Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Szczęściarz. A u mnie jak na złość musialo popadać. Nie tak planowalem dzisiejszy dzien

Naprzód rachuj to ci wyjdzie na hvj 

Też miałbym dzisiaj wymlocone to popaduje i kolejka się przesuwa, słoma mokra prasować nie można,a czas leci 

Z drugiej strony Pan Bucek wi co robi daje wodę da i pogodę 

Opublikowano

No tak,tylko tak wychodzi ze pozniej nie mam jak bo grafik zawalony. Tego deszczu mialo nie byc nawet. Sloma tez lezy do belowania ale w tym roku wszystko biore usluge i czesc za obornik sie rozliczam.

Opublikowano
malaczarna napisał:

24 minuty temu, slawek74 napisał:

raz słabiej plonuje dwa mało słomy trzy jest tani . kukurydzę wprowadzić jako płodozmian to i chwastów mniej będzie

Ekologia 

Eeeee to zwykłe opierdzielanie a nie gospodarzenie ....

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Za późno.

kiedy powtorka  w nastepnym miesiacu jeszcze czy  dopiero we wrzesniu ??😂

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

O tym samym myślę. Kiedyś 200kg Polifoski, 300kg saletry "na raz" wiosną, oprysk na chwasty i 4-4,5 tony było, teraz chuchanie, dmuchanie, na jesień oprysk na chwasty, wiosną poprawka, 2x grzyb, w ciągu ostatnich lat jakieś 2 tony więcej względem tych co nie pryskają ani nie sypią. Zresztą w tym roku będzie bez kulek mocy przedsiewnie. W zeszłym roku u sąsiada pszenica po przyoranej facelii 5 ton, jedna dawka saletry w marcu - jakieś 80kg N, wiosennie odchwaszczona i bez żadnych grzybów czy skracaczy.

Przychmurzone trochę ale słońce się przebija.

Oho, trzeba pompy w piwnicy chyba przygotować 🤔

Zrzut ekranu 2022-07-28 072144.png

nie gadaj-wegiel maja mi przywiezc -taki majatek do mokrego wloze ??? kurna 5 ton ekogroszku to ponad 15 tysiecy.......

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Albo komu. 😉 

to takie swieto ze musisz sie pochwalic ?? 🤥 ja to bym musial pare razy w tygodniu .

kupilem wegiel po 841 zl wiec mam dobry humor -nawet stara go nie zepsuje 😂

Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

Następny nauczył się liczyć. 😉

No jakos trzeba sobie radzic w zyciu. Akurat to znajomy ktory nie chce brac ode mnie żadnych pieniedzy. Kiedy mi trzeba tego enpeka to mam zajezdzac i wybierać.

Sipme wparkowalem do hali,niech stoi. Zrobila w tym roku zawrotne 3 bele i wystarczy.

Opublikowano

Połowa nie wykoszona od soboty nie mozemy ukosic nic bo co chwila kropi a tu teraz zapowiadaja ze z tydzien ma padac cie ch*j juz w zeszlym roku mialem ostatni hektar jak doj**ało dyscem i porosoło a teraz k**wa jesce owies w ch*j wyleci no k**wa i jak tu nie osiwiec na gospodarce

Opublikowano
8 minut temu, livebird napisał:

Połowa nie wykoszona od soboty nie mozemy ukosic nic bo co chwila kropi a tu teraz zapowiadaja ze z tydzien ma padac cie ch*j juz w zeszlym roku mialem ostatni hektar jak doj**ało dyscem i porosoło a teraz k**wa jesce owies w ch*j wyleci no k**wa i jak tu nie osiwiec na gospodarce

A gdzie ci się śpieszy 🤔

Opublikowano
12 godzin temu, 6465 napisał:

Kupujecie już nawozy na przyszły sezon? 

Tak 14 ton zakupiony saletrosan-3440zł.  salmag saletrzak-3230zł.

20zł. do tony za dowóz z rozładunkiem

inne składy o kilka stówek drożej

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Sprzedaż go spokojnie skupy biorą  teraz swiniarzowi ze6 ton sprzedałem, jak jest to da się radę 

Marek po ile dostałeś? Bo chyba mi się nie zmieści i będe zmuszony sprzedać owsa lub mieszanki

Przed chwilą, hubertb napisał:

Nie mów hop.... baba człowieka potrafi wk***ić w mniej niż 5 sekund. 

Potwierdzam 🤨

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, livebird napisał:

Ja jeszcze nie zaczoł żniw a już jestem łysy w połowie i siwy.

Edytowane przez Andpol
Opublikowano
30 minut temu, Łolek napisał:

Przed żniwami po 1100 i po 1000 teraz na skupie koło 900 

To chyba dobrze 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v