Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Belaruss820 Już po wyjazdach urlopowych. Teraz jedynie motocykla poujeżdżać jak Bóg da pogodę. Jeśli mogę podpowiedzieć to do farmy Iluzji jedźcie na samo otwarcie. Potem robi się gęsto od ludzi. Jak będziesz parkował to jak wjeżdżasz na parking to sektor max po prawej, pod samymi drzewami. Tam po 15 jest już cień. Reszta parkingu jak na patelni. Polecam kolejkę dragon i idąc na kolejkę po prawej trzy wychodki. W jednym z nich siedzi gość co opowiada fajne historie. 😉 

Uwaga: na całej farmie brak zasięgu internetu. I bardzo dobrze. 

Edytowane przez Bananek
  • Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Ale sie rozpadało. Trawa tego potrzebowała,bedzie co kosic.

@Bananek wiem ze przeszkadzam w urlopowaniu,ale co moze byc nie tak?lodówka niby chlodzi ale nie ma tego efektu,ustawiona na max. Jeszcze mastercook wiec troche lat ma. Na tylnej scianie robi sie lód jak zawsze. Ale w calej komorze nie ma zimna. Dzisiaj tesciowa calą rozmrazala no i juz cos nie chce dobrze chlodzic. Wiem ze najlepiej byloby kupic nową ale moze z tą cos mozna jeszcze zrobic?

Postaw ją na głowie niech się czynnik chłodzący przeleje. Teściową też możesz🤭

Głupio piszę, ale kiedyś serwisant zalecał postawienie lodówki do góry nogami , tylko to chodziło o jakąś małą lodówkę

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Jak z przesyłką to tak ze sto i trzydzieści 🤔

To taka od rumuna czy oryginał? 

3 minuty temu, Agrest napisał:

Postaw ją na głowie niech się czynnik chłodzący przeleje. Teściową też możesz🤭

@Belaruss820 broń Boże nie stosuj się do tej rady! W kompresorze jest olej, który zleci we wszystkie rurki. Po postawieniu normalnie z zakrętów rurek już go nie wyciągniesz, a tym samym zabijesz lodówkę. 

Opublikowano

I wreszcie kupi nową🤭

Ja jeszcze z czasów freonu to slyszał

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Bananek napisał:

To taka od rumuna czy oryginał? 

@Belaruss820

Kierowca Polak mnie na to na mopie namówił. Moc jest bo utrzymać ciężko jak kręci. Ale moim zdaniem to ino naklejki Makita. Ale jaki sprzęt taka cena. Wygląda fajnie i pudełko eleganckie. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
15 minut temu, Belaruss820 napisał:

Ale sie rozpadało. Trawa tego potrzebowała,bedzie co kosic.

@Bananek wiem ze przeszkadzam w urlopowaniu,ale co moze byc nie tak?lodówka niby chlodzi ale nie ma tego efektu,ustawiona na max. Jeszcze mastercook wiec troche lat ma. Na tylnej scianie robi sie lód jak zawsze. Ale w calej komorze nie ma zimna. Dzisiaj tesciowa calą rozmrazala no i juz cos nie chce dobrze chlodzic. Wiem ze najlepiej byloby kupic nową ale moze z tą cos mozna jeszcze zrobic?

Czynnik ci uciekł, także masz raczej nieszczelność w układzie. Możesz próbować dobić czynnika, o ile ktoś znajdzie dziurę w układzie i ją załata. 

Tyle że jak mówisz że sprzęt wiekowy to nikt ci gwarancji nie da że układ jak sitko już i że czynnik za miesiąc znów nie ucieknie 

Opublikowano

Jak to tylko naklejki, to warte z 30zł

1 minutę temu, 6465 napisał:

Kierowca Polak mnie na to na mopie namówił. Moc jest bo utrzymać ciężko jak kręci. Ale moim zdaniem to ino naklejki Makita. Ale jaki sprzęt taka cena. 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Kierowca Polak mnie na to na mopie namówił. Moc jest bo utrzymać ciężko jak kręci. Ale moim zdaniem to ino naklejki Makita. Ale jaki sprzęt taka cena. 

A, to dziękuję. @HF86 pamiętasz rumuna? Ile wtedy chciał? 

Opublikowano (edytowane)

Toto to nic, kumpel zrobił sobie prostownik w starym odkurzaczu, nawet zwijak do kabla zasilającego zostawił. A przez rurę odkurzacza były żabki puszczone żeby Aku podłączać 

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
Agrest napisał:

Też tak sądzę. 

Ewentualne dochodzenie może być czy kombajn miał działające oświetlenie.

A przeważnie ono nie działa

Ty poważnie o tych światłach ? u papraja może i tak u nas nie ma opcji

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, bratrolnika napisał:

W pudełku po wkretarce to sobie prostownik zrobiłem 

IMG_20220812_204551_745.jpg

IMG_20220812_204559_649.jpg

Na pierwszy rzut oka pomyślałem ze to jakaś bombka.

A le pomysł bardzo dobry.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
Dziad932 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

za 35 to możesz się dzisiaj tylko ostrzyc u fryzjera 😛 tyle dzisiaj wydałem

szarej maści....

Sławuś za chytry jesteś żeby tyle wydać na fryzjera 😛 , syn nich zapalniczką Cię opierdoli 🤭 

chytry to jak widać Ty jesteś 😁 tak dzisiaj 35zł za fryzjera zapłaciłem 🙋‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

chytry to jak widać Ty jesteś 😁 tak dzisiaj 35zł za fryzjera zapłaciłem 🙋‍♂️

Sławek i po co , przecież w oborze krowy tego nie docenią 😜

Opublikowano
8 minut temu, Strongman napisał:

Na pierwszy rzut oka pomyślałem ze to jakaś bombka.

A le pomysł bardzo dobry.

Sąsiad parę razy go pożyczył, i któregoś razu przychodzi i pyta gdzie ten prostownik kupiłem, bo chce sobie kupić, i żeby taki sam był, i nigdzie takiego nie ma

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v