Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, szymon09875 napisał:

Belcanto

Potwierdzam, sialisny tak na lucernę. 

No i takie zamówiłem 😛 niby norma wysiewu 160 kg? Ale zwiększę do 200 bo nie wiadomo kiedy kukurydze wykosze 

Edytowane przez radekz200
Opublikowano
31 minut temu, superfarmer02 napisał:

Pany siuntka da radę w agregacie 2.7m.na wąskim zębie, z przodu wał plaskownikowy a z tyłu 2 strunowe? 

myślę że będzie kwiczeć

z trzema wałami to i 2.4 może być za szeroko

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, superfarmer02 napisał:

Pany siuntka da radę w agregacie 2.7m

Da, ale to męczenie. No chyba że masz taką co orze 4 blachami 😉

Opublikowano

Błotnik już ochrzczony widzę 😁

Co to jest że na profilu jest NIGDY. 

Ktoś cały czas jest zalogowany i nigdy nie musi się logować 🤔

Opublikowano

trzeba się czasem zastanowić czy jest sens posiadania siewnika i innych drogich maszyn. 

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Dobrze sypie na dobrej ziemi:) Ale tańszej firmy nie masz zeby zamówić?:P

Jarek wiadomości odczytaj. Po południu zadzwonię to może coś będziesz już wiedział 🤔?

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

trzeba się czasem zastanowić czy jest sens posiadania siewnika i innych drogich maszyn. 

Generalnie nie szukam dla siebie mi wystarcza to co mam. W tym roku tylko przejdzie renowacjo/przebudowę. Kolega szuka a że ja siedzę do południa to olx wertuje i ceny starszych pneumatycznych praktycznie równają się z D8 który jak dla mnie rewelacją nie jest. 

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Bukat82 napisał:

Da, ale to męczenie. No chyba że masz taką co orze 4 blachami 😉

No moc ma ale na ile to nie wiem, jeszcze nie udało mi się jej zadusić. W fajnych pieniądzach jest bo 2000 do negocjacji ale jak ma męczyć to trudno 

Edytowane przez superfarmer02
Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

W fajnych pieniądzach jest bo 2000 do negocjacji ale jak ma męczyć to trudno

To spróbuj jak nie podaży najwyżej sprzedasz za tą kwotę lub zmniejszysz.

Opublikowano
Dnia 14.08.2022 o 18:56, malaczarna napisał:

byle jakie siano zjedzą ale lepiej moje oko cieszą simki

Mierzy się siły na zamiary. Różne gospodarstwa, różne potencjały. Różne areały i różna hodowla zwierząt. 

Opublikowano
21 minut temu, superfarmer02 napisał:

No moc ma ale na ile to nie wiem, jeszcze nie udało mi się jej zadusić. W fajnych pieniądzach jest bo 2000 do negocjacji ale jak ma męczyć to trudno 

Za te pieniądze to żal nie wziąć:o najwyżej wyrzucisz po dwie skrajne łapy:o

Opublikowano
radekz200 napisał:

16 minut temu, szymon09875 napisał:

Belcanto

Potwierdzam, sialisny tak na lucernę. 

No i takie zamówiłem 😛 niby norma wysiewu 160 kg? Ale zwiększę do 200 bo nie wiadomo kiedy kukurydze wykosze 

150 siałem koło 10 października

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła nowa moda

Kto ma jaką babę w domu to teraz na kombajn zagania

Nawet małolaty🙆🏻‍♂️

https://youtu.be/Feu2AV1btTU

Jak jest co pokazać to jeszcze, ale gro to zagania takie coś co to gołym okiem widać że tylko kierownicą potrafi kręcić na potrzeby filmu, do tego niektóre są tak "piękne" że jakby jechała z hederem, to sam bym wjechał pod heder w szoku.

Opublikowano
2 godziny temu, hubertb napisał:

Lepiej kupić rozsiewacz do nawozów lepszy niż kupę rdzewiejącej blachy jaką jest RCW. 

A ja się rozglądam za rcw albo bardziej rnp 

Opublikowano
38 minut temu, superfarmer02 napisał:

W fajnych pieniądzach jest

To bierta. Jak co to puścisz dalej. Ujmiesz łap, coś wymyślisz. Może ziemia lekka się stanie 😊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v