Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

U nas suszy niet. My czegoś takiego nie znamy.

ty mlody jestes 92 roku nie masz prawa pamietac....

2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

To mieszkacie jak w raju.

prawie jak u pana boga za piecem -chyba ze zacznie padac pare dni.

1 minutę temu, Leszy napisał:

My też kiedyś nie znaliśmy.....

My też kiedyś nie znaliśmy.....

my tez pewnie kiedys poznamy.

ze 4 minuty temu zaczelo wiac i pare kropli spadlo..

Opublikowano

za granica bylem -gdy wrocilem na jesien to laki wygladaly jak sciernie, ojciec ostatniego konia sprzedal bo nie bylo siana, 

teraz nadaje -troche gradu ale bez przesady, antena sat nie odbiera, powialo  z 5 minut, leje ostro , 

do dzisiaj zboza staly jak drut- rzepaki nawet nie ruszone,zaden prawdziwy rolnik jeszcze nie zaczal zniw.  gdy przestanie to jade  wobjazd pol 

Opublikowano

Teraz jednał ładnie zaczęło padać. Równy deszcze, średnio intensywny. By tylko to dłużej potrwało. Może kukurydzę poratuje bo się zwija już bardzo. 

Teraz jednał ładnie zaczęło padać. Równy deszcze, średnio intensywny. By tylko to dłużej potrwało. Może kukurydzę poratuje bo się zwija już bardzo. 

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

dziwny ten Twój ojciec 🤔 zboże siane początek października tylko dwa razy grzybówka i azotu też bez ściemy zdjęcie w galerii do tego od wschodu ''lasek'' to i słońce nie pali ale i na innych działkach podobnie

Ojciec od lat 80tych kręcił się w waszych stronach to wiesz może i dlatego dziwny🤣🤣

• Haha 2
Opublikowano

Oho, wieje leje. Somsiad uciekł kombajnem z pola. No nic, weekend. Aby bez gradu i jakoś to będzie.

Opublikowano

Szukam jakiegoś pontonu lub łódki bo spadło kolejne 0,004 l.

Oglądam program jak chcą ludzi wywłaszczać pod CPK. Płacą 9 zł z metra za ziemie która jak rolnicy twierdzą daje po 10 ton pszenicy z ha. Ja im sprzedam po tyle z miłą chęcią. 

Opublikowano

Całe 3litry więc lipiec już w sumie 6.Szalenstwo z tym deszczem🤪

Opublikowano
PAN88 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

dziwny ten Twój ojciec 🤔 zboże siane początek października tylko dwa razy grzybówka i azotu też bez ściemy zdjęcie w galerii do tego od wschodu ''lasek'' to i słońce nie pali ale i na innych działkach podobnie

Ojciec od lat 80tych kręcił się w waszych stronach to wiesz może i dlatego dziwny🤣🤣

czy dziwny 🤔 mhm zarowno ty jak i on lubicie obrażać ludzi ciężko pracujących

Opublikowano
39 minut temu, marcin19071980 napisał:

Całe 3litry więc lipiec już w sumie 6.Szalenstwo z tym deszczem🤪

Nie szalej 😅🤣

Pokropiło z 5 minut i żniwa na dzisiaj skończone. Żyto i owies takie sobie. Dla siebie bym nie kosił ale jak człowiek chciał to co mi tam. 

@danielursus3p kosisz czy popadalo u Ciebie

Opublikowano
krzychu121 napisał:

Szukam jakiegoś pontonu lub łódki bo spadło kolejne 0,004 l.

Oglądam program jak chcą ludzi wywłaszczać pod CPK. Płacą 9 zł z metra za ziemie która jak rolnicy twierdzą daje po 10 ton pszenicy z ha. Ja im sprzedam po tyle z miłą chęcią. 

wodery se kup 🤭 tylko współczuć

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

czy dziwny 🤔 mhm zarowno ty jak i on lubicie obrażać ludzi ciężko pracujących

🤣🤣 Ciężko pracujący a cały dzień na agrofoto dobry żart

Opublikowano
9 godzin temu, Desperado napisał:

No właśnie i potem ktoś kupi i mówi jaki dobry zakup, sprzedający płakał jak go sprzedawał   :P a to tylko łzy z sentymentu.  :D

Tylko nie tylko. Dzisiaj pełne żniwa z sentymentu bizonkiem zaczęte. 

Na dziś haratniete 15 ha na usłudze plony od 1.5 tony do około 6 - pszenżyta. Jest źle i dobrze jak kto zadbał takie jest. 

19 minut temu, PAN88 napisał:

Nie szalej 😅🤣

Pokropiło z 5 minut i żniwa na dzisiaj skończone. Żyto i owies takie sobie. Dla siebie bym nie kosił ale jak człowiek chciał to co mi tam. 

@danielursus3p kosisz czy popadalo u Ciebie

Kosilem teraz deszcz z pola zegnal. Od bidy by  kosił taki deszcz to nie deszcz, ale to dopiero początek. Daliśmy spokój na dzis.

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

za granica bylem -gdy wrocilem na jesien to laki wygladaly jak sciernie, ojciec ostatniego konia sprzedal bo nie bylo siana, 

teraz nadaje -troche gradu ale bez przesady, antena sat nie odbiera, powialo  z 5 minut, leje ostro , 

do dzisiaj zboza staly jak drut- rzepaki nawet nie ruszone,zaden prawdziwy rolnik jeszcze nie zaczal zniw.  gdy przestanie to jade  wobjazd pol 

Rzepaki praktycznie skończone. 20mm napadało, pszenicy będzie z 300kg z hektara mniej bo trochę obtłukło, korpiele trochę powywracane to jutro jak podeschnie się je ziemią "obtuli", kukurydzy nic się nie dzieje, ziemniaki to już schną. Grzmi znów od zachodu to prawie po czteropaku z somsiadem wypite, na kolacje resztki obiadu dojedzone, kury zamknięte i idę spać, niech się dzieje...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v