Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
58 minut temu, Agrest napisał:

Nie strasz Ryśka bo z lekkiego pieniądza zrobi się lekkie rozwolnienie🤭

regionalne najwieksze biorcy i wyznawcy pislanu, bo dajom, a majom bo vat uszczelnili i mafia już nie kradnie, strasznie się zdziwili kontrolami us i nalotami  gdzie usługi bez działalności 😂

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Jaka to krwawica

To najlżejsza robota.

Nigdzie, będzie na paliwo i gnojowicę lub poferment.

No ale zarobek z 5 cyframi👍🏻

Zabrakło parę ha by wartość kombajna wyszła.

Chwal się dalej to dostaniesz tak jak Ja list z US do złożenia wyjaśnień

a daj spokój ja ostatnio wyjaśniałem że byk nie jest zbożem 🤦‍♂️🙆‍♂️

Opublikowano

też dzisiaj jeszcze us do spowiedzi. 

ale papiery czyste, full legalu 😎

Opublikowano
40 minut temu, slawek74 napisał:

a daj spokój ja ostatnio wyjaśniałem że byk nie jest zbożem 🤦‍♂️🙆‍♂️

Życzliwych ludzi nie brakuje.Musialem się tłumaczyć że to w ramach sąsiedzkiej pomocy i tylko za paliwo wziąłem pieniądze.Pie......takie

Opublikowano
HF86 napisał:

też dzisiaj jeszcze us do spowiedzi. 

ale papiery czyste, full legalu 😎

Ja do ARiMR na spowiedź muszę. Działki pływają, trzeba zgłosić, że nie mam helikoptera. Jest jakiś druk specjalny? Bo wiem, że składałeś.

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Z tego co pamiętam to u agresta 320 chodzi. Na te narzekają na brak wydajności  

Zboża i kukurydza

To idzie ogarnąć samemu. Chyba, że sporo ziemi i dodatkowej pozagospodarskiej pracy,

Opublikowano
11 minut temu, Bananek napisał:

Ja do ARiMR na spowiedź muszę. Działki pływają, trzeba zgłosić, że nie mam helikoptera. Jest jakiś druk specjalny? Bo wiem, że składałeś.

do końca lipca był termin, temu wtedy pisałem. 

Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

To idzie ogarnąć samemu. Chyba, że sporo ziemi i dodatkowej pozagospodarskiej pracy,

40 ha do zbioru, nie zajmuje się tylko rolnictwem

Opublikowano
HF86 napisał:

Nieprawda.

HF86 napisał:

Byzydura. Dzwoniłem do arimrów i można złożyć kiedy chcesz. Aby przed kontrolą.

Oho, coś szefowa wspomina o podwyżce. Właściwie o dwóch podwyżkach. Bardzo się to dla mnie podoba. Jedna od burmisia, druga od ministra ta co to o niej w radio od kilku dni trąbią.

Radku, Twoje podatki nie pójdą jednak na marne. 😉

Opublikowano

w naszej agencji było do końca lipca, czyli do końca ostatecznego terminu wykoszenia. 

jak to tłumaczyła w agencji, kontrola startuje od sierpnia i może być tylko satelitarna bez powiadomienia i już jest problem. 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie no dajhajsu tak daleko nie byłem. To za starych czasów w szkole, autokarem się jeździło. Dajhajsu najdalej 120km od domu. 

Słońce wyłazi, rześko, rosa aż z butów kapie. Pszenica musiała wczoraj wilgotna być bo całą noc suszarnia dudniała 🤔

to ja autokarem tylko po PL , raz do częstochowy na pielgrzymkę maturzystów a 2 lata wcześniej do koryta na Wiejską , po tym co się dzieje nie ufam komuś by być pasażerem czyimś w trasie ,co najwyżej w MPK

wczoraj kołchoźnik ruszył z pszenicą ,nh  tvt195 +2x db12 pojechało na pzz, ciekawe po ile kontrakt ma 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
4 godziny temu, Łolek napisał:

Są taki dni w...... tararara  tarara 

Podeślij swoją narzeczoną to  już zostanie, a jak już wróci to dopiero cię paru rzeczy nauczy 😉

To sie w kolejkę mają ustawić czy zapisy robisz ??? 😉

Opublikowano
Łolek napisał:

Są taki dni w...... tararara  tarara 

Jeszcze dzień, najwyżej dwa...... Wszystko się odmieni. 😉

Belaruss820 napisał:

Dzisiaj belarus bedzie mial święto. Na wiosne skoczył 11lat. Dzisiaj wybije mu 1000 godzina

20220809_112900.jpg

Nie mów hop, może się jeszcze spier.....lić. 😉

• Haha 3
Opublikowano
21 minut temu, konteno napisał:

to ja autokarem tylko po PL , raz do częstochowy na pielgrzymkę maturzystów a 2 lata wcześniej do koryta na Wiejską , po tym co się dzieje nie ufam komuś by być pasażerem czyimś w trasie ,co najwyżej w MPK

wczoraj kołchoźnik ruszył z pszenicą ,nh  tvt195 +2x db12 pojechało na pzz, ciekawe po ile kontrakt ma 

RSP ruszyło kosić dalej na dwa Tucano, małorolni w większości już podorywki mają porobione lub robią i dużo ludzi poplony posiało... Nawozy drogie to próbują tak kombinować.

Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

Jeszcze dzień, najwyżej dwa...... Wszystko się odmieni. 😉

Nie mów hop, może się jeszcze spier.....lić. 😉

Zrobilem 3ha scierniskowym. Jak narazie bezproblemowo,to ze wskazowki skaczą to norma,cisnienie oleju ponad skale a raz 3,temperarura raz 80 raz 100 stopni. Najgorszy ten kurz bo filtr trzeba czyscic zaraz

Opublikowano
10 minut temu, Baks00 napisał:

Numer chciała ode mnie🤔😁

Abyś przypadkiem do żony nie podał bo dopiero będzie śmiech🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v