Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A pier**licie z tym kombajnem. Co on ślub z tym ma brać? Lepiej go namawiajcie, żeby grata nie wziął tylko właśnie coś przy czym się nie uwkurwia. Jak mu się nie spodoba to pogoni. U nas na małe kombajny jest ssanie. 

Opublikowano
2 minuty temu, sadownik12 napisał:

A pier**licie z tym kombajnem. Co on ślub z tym ma brać? Lepiej go namawiajcie, żeby grata nie wziął tylko właśnie coś przy czym się nie uwkurwia

Taki mały kombajn to olbrzymi koszt. Ceny oszalały właśnie w wyniku tego ssania i coś małego kosztuje np. 40 -60 tys. Wybacz ale on robiąc u siebie kawałek i 2ha usług nie odrobi tego. Do tego coroczny serwis który tani nie jest, oraz wiata znacznych rozmiarów od której jest podatek. 

Opublikowano

Kurła, najtańsza plandeka 5x6m w magazynie 70zł a niedawno była po 40... 

1 minutę temu, hubertb napisał:

nie odrobi tego

A tą swoją Baśkę też dla pieniędzy trzymasz czy dla przyjemności? Bo ja nie gospodarzę ani nie pszczelarzę dla pieniędzy to dla mnie substytut rodziny i kobiety. 

Opublikowano
24 minuty temu, Agrest napisał:

Jeden chciałby wszystko ogarnąć, ale trzymam trzech

Na dziś może bizonkiem że 2ha się uda. Na dalekim polu pasuje mi bizon bo mam czas na transport. Przy nowym kombajnie musiałbym mieć 8 przyczep na polu.

No o ten kombajnista robi w naszej rodzinie już około 50lat. 

Nawet z tego powodu nie pasuje mi wziąć młodego gniewnego w nowej maszynie gnającego do przodu byle hektarów natłuc.

A wracając do aut to disla np u Forda już się nie uświadczy.

A nowe benzyny dużo palą? Np takie 2,0 i 250KM?

jeszcze miesiąc temu przeżywałeś, czy na chlebek wystarczy, a już używana kuga się nie podoba 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

jeszcze miesiąc temu przeżywałeś, czy na chlebek wystarczy, a już używana kuga się nie podoba 🤔

Cena czarnej porzeczki odrobinę mogła wpłynąć na tę decyzję. 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Taki mały kombajn to olbrzymi koszt. Ceny oszalały właśnie w wyniku tego ssania i coś małego kosztuje np. 40 -60 tys. Wybacz ale on robiąc u siebie kawałek i 2ha usług nie odrobi tego. Do tego coroczny serwis który tani nie jest, oraz wiata znacznych rozmiarów od której jest podatek. 

Co Ty gadasz. Cosmosa znaleźć czy małego fergusona. Na ch*j mu coś większego. Za 20k nie dość, że kupi to jeszcze go podszykuje w tej cenie. 

Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

Cosmosa znaleźć czy małego fergusona.

Już widzę jak Pieter fergusona kupuje....

10 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A tą swoją Baśkę też dla pieniędzy trzymasz czy dla przyjemności?

Przynosi taki ochłap co miesiąc tam drobne 5 tys. Na waciki jej starczy🤣 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Już widzę jak Pieter fergusona kupuje....

To go namawiaj, żeby lipy z jakimś zagonem nie odpierdzielił. Jeśli już faktycznie coś chce przytargać. Pozatym, jak koszenie się komuś spodoba, kombajn będzie chodził jako tako to nie ma bata, żeby na 2ha się skończyło. Wiem jak jest. No chyba, że skrupulatnie będzie odmawiał, co uważałabym za bezsens. Wszak, małorolni muszą sobie pomagać 😉.

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Przynosi taki ochłap co miesiąc tam drobne 5 tys. Na waciki jej starczy🤣 

No to mi na tą gorzałę z tego co sprzedam jeszcze zostaje i więcej mi nie trzeba. I kałdun zapcham ziemniakiem czy kiszonym ogórem.

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

niech się przekona sam zostawcie go 😁😉

Po raz pierwszy przyznam Ci rację. U nas też taki był że nie będzie czekał aż ktoś mu skosi. Po żniwach kombajn sprzedał bo powiedział że lepiej poczekać

Opublikowano
Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

Piotrek kombajna kupujesz ?🤔

Kolejny rok użerania się i coraz silniejsze przekonanie, że ugłaska to coroczny kłopot, mimo, że stworzy nowe. Co rok to bardziej się do tego zaczynam przymierzać.

Opublikowano

Druga sprawa. Trzeba sobie zadać pytanie do będzie łatwiej sprzedać w razie, jakby się odwiedziało. Zagona czy sprytny mały kombajn. To jest dobry argument do zakupu czegoś lepszego. 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

@sadownik12 Ten zielony z galerii od nas mnie ostatnio zaskoczył. Nawet nie wiedziałem o istnieniu takiej maszyny. 

Kombajn Deutz Fahr m660 - foto #817775 - Galeria rolnicza agrofoto

Małych kombajnów jest w ciul. Kwestia kupić coś nie dotyranego. I przy nim porobić przed sezonem. Wtedy się kosi. Wiadomo, czasem się coś zj**ie. Jak to w maszynie. Ale bez przesady. Sąsiad jak zadzwonił o fahra m770, to sprzedający mimo, że już go sprzedał tak się go nachwalić nie mógł, że nawet zaoferował pomoc przy kupnie i ustawieniu go w polu (kombajn wystawiony był 30km od nas). Więc da się :). 

Opublikowano
24 minuty temu, hubertb napisał:

wiata znacznych rozmiarów

Takiego to i w psiej budzie można trzymać 

1 minutę temu, DANDYS napisał:

od pizdzika 🤨

Czy to ważne od czego. Nie sprecyzowałeś jaki potrzebujesz więc ogólnie akumulator mam. Pasuje??

Opublikowano
54 minuty temu, Agrest napisał:

Jeden chciałby wszystko ogarnąć, ale trzymam trzech

Na dziś może bizonkiem że 2ha się uda. Na dalekim polu pasuje mi bizon bo mam czas na transport. Przy nowym kombajnie musiałbym mieć 8 przyczep na polu.

No o ten kombajnista robi w naszej rodzinie już około 50lat. 

Nawet z tego powodu nie pasuje mi wziąć młodego gniewnego w nowej maszynie gnającego do przodu byle hektarów natłuc.

A wracając do aut to disla np u Forda już się nie uświadczy.

A nowe benzyny dużo palą? Np takie 2,0 i 250KM?

Za czarne złoto nowa fura🤔 

Jak byś miał firmę to nowe auto tak ale do celów prywatnych to bezsens i jeszcze podatek duży bo to luxus😁

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v