Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, slawek74 napisał:

talerz odkręć pod nim pewnie jest zaślepka trzeba ją pewnie zniszczyć i kupić nową razem z resztą części

Cos takiego siedzi. Kawalek obudowy lozyska wypadlo. Zadnej nakretki,segera. Jak to zdjąć teraz tą piaste?

Ok,znalazl sie seger,ale pytanie teraz czy dostane taką piaste?bo wszystko co w ogloszeniach ma gwint. No nic,cos sie wymysli. Dzieki za pomoc

20220802_090419.jpg

Edytowane przez Belaruss820
Edit
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

@Dziad932 a u mnie jest 2m bezużyteczne za 500 bym sprzedał

IMG_20220802_091126.jpg

To coś nie mówił 🤨

4 minuty temu, 6465 napisał:

Karol jak pójdzie to razem z silosami, ale musisz trochę dołożyć 

IMG_20220802_091105.jpg

Ile za taki silos trzeba dać ? I jak się wybiera zboże 🤔

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Przesmarowane.

Juz wsadzalem tu kiedys paluchy bo starego.siostrzeniec pożyczył i 1234 za duzo.mocy ma do niego. Widze jakby oska byla skrzywiona,swoim putinem tego bym nie zrobil bo za plytko robie a tamtym wpakowal ile sie dalo. Jak po nim robilem to tylko pisk szedl to.rozkrecilem i na szybko dosmarowalem.

6 minut temu, slawek74 napisał:

po co cała piasta w zetexie na łomazkiej części dokupisz

to są bezobsugowe 🤪🤦‍♂️

O piniendze to sie nie martwie,ale rozbierac tez sie zbytnio nie chce😄ale jak mus to mus,druga tez do roboty. One takie bezobslugowe ze brak.slow. nie na te piachy

Opublikowano
5 minut temu, Belaruss820 napisał:

siostrzeniec pożyczył i 1234 za duzo.mocy ma do niego

No to teraz memory 5 do siostrzeńca niech naprawia. Pożyczyć i oddać zjebane to każdy potrafi. 

Opublikowano

Mnie to wkurwilo bo mnie nie bylo.akurat w.domu. stary mu dał. Tak samo zestaw upr-siewny. Niby mial belarusem.siac,pozniej sie okazalo ze.podczepil.do.ursusa i uszy w agregacie porozciagał co idzie belka. Opierdol.stary zebral to.sie rzuca ze on bedzie pozyczal. I jedyne tlumaczenie bo on ojca wczesnie stracil i trzeba mu pomagac. Dlatego.na starego jestem.zly ze bardziej o.siostrzenca woli dbac nic to.co.w.domu jest. Jak tak to.chory ale do niego pierwszy do pomocy. Chlop sobie w zyciu poradzil i nie musi mu nikt pomagac ale.stary tego.nie rozumie. Ale.tamten tez dobry,mial.kupowac juz dawno agregat to po.co jak.moze.sobie wziac. W tym roku zobaczą ze nie bedzie dostępu bo zastawie innymi gratami

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

🙋‍♂️ dobry....... może będzie?

Jeszcze nie zakończył żniw ?

W sobotę i niedzielę miałem kosić  i był by fajrant a tak to stoi i dosycha 

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Mam takie pytanie. Musze wymienic piaste w scierniskowym agromaszu. Sa tu bezobslugowe piasty,jeden talerz stoi w miejscu,probowalem jeszcze w trakcie sezonu troche go.uratowac ale juz nic nie zrobie na chwile.obecną. No i musze kupic nową. Ale jak wykrecic starą piaste? Z tego co widze na ogloszeniach to gwint jest od strony stopy/grządzieli(nie wiem jak nazwac niech bedzie noga) i dopiero do piasty jest przykrecany talerz. Czy w srodku piasty bedzie jakas kontra czy cos? 

20220802_082425.jpg

Będzie 

Opublikowano

Nosz kurła w rzope kopnieta noga. Piasta nie chce zejsc,przeciez powinna ladnie sie zsunac z oski. To zeliwne i szkoda walic na chama. Jak sie wkurze to znowu bede tylko dosmarowywal. A jak tamten pozyczy to wtedy powiem ze sie popsulo i niech naprawia🤔

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

a może te piasty spawane są do goleni i będziesz musiał całą goleń z piasta kupić.

Ze do tej nogi?tego bym nie chcial bo to na podwojnym talerzu jest,druga na pojedynczym. A gdzie ten spaw moglby byc zeby to zlokalizowac? Ale czuc ze piasta na osce.sie rusza

9 minut temu, Łolek napisał:

Będzie 

Tu byl tylko seger ktorego wyjąłem. Jak tak patrze to piasta nie rusza sie na osce tylko na tym co jest wkolo ośki. 

20220802_095054.jpg

Edytowane przez Belaruss820
Dodanie
Opublikowano
26 minut temu, Belaruss820 napisał:

Ze do tej nogi?tego bym nie chcial bo to na podwojnym talerzu jest,druga na pojedynczym. A gdzie ten spaw moglby byc zeby to zlokalizowac? Ale czuc ze piasta na osce.sie rusza

Tu byl tylko seger ktorego wyjąłem. Jak tak patrze to piasta nie rusza sie na osce tylko na tym co jest wkolo ośki. 

20220802_095054.jpg

Musisz zbić albo ściągaczem 

Opublikowano

Ledwie dzień się zaczął ,a już dwa spotkania z policją 😱,obok chałupu ,droga przez moje pola ,ponoć ,,na bocznych nie jeżdżą ''światła zapaliłem i za nim ,[siunta po przeglądzie to ma ,zajechałem na pole oblukałem ,są ,]przytrzymał się🥶 ,ale pojechał dalej 😴😐.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v