Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
bratrolnika napisał:

Wczoraj u braciaka też jeden junaka pierdzika ulepszył, podobno tak zajebał w płot że słupek z rury grubościennej wygiął Aż mu klapki pospadały 

Spokojnie, ja nie taki narwany. 😉

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

A to śpiewają

Ja nie słucham radia

W radiu to nie wiem, ale na żywo tak

8 minut temu, Łolek napisał:

Stryków, Głowno, Piątek w tym trójkącie 

Łódzki trójkąt bermudzki 

• Like 1
Opublikowano
radekz200 napisał:

42 minuty temu, slawek74 napisał:

wszystko 😁 od 50 do 80%

I nic się nie dzieje? 🤔

a co ma się dziadź i dlaczego ? w bajki wierzysz ? na 4 tony 2.3 pszenżyta szło w tym roku będzie więcej bo pszenicy nie siałem....

6465 napisał:

4 godziny temu, Łolek napisał:

@6465@6465 Tomek to może na litkup się załape z rana 

Marek kuźwa właśnie odiechali  a ja ululany

to idź spać 🤭🙋‍♂️

Opublikowano
49 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Człowieki

Kraków 

https://youtu.be/AbXWsiLF3ZA

miejskie wyspy ciepla powoduja takie skutki....

wiekszosc z was ze wsi kwestionuje zmiany klimatu.

w europie zachodniej zauwazyli problem juz 30 lat temu.

ciekawe kiedy ta swiadomosc dojdzie do was ??

43 minuty temu, bratrolnika napisał:

To pewno za to że po hejnale hymn ukraińców śpiewają 

kurna nie bylem w krakowie z miesiac - nawet nie zwracam na to uwagi, 

41 minut temu, sadownik12 napisał:

Się fartnęło, akurat somsiadowi pomagałem sieczkarnię założyć w kombajnie. Ale mówię, że luknę w radar bo pociemniało. Zawinął się do domu, a 5min później przyszedł taki mini szkwał. Bardziej miastem poszło więc u mnie bez szkód.

ty mieszkasz  w rejonie wieliczki czy zabierzowa ?? bardziej polnoca szly chmury. 

pedro- jesli teren byl nieogrodzony, to niewiele mu zrobisz, masz nagrane ze jechal na ciebie ?? jesli nie to oborna konieczna nie wchodzi w gre.. gdybys trafil na rozgarnietego to mialby za co cpac przez pare miesiecy-za twoje..

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

ty mieszkasz  w rejonie wieliczki czy zabierzowa ?? bardziej polnoca szly chmury.

Zabierzowa. Od południowego zachodu chmury szły w stronę północnego wschodu, to ta chmurka co grad dała u @Chłoporobotnik .

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

Od południowego zachodu chmury

Dokładnie tak, wydawało się, że bokiem przejdą i ostatnie koszyki trawy dla kłapciuchów nosiłem już w deszczu. Potem na moment przestało i zaczęło z grubszej rury. 

Opublikowano
30 minut temu, slawek74 napisał:

a co ma się dziadź i dlaczego ? w bajki wierzysz ? na 4 tony 2.3 pszenżyta szło w tym roku będzie więcej bo pszenicy nie siałem....

to idź spać 🤭🙋‍♂️

Usnę jak dojadą.laweta 2m a to 2,60m. Przejebane na jedną stronę że aż strach🙆

Opublikowano
18 minut temu, jacus napisał:

pedro- jesli teren byl nieogrodzony, to niewiele mu zrobisz, masz nagrane ze jechal na ciebie ?? jesli nie to oborna konieczna nie wchodzi w gre.. gdybys trafil na rozgarnietego to mialby za co cpac przez pare miesiecy-za twoje..

Więcej sobie krzywdy zrobi jak korzyści....

Opublikowano

Co wam powiem to wam powiem, ale ludzie to jednak bezmózgie urwy i świnie.

Szkoda było przyciąć drzewko, obłożyło się owocem i teraz szkoda obtrącić owoce, no to przecież można ominąć po zbożu, bo to cudze i żadna strata.

Noż urwa zagotowało mnie jak zobaczyłem. Miałem złamać wierzchołek ale nie będę taką urwą.

Na innym polu jakiś uj zawrócił osobówką w pszenżycie🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

20220724_120801.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Marek kuźwa właśnie odiechali  a ja ululany

Tomasz, jaką ty tą przyczepę zaprowadziłeś jak ona cała srebrna jest, a nie twoja wiśniowa 

I jeszcze w dodatku traktor zostawiłeś???  Mogę iść pojeździć???

1 godzinę temu, sadownik12 napisał:

Zabierzowa. Od południowego zachodu chmury szły w stronę północnego wschodu, to ta chmurka co grad dała u @Chłoporobotnik .

To ja koło ciebie przejeżdżałem w czwartek i nie zajechałem???

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Co wam powiem to wam powiem, ale ludzie to jednak bezmózgie urwy i świnie.

Szkoda było przyciąć drzewko, obłożyło się owocem i teraz szkoda obtrącić owoce, no to przecież można ominąć po zbożu, bo to cudze i żadna strata.

Noż urwa zagotowało mnie jak zobaczyłem. Miałem złamać wierzchołek ale nie będę taką urwą.

Na innym polu jakiś uj zawrócił osobówką w pszenżycie🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

20220724_120801.jpg

Sławku nie nerwój się,to jest zwykła ludzka zawiść. 

U mnie też taki jeden zjeździł róg pola a to właśnie przez zawiść. 

Opublikowano

no przykro patrzeć, ale.... czy ta droga nie powinna być szersza??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v