Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, Damian24424 napisał:

Droga jak droga ale ta kukurydza z prawej... masakra z tą pogodą

to ta gmo bezkolbowa 🤣

Opublikowano
radekz200 napisał:

26 minut temu, Bananek napisał:

Radku, pierwsza lekcja dla Ciebie. Oszczędzaj na czym się da. 😉 Toć to lepsze od wesela, prezentu dawać nie trzeba, a do stołu i tak usiądziesz. 😉

To nawet kwiatów nie kupiłeś? 😱

Czekoladki kupiłem. 😉

• Haha 1
Opublikowano

@radekz200

Pogrzeb. Trumna spoczęła w grobie, rodzina i znajomi rzucają kwiaty. Nagle coś uderza w wieko. Facet, który rzucił coś ciężkiego zmieszany mówi:
- Przepraszam bardzo, kwiaciarnia była już zamknięta, to kupiłem bombonierkę...

• Haha 2
Opublikowano
danielursus3p napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

weż ze dwie reklamówki na te lakerki 🤭 wczoraj popadało to w glinie pobrudzisz 🤪

Kurna, to trzeba gumofilce na zmianę wziąć. 

tylko jakim markowym olejem wypastuj 😁😜

galan99 napisał:

44 minuty temu, Bananek napisał:

Radku, pierwsza lekcja dla Ciebie. Oszczędzaj na czym się da. 😉 Toć to lepsze od wesela, prezentu dawać nie trzeba, a do stołu i tak usiądziesz. 😉

Poskładali zgłoszenia jacy są Ekologiczni , czym to nie pala jakie mają piece z podajnikami .

Teraz zmieniają to co zgłosili że palą węglem bo dają 3 tyś .

Taka jest prawda że ci co tak najwięcej wrzeszczą sami wszystko chcieli by brać wszelki socjal .

Ci co naprawdę zgłosili że węglem palą będą poszkodowani przez tych pajaców .

Dodatek węglowy w wysokości 3 tys. zł poruszył Polaków. Do tego stopnia, że niektórzy już zmieniają deklaracje w Centralnej Ewidencji Emisyjności Budynków, a inni szturmują urzędy. Tyle że na darmo. Formalnie wciąż toczy się postępowanie legislacyjne, więc na razie pieniędzy otrzymać jeszcze nie można.

https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/polacy-juz-rzucili-sie-po-dodatek-problem-w-tym-ze-jeszcze-go-nie-ma/896r7y3

Idą wielkie podwyżki opłat dla właścicieli domów i mieszkań. Największe od 1998 r.

Przyszły rok może być rokiem rekordowej drożyzny. Oprócz drożejącego prądu, gazu czy opału czeka nas również podwyżka niektórych podatków. Tej praktycznie nie da się uniknąć, bo dotknie milionów Polaków. Chodzi m.in. o właścicieli nieruchomości, którzy już muszą szykować się na wzrost stawek podatku. Więcej zapłacą też turyści czy posiadacze psów.

Rozpędzona inflacja drenuje nasze portfele nie tylko przy okazji codziennych zakupów w sklepach

Wysokie tempo wzrostu cen oznacza również podwyżki niektórych podatków

Od 2023 r. maksymalne stawki opłat lokalnych wzrosną o prawie 12 proc. To największa podwyżka od 1998 r.

a Ty sam nie umiesz coś napisać tylko wklejasz te prpagandy?

Karol6130 napisał:

40 minut temu, danielursus3p napisał:

A żeby Cię tak kaczki zdeptali🤣

Wezmę coś na ząb dla stróża 🤣

IMG_20220727_145456.jpg

21 minut temu, radekz200 napisał:

To nawet kwiatów nie kupiłeś? 😱

Kopertę dał 😎

i dla kotów weź...🤭

• Haha 1
Opublikowano
galan99 napisał:

44 minuty temu, Bananek napisał:

Poskładali zgłoszenia jacy są Ekologiczni , czym to nie pala jakie mają piece z podajnikami .

Teraz zmieniają to co zgłosili że palą węglem bo dają 3 tyś .

Taka jest prawda że ci co tak najwięcej wrzeszczą sami wszystko chcieli by brać wszelki socjal .

Ci co naprawdę zgłosili że węglem palą będą poszkodowani przez tych pajaców .

Dodatek węglowy w wysokości 3 tys. zł poruszył Polaków. Do tego stopnia, że niektórzy już zmieniają deklaracje w Centralnej Ewidencji Emisyjności Budynków, a inni szturmują urzędy. Tyle że na darmo. Formalnie wciąż toczy się postępowanie legislacyjne, więc na razie pieniędzy otrzymać jeszcze nie można.

https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/polacy-juz-rzucili-sie-po-dodatek-problem-w-tym-ze-jeszcze-go-nie-ma/896r7y3

Idą wielkie podwyżki opłat dla właścicieli domów i mieszkań. Największe od 1998 r.

Przyszły rok może być rokiem rekordowej drożyzny. Oprócz drożejącego prądu, gazu czy opału czeka nas również podwyżka niektórych podatków. Tej praktycznie nie da się uniknąć, bo dotknie milionów Polaków. Chodzi m.in. o właścicieli nieruchomości, którzy już muszą szykować się na wzrost stawek podatku. Więcej zapłacą też turyści czy posiadacze psów.

Rozpędzona inflacja drenuje nasze portfele nie tylko przy okazji codziennych zakupów w sklepach

Wysokie tempo wzrostu cen oznacza również podwyżki niektórych podatków

Od 2023 r. maksymalne stawki opłat lokalnych wzrosną o prawie 12 proc. To największa podwyżka od 1998 r.

Po co mnie cytujesz nad takim gównem?

Opublikowano
3 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Bo duże kombajny mają "rozbryzg" wielkości pół tej przyczepy. Nawet ja jak mam sypać na wóz ty tylko przód tył bo lekki ruch na bok i już wylatuje 

Tak mi się kojarzy że z Reksia jak wysypywał to bylo takie sru że tylko worki wywiewało co była nimi przyczepa utkana, a z supra powoli sypał 

2 godziny temu, TheraRolnik napisał:

Ehhh te drogi 

IMG_20220727_144711.jpg

Też do Sławkówny jedziesz???

49 minut temu, danielursus3p napisał:

Wapno rozsiane to lecimy z koksem

20220727_151624.jpg

A więc taką bruzdę wolisz obrabiać.... Karol, droga wolna 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Ach te klemy 

Myślałem że on młodszy

IMG_20220727_153227.jpg

Że aż tam zajechała 🤔 Przypomniałeś mi żebym kable do drugiego samochodu przerzucił 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Edytowane przez kris91
  • Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, kris91 napisał:

Że aż tam zajechała 🤔 Przypomniałeś mi żebym kable do drugiego samochodu przerzucił 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tylko poszukaj minusa w perzocie😂

12 minut temu, TheraRolnik napisał:

No a co ty myślałeś ??? 

Tylko ja bocznymi 🤭🤭

Spryciarz 😂

Opublikowano
6 godzin temu, pedro2 napisał:

Tam każdy od siebie co innego gada. Jeden mówi, że już za samo wejście na posesję ma przejeb.., drugi mówi,, że świadkowie naoczni to żaden dowód tylko słowo przeciwko słowu. Śledczak mi mówi żeby nagrać jak jedzie po łące, ustawić fotopułapki. Za chwilę pokazuję mu zdjęcia z fotopułapki to on że nie wyraźnie i nie można jednoznacznie określić, że to on. Nagrania z tel pokazuje, a on, że no niby jego samochód, ale twarzy nie widać i bez tablic (bo zdejmuje zawsze jak na włam jedzie). 😆 Na koniec siedziałem przed nim i śmiałem się, hamulce puściły. Najlepiej to by było gdyby sam się zgłosił do nich i przyznał. Bo zatrzymanie go na miejscu jeśli niedużo ukradnie to wtedy może nas oskarżyć o ograniczenie wolności itd. 

Parodia nie do wiary

a co ci pisalem od razu ???? szkoda zachodu...

nawet dobrze polalo- w polu mokrawo, 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

2 godziny temu, TheraRolnik napisał: Ehhh te drogi   Też do Sławkówny jedziesz???

raczej do twojej 🤣 on nie zaduży i .. też zanim dojedzie będzie akurat

Opublikowano

Miały być żniwa owsiane a zrobiły się wykopki ziemniaczane.O 13 wyszła chmura dała 8litrow i trzeba było kombajny zamienić 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v