Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
51 minut temu, hubertb napisał:

Nie możesz jeździć po drogach z zapiętym hederem nawet jeśli ma do 3m. Tak jak nie możesz poruszać się samochodem z ostrymi elementami wystającymi. W przypadku wypadku wypadku drogowego podlega się pod kilka paragrafów. Generalnie przepier.... Przepisy w tym temacie zmieniono w końcówce lat 90 gdzie "nagminne" były wypadki z udziałem kombajnu. 

Co do historii o niebieskich, 2006 rok gość zatrzymany nówka mercedesem klasy s, właściciel na cwaniaka do policjanta. No to ten sprawdza wyposażenie pojazdu, nagle okazuje się że gaśnica nie posiada polskiej homologacji xD Od tego momentu wyrzucało się gaśnice które dostarczała fabryka i montowało jakieś najtańsze z nasza homologacją ;) 

@stempos1980 S80 ale który rok. 

2006 -2016

Opublikowano

U nas są chodniki dla pieszych w większości. Wszystko było dobrze dopóki nie zaczęli parę lat temu mieszać. Nikt nie narzekał, nikt się nie czepiał. Dopiero ostatnie dwa czy trzy lata dostają sraczki na tym punkcie. Zresztą dla mnie za mnie mogą sobie i ciągnąć na wózkach, byle by mojego przy zapinaniu nie zmeresili.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

U nas są chodniki dla pieszych w większości.

No to jeszcze gorzej bo pas drogowy ograniczony krawężnikiem. U mnie jest właśnie tak samo chodnik i żeby jechać sensownie to heder trzymasz pół metra od chodnika, droga niby prosta ale żeby nie nadziać kogoś na heder tak jest bezpieczniej więc z 7m zabierasz nagle 4,5 lub 5 Do tego tego niech się rower trafi i jest naprawdę mało bezpiecznie. 

Odpięcie i zapięcie hederu w Bizonie to istna mordęga i tu jest problem. 

Opublikowano
jahooo napisał:

dobry do popychania nauczycielek

Ty zboczeńcu jedny Ty. Od tego jest tapczanik. 😉 Może by namówić ciało pedagogiczne na czarna skórzaną sofę do castingów. 🤔 Jeden łysy by już był. 😉

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Patrz Hubciu gdzie się zjeżdża.

16583898764213511340835428964338.jpg

No i gdzie tu chodnik? 

2 minuty temu, Łolek napisał:

ale i kierowcy aut mogli by wykazać odrobinę zrozumienia 

Najlepiej jak masz za sobą przyczepę do pełna a ten się próbuje wryć przed ciebie zostawiając ci 2m drogi hamowania. 

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

No i gdzie tu chodnik? 

Najlepiej jak masz za sobą przyczepę do pełna a ten się próbuje wryć przed ciebie zostawiając ci 2m drogi hamowania. 

S80 druga generacja

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

S80 druga generacja

Volvowskie pięć garów, najlepiej. 

1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Ehhh całe życie na krawędzi 🙈

Lepiej uważaj.

Opublikowano
14 minut temu, gregor1284 napisał:

Ehh wszyscy cwaniacy dopóki się bałaganu nie narobi, późni skrucha to za mało 

Miałem Cię za kogoś inaczej myślącego. Tracisz w moich oczach, już mnie nawet na te Kurpie nie zapraszaj...

• Haha 2
Opublikowano
42 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Patrz Hubciu gdzie się zjeżdża.

16583898764213511340835428964338.jpg

A czy tu przypadkiem nie idzie jakas kanalizacja,wodociąg lub gazociąg? Znam przypadki ze na takich szerokich poboczach byly rowy,jak pozakladali kanalizacje to wlasnie tedy puscili i zasypali i ladne szerokie pobocze. Wpakuj sie na taki teren 10 tonowym kombajnem lub wiekszym w deszczową pogode lub ciagnikiem z pelnymi przyczepami. Rozumiem ze jest to zrobione wtedy fachowo,ale czesto grunt osiada i robi sie lekki teren

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Miałem Cię za kogoś inaczej myślącego. Tracisz w moich oczach, już mnie nawet na te Kurpie nie zapraszaj...

Bardziej do TheraRolnik to się tyczyło, jak Ty Pjoter katastrofę kombajnem zrobisz jak kombajnem nie jeździsz 

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

A czy tu przypadkiem nie idzie jakas kanalizacja,wodociąg lub gazociąg? Znam przypadki ze na takich szerokich poboczach byly rowy,jak pozakladali kanalizacje to wlasnie tedy puscili i zasypali i ladne szerokie pobocze. Wpakuj sie na taki teren 10 tonowym kombajnem lub wiekszym w deszczową pogode lub ciagnikiem z pelnymi przyczepami. Rozumiem ze jest to zrobione wtedy fachowo,ale czesto grunt osiada i robi sie lekki teren

Woda i gaz tu idzie. Autem można spokojnie wjechać i nic się nie dzieje a kombajn niech drogą jedzie. Wjeżdżasz na niski krawężnik pod bramę i przejeżdżasz na trawę. I parę aut się tak może ustawić, żadna filozofia. Nieraz wygnieciona trawa w żniwa bo auta wjeżdżają. 

Opublikowano

jeszcze niedawno robiłeś dym w gminie bo ktoś Ci pasek trawy wykosił bo myślał że nieuzytki. 

Opublikowano

Dla mnie to wy nawet i sztuczne fajfusy poprzyczepiajta na boki aut czy traktorów i z nimi jezdzijta, jeno nie cwaniakowac mnie ze tak jezdzita. Jakby kto bliski mi zginął przez idiote któremu się krokodyla nie chciało odpiąć to bym łeb przebił mu zębem od krokodyla 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Z turem nie możesz. O obciążniku nie wiem. 

Kombajnista trzyma heder nad drogą, wiec kombajn zajmuje 4,5m, do tego skręca d*pą wiec zachodzi. A zjeżdżanie na pobocze pozostawiam bez komentarza. 

Rozgarniacze łanu, listwa długa i Bizon ma 5 m.

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Prędzej na żadnej. Ani kobiety ani mężczyźni nie wzbudzają we mnie żadnych emocji.

A co za wielki problem zjechać? Wielki pan w osobówce nie może kierownicą skręcić? Teraz się wszystko posr... i osobówka ważniejsza niż maszyna, która zbiera przez parę dni w roku ziarno które przerobione w mięso, chleb, bułki czy olej je kierowca osobówki. Tyle z mojej strony, ja potulnie zjeżdżam i dla mnie nie stwarza to problemu. 

Pobocza są rzadko wykoszone, osobówki są drogie i niskie, i co zjedziesz na pobocze a tam jakiś zarośnięty kamień wystaje i popieprzy zderzak albo miskę i po ptokach bo Bizon za***rdalał z hederem. Zapłaci za remont z własnej kieszeni i mandat z 5 tys to się nauczy raz dwa, ja nie mówię już o jakiś mało uczęszczanych drogach nieutwardzonych, ale jeżdżą drogami gdzie ruch jest duży.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Pobocza są rzadko wykoszone, osobówki są drogie i niskie, i co zjedziesz na pobocze a tam jakiś zarośnięty kamień wystaje i popieprzy zderzak albo miskę i po ptokach bo Bizon za***rdalał z hederem. Zapłaci za remont z własnej kieszeni i mandat z 5 tys to się nauczy raz dwa, ja nie mówię już o jakiś mało uczęszczanych drogach nieutwardzonych, ale jeżdżą drogami gdzie ruch jest duży.

Może u Ciebie są nie wykoszone, nie ma gdzie zjechać. Mów za siebie. Ja mogę jeździć wszędzie aż nie utknę bo mi auta nie szkoda, mam starego rupcia i nie mam zamiaru wydawać więcej niż 20 tysięcy za samochód bo to dla mnie głupota. Twoja nauka to jest o kant rozbić, zresztą nie dziwota w żadnym Twoim wcieleniu się ze sobą nie zgadzaliśmy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v