Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
56 minut temu, hubertb napisał:

A u ciebie jebnoł wtrysk który rozwalił tłok a teraz strzelił pas i poszła się bujać głowica. Faktycznie elektronika i osprzęt są awaryjne🤦‍♂️

Mówiłeś coś o naprawach , wymianie tłoka... Do tego się odniosłem

Opublikowano
19 minut temu, pedro2 napisał:

Kup porządne auto to i pojeździsz. Psioczycie na bmki, ja 7 rok jeżdżę e60 ok 25 tys/rok i tyle co eksploatacyjne rzeczy. Nawet turbina nie tykana. Byłem zdecydowany zmienić na e70 albo ML 420, ale na szczęście mi przeszło bo bym perełeczke pogonił. Co dwa lata 10-20k na auto i na szrot to rzeczywiście rozsądnie 🙈

W Polsce klient jest na tyle głupi, że chce za 5-10 tyś zł kupić auto jak nowe, mierniki komputery cuda niewidy, przy 20 letnim szrocie🤣, i dogadać z cymbałami się nie da, co innego przy droższych autach. 

Opublikowano

Kijanka twoja ? Rodzice taka chcą kupić. Jakie wyposażenie? 

Opublikowano
35 minut temu, pedro2 napisał:

Kup porządne auto to i pojeździsz. Psioczycie na bmki, ja 7 rok jeżdżę e60 ok 25 tys/rok i tyle co eksploatacyjne rzeczy. Nawet turbina nie tykana. Byłem zdecydowany zmienić na e70 albo ML 420, ale na szczęście mi przeszło bo bym perełeczke pogonił. Co dwa lata 10-20k na auto i na szrot to rzeczywiście rozsądnie 🙈

Mam tak samo, 300000 przekroczone. Przy silniku tylko egr wymieniony.

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, radekz200 napisał:

A najlepiej to nowe z salonu 🚗

No jak kogo stać to najlepiej. 

4 minuty temu, danielursus3p napisał:

W Polsce klient jest na tyle głupi, że chce za 5-10 tyś zł kupić auto jak nowe, mierniki komputery cuda niewidy, przy 20 letnim szrocie🤣, i dogadać z cymbałami się nie da, co innego przy droższych autach. 

Po części śmieszne, po części nie. Każdy ma swoje fanaberie, a i też dla jednego 10tys to dużo, dla innego 100 tys. 

Ja tam już chyba wyrosłem z podjarania na punkcie auta. Ma doope wozić i tyle. Nie zastawiać się po to tylko żeby somsiady widziały. 

• Like 2
Opublikowano
17 minut temu, danielursus3p napisał:

To ja jestem inny , nawet jazdy próbnej nie robiłem , tylko odpalony ,z grubsza obejrzany i już , no właśnie czego się doszukiwać w samochodzie za taką kase 🤔

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A to znowu usunął?

Rysiu jak tam zasięg internetu u Ciebie?

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Po części śmieszne, po części nie. Każdy ma swoje fanaberie, a i też dla jednego 10tys to dużo, dla innego 100 tys. 

Ja tam już chyba wyrosłem z podjarania na punkcie auta. Ma doope wozić i tyle. Nie zastawiać się po to tylko żeby somsiady widziały. 

Ale fajnie wejść do samochodu pachnącego nowością 😂 chińskim plastikiem 😂 a nie wypowiedziałym Niemcem 😂

Opublikowano
8 minut temu, radekz200 napisał:

Wersja L + pakiet stylistyczny 😛 ale to jeszcze za spory czas 😂😂 jeszcze Pafnucy zdąży pare razy usunąć konto i wrócić 

Ee to nie. Teraz czegoś takiego szukają. Kuga albo taka kia, ewentualnie merc glk

4 minuty temu, pedro2 napisał:

No zgadza się. Tylko czego doszukiwać sie w samochodzie 15-20 letnim na daily za 5-10 tyś? To nie stan kolekcjonerski z przebiegiem 10 tyś km. 

Opublikowano

@hubertb to co radzisz , zakładać pasek i próbować palić ? Czy od razu rwać głowice 🤔

Opublikowano
7 minut temu, radekz200 napisał:

To po co dają 7 lat gwarancji? 

Czytałeś na co jest te 7 lat gwarancji? Na tylną wycieraczke i coś jeszcze :)

Chuba tylko w Volvo można w większości przypadków spotkać przebiegi powyżej 300-400 tys w miarę młodych samochodach. W reszcie to są bardzo nieliczne przypadki. U mnie 2012 rok i ponad 330 tys , z czego ja 80 tys zrobiłem w przeciągu 3 lat  i jak narazie odpukac tylko rzeczy eksploatacyjne 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał:

Ale fajnie wejść do samochodu pachnącego nowością 😂 chińskim plastikiem 😂 a nie wypowiedziałym Niemcem 😂

Toż mówię jak kogo stać to se wącha. 😁 

Radek tak nawiasem, po ile kupujesz gumiaki do obory? Właśnie oglądam korzenia na YT i myślałem, że z kanapy spadnę, no ale ja nie bamber to może się nie znam...

5 minut temu, radekz200 napisał:

Toż mówię jak kogo stać to se wącha. 😁 

Radek tak nawiasem, po ile kupujesz gumiaki do obory? Właśnie oglądam korzenia na YT i myślałem, że z kanapy spadnę, no ale ja nie bamber to może się nie znam...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v