec wywieziony, twarda waluta zainkasowana, można się zbierać po trawę jechać.

Aleś uparty. Trzeba było brać. Kombajn jest, klient na zboże jest. A tak bamber weźmie. 

Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

Aleś uparty. Trzeba było brać. Kombajn jest, klient na zboże jest. A tak bamber weźmie. 

A niech bierze, doprowadzić to dziadostwo do stanu używalności to będzie kosztować krocie przy tych cenach wapna, nawozów i jeszcze by gnoja trzeba dowalić. 

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Wiadomo co mu odpowiedziałem.

.. że weźmiesz i wyprowadzisz sobie tą działkę i będzie git.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

A niech bierze, doprowadzić to dziadostwo do stanu używalności to będzie kosztować krocie przy tych cenach wapna, nawozów i jeszcze by gnoja trzeba dowalić. 

Toż nie musisz od razu nawożenia na 8 ton robić. Posiać psiegożyta jakiegoś wyższego, coby chwast zagłuszylo, wapna pod siew doj**ac. Na wiosnę azotu dać i zawsze coś urodzi. Zresztą, sam wiesz jak jest. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Bukat82 napisał:

.. że weźmiesz i wyprowadzisz sobie tą działkę i będzie git.

Odwrotnie. Niech innego głupiego szuka. Tysiąc rocznie mu do tego płacić, on dopłaty aktualnie pobiera, mnie w agencji nie znają to by numer trzeba zakładać... Więcej zachodu niż to warte. 

1 minutę temu, sadownik12 napisał:

Toż nie musisz od razu nawożenia na 8 ton robić. Posiać psiegożyta jakiegoś wyższego, coby chwast zagłuszylo, wapna pod siew doj**ac. Na wiosnę azotu dać i zawsze coś urodzi. Zresztą, sam wiesz jak jest. 

Taa, i szukać na to kupca, robić jakieś zsypy, cuda wianki, potrzebne mi to jak urwie pod latarnią majtki.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano

Jak on dopłaty bierze to nic nie musisz rejestrować 💁. Się umówić, że przez rok/dwa nie dopłacasz bo zapuścił działkę. Niech se składa. 

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

1000 do hektara. Takie stawki mniej więcej u nas teraz. Równowartość mniej więcej 700-800kg pszenicy do hektara.

A to nie. To niech głupiego szuka. Chyba, że pójdzie na układ, że wpierw przez 2-3 lata doprowadzasz to za te 1000zł do użyteczności. 

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

A to nie. To niech głupiego szuka. Chyba, że pójdzie na układ, że wpierw przez 2-3 lata doprowadzasz to za te 1000zł do użyteczności. 

Ja to d*pczę bo tylko koszty i nic więcej. Jakąś talerzówkę by trzeba zamawiać, duży traktor do orki i od razu agregat z siewnikiem. To już by mi zeżarło pewnie ponad 2 koła. Szkoda zachodu na dzierżawach robić i drapać się po głowie co ze zbiorami robić.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v