Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, MarcinO10 napisał:

To dla dzieci z silną alergią na białka mleka krowiego.

Znajomym ostatnio kozie organizowałem bo też dziecko uczulone mają. Podumaj nad kozą to jeszcze zarobisz, będziesz wynajmował 🤭

Opublikowano
radekz200 napisał:

Jakby co to kombajn przełożony jutro na rano 😛😛

Zepsuł się, a?

Belaruss820 napisał:

Stryj musial koze kupic bo mleko od niej nie uczula

To była tylko wymówka. 😉

• Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A jakby kozy poszukać i mleka kupić 🤔 Nie znam się ale to najprostsze co mi do łba przychodzi 🤔

5 minut temu, Belaruss820 napisał:

Oni w miescie mieszkają to o takim czyms nie wiedzą😃 a tak serio to moja kuzynka jak byla mala to uczulenie na mleko.krowie miala. Stryj musial koze kupic bo mleko od niej nie uczula 

Czyli tyn wyżej ma rację 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Jakby co to kombajn przełożony jutro na rano 😛😛

Co bedziesz kosil? Jade zaraz pszenzyto zobaczyc jak wyglada. Teraz orkisz leci pod kose u sasiada, ciekawe czy przyjedzie na "ogrody" wykosic cos czego nie nazwalbym zbożem ale jakis klosik jest. Mial groch posiany,ciezko mu bylo ale.sie przebil i rósł,gdzie wymoklo to wymoklo,myslalem ze bedzie kosil na ziarno,wykosil wszystko wczoraj talerzowką🤦‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Zepsuł się, a?

To była tylko wymówka. 😉

Nie wspólne postanowienie bo dzisiaj jeszcze nie wiem czy byłoby suche na dołku 😛

Belarus zyto będę kosił 😛 i mieszankę zyta z pszenzytem 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Znajomym ostatnio kozie organizowałem bo też dziecko uczulone mają. Podumaj nad kozą to jeszcze zarobisz, będziesz wynajmował 🤭

Jeździłem kiedyś na rowerze, nowiutki dom, przy nim ogrodzone "pastwisko" i dwie kozy. Także pewnie też dzieci uczulone. Znam dwóch gości we wsi co kozy mają, od jednego sam mleko dla królików brałem.

Opublikowano
8 minut temu, Belaruss820 napisał:

Wpadaj z ekipą, kilka wiertarek z otwornicami i zrobicie widniejszy bloczek. No chyba ze wolisz sam no to juz Twoja wola😀 a moze akurat sie Radkowi spodoba?🤔

Nie mogę w kurzu przebywać, na cerę mi szkodzi 🙄

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jeździłem kiedyś na rowerze, nowiutki dom, przy nim ogrodzone "pastwisko" i dwie kozy. Także pewnie też dzieci uczulone. Znam dwóch gości we wsi co kozy mają, od jednego sam mleko dla królików brałem.

Już Ci ten nerw przeszedł? Ba no każdy sobie radzi jak może, małe zające to krowim ale rozwodnionym kiedyś poilem 

Opublikowano
MarcinO10 napisał:

Się po robiło...

Nie ma gdzie kupić mleka dla dziecka. Chodzi o nutramigen na receptę. Produkcję całą przenieśli do Stanów i teraz transport utkną.

Praktycznie w żadnej aptece nie ma w Polsce. Na olx hieny już ponad 100 zł za puszkę wołają. 

krowiego daj co będziesz chemią faszerował...

Bananek napisał:

Belaruss820 napisał:

Nie uczula. Żony siostrzenica tez to musiala tylko pic, na reszte uczulona.

A josera albo sano? 🤔

sprajfo 🤭

34* LLU trzeba w chłodzie odpoczywać...

Opublikowano
32 minuty temu, radekz200 napisał:

Nie wspólne postanowienie bo dzisiaj jeszcze nie wiem czy byłoby suche na dołku 😛

"to była nasza wspólna decyzja" ano tak, napewno. 

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Bo tam pszenica tania podobno. Wczoraj mi gosc co paliwo przywiozl mowil ze po 700zl.

To w maju było na początku miesiąca. Nie miał czasu jechać przywieść sam pszenżyta 

Opublikowano

Ludziska, w szoku jestem. Wiosną przed jakimkolwiek wyjazdem w pole kupiłem 1000 litrów ropy. W domu oświadczyłem, że jak kto weźmie z baniaka choć pół litra do auta czy czegoś innego niż traktor to dostanie z baniaka. 😉 No i teraz, tak patrzę, że mam pełne traktory pod korki. I jakieś 300 litrów ropy w baniaku. To mi powinno starczyć do zimy. Trzy traktory na gospodarstwie, z czego dwa co 3 dni pracują przy zadawaniu paszy. Toś to siok. Czyli jak dobrze pójdzie to sezon obskoczę za 5300 zł.

Dużo przyczyniła się do tego usługa zbioru traw czy trzęsienia obornika.

Opublikowano
49 minut temu, radekz200 napisał:

Belarus zyto będę kosił 😛 i mieszankę zyta z pszenzytem 

Yhy, a w nocy przyjdzie deszcz i będzie suchsze... 

3 minuty temu, Bananek napisał:

Ludziska, w szoku jestem. Wiosną przed jakimkolwiek wyjazdem w pole kupiłem 1000 litrów ropy. W domu oświadczyłem, że jak kto weźmie z baniaka choć pół litra do auta czy czegoś innego niż traktor to dostanie z baniaka. 😉 No i teraz, tak patrzę, że mam pełne traktory pod korki. I jakieś 300 litrów ropy w baniaku. To mi powinno starczyć do zimy. Trzy traktory na gospodarstwie, z czego dwa co 3 dni pracują przy zadawaniu paszy. Toś to siok. Czyli jak dobrze pójdzie to sezon obskoczę za 5300 zł.

Dużo przyczyniła się do tego usługa zbioru traw czy trzęsienia obornika.

Jak się ma 2 330 to tak jest. Toż tam zalać pod korek można tym co na ściankach zostanie w beczce 

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, hubertb napisał:

Ta szkoła stoi na góreczce a nie na górze. 

I jak się jaśkiem jeździ? 

Może być, kiedyś pisałem, komfortem ustępuje MF i clasowi. 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v