Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie lipiec 109mm. Najmokrzejszy miesiąc w roku.

Najsuchszy marzec maj i czerwiec.

Opublikowano
55 minut temu, marcin19071980 napisał:

Cześć elitom polskiego rolnictwa.Spawdzcie czy sejfy z gotówką zamknięte i w pole

Siema.

Pytanie mam czym komose opryskać teraz w ziemniaku bellarosa. Nie było a trochę już teraz padł krzak i to dziadostwo się pokazało ponad krzakami

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, PAN88 napisał:

Siema . Mało deszczu?

Na tą chwilę starczy deszczu.

Trzeba zrobić wreszcie żniwa i mieć święty spokój z tym 

Basagram nie spali komosy?

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

U mnie lipiec 109mm. Najmokrzejszy miesiąc w roku.

Najsuchszy marzec maj i czerwiec.

To ile spadło w tych miesiącach że najsuchszy

Opublikowano
6 minut temu, PAN88 napisał:

To ile spadło w tych miesiącach że najsuchszy

Marzec 15mm, maj 32 w opadach po 2-4mm, czerwiec 36mm, w pierwszej dekadzie

Opublikowano
12 minut temu, PAN88 napisał:

Siema.

Pytanie mam czym komose opryskać teraz w ziemniaku bellarosa. Nie było a trochę już teraz padł krzak i to dziadostwo się pokazało ponad krzakami

Jak zdechła kompletnie to jakiś glifosat jak jeszcze zielona to Basagram albo zaj....dawka Sencoru też daje radę ewentualnie podwójny Rimel.

Opublikowano
39 minut temu, PAN88 napisał:

Jak nie potrzebny to podjadę i wybawię z kłopotów.

Zimno 

Nawet jak to JE? 

4 minuty temu, Łolek napisał:

Jałowica? 

No, za 1,5 roku podjadę do twojego bycka 😉

• Like 1
Opublikowano
48 minut temu, PAN88 napisał:

Lubelak to co się dziwić że udany jak babki serek w nogawicy

Czy zdajesz sobie sprawę z tego co napisałeś? 

Opublikowano
45 minut temu, marcin19071980 napisał:

Jak zdechła kompletnie to jakiś glifosat jak jeszcze zielona to Basagram albo zaj....dawka Sencoru też daje radę ewentualnie podwójny Rimel.

Rimmelem był pryskany w tamtym roku i przepuścił na tej działce

Opublikowano
10 godzin temu, Łolek napisał:

Jeszcze krótko po ślubie jesteś ja teraz 24 rok wszystko przed tobą 

u mnie zaraz 13 wybije

a co do tego czym kto jeździ to opowiem ci kiedyś jak się spotkamy

10 godzin temu, malaczarna napisał:

Moi rodzice doczekali się 50 lat razem jak oni to zrobili to nie mam pojecia

moim w zeszłym roku na jesieni wybiło tak samo 50 lat po ślubie

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Strongman napisał:

Witam

Podobno w tym roku poplonów siać nie trzeba,ze znieśli obowiązek.

miało być tylko nie sianie dziadostwa w plonie głównym. 

nie widzę potrzeby, nie wymagania poplonow. 

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Sencor ładnie zadziałał u mnie. Mam działkę która na przyszły rok miała by być przeznaczona pod ziemniaki, Teraz uprawione to jest i pasuje jakiejś gryki czy czegoś wsiać żeby zielsko nie hulało a w połowie września bym wywiózł obornik i zaorał to. Żyto wsieje i aby do wiosny. Dobrze ja dumam? 

1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Sencor ładnie zadziałał u mnie. Mam działkę która na przyszły rok miała by być przeznaczona pod ziemniaki, Teraz uprawione to jest i pasuje jakiejś gryki czy czegoś wsiać żeby zielsko nie hulało a w połowie września bym wywiózł obornik i zaorał to. Żyto wsieje i aby do wiosny. Dobrze ja dumam? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v