Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, stempos1980 napisał:

To aż dwa posiadasz? 

I jak to się sprawuje 

Trzy, jeszcze jest biały ale ciężko go teraz wyciągnąć.Bardzo dobre auta ale ja nimi nie jeżdżę na codzien.Jak by to powiedzieć takie hobby.To ostatnie prawdziwe Volva 2,4 benzyna 5cylindrow.

Opublikowano
4 godziny temu, Bananek napisał:

Co Ty się Argentyną przejmujesz. Oni nawet nie wiedzą gdzie leży polska.

Wiedzą wiedzą,dużej grupy z nich dziadkowie pracowali w Polsce. Były to takie miejsca w których imiona zastępowano numerami

Opublikowano

No ale to już jest Volvo pod znakiem chińczyka.Na codzien mam 90tke niby Volvo ale już jakiś nie takie.

Opublikowano
12 minut temu, marcin19071980 napisał:

Trzy, jeszcze jest biały ale ciężko go teraz wyciągnąć.Bardzo dobre auta ale ja nimi nie jeżdżę na codzien.Jak by to powiedzieć takie hobby.To ostatnie prawdziwe Volva 2,4 benzyna 5cylindrow.

One uturbione chyba są czy się mylę 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Łolek napisał:

One uturbione chyba są czy się mylę 

Nie,tu i bez turbiny jest czym jechać.

IMG_20220716_112203_104.jpg

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

Panowie linka od sterowania obrotem rurą w sieczkarni mengele zardzewiała w pancerzu, jakiś pomysł jak to rozruszać? Na internecie nieoge nigdzie znalezc takiel linki zeby kupic nową

16579674550071605584616657898375.jpg

Opublikowano (edytowane)

Drewniany balik i gumowy młotek.Naparzasz z umiarem w linkę i najlepiej aby druga osoba próbowała ruszać linką.Powino ruszyć.Mialem tak z ręcznym hamulcem w kombajnie i pomogło.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
livebird napisał:

1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Wlać ropy albo w psikać wd40 

Tylko przez tą gume na pancerzu nie ma jak spryskać i wlac

Wlej ropy w kastre i zanurz linkę. Ropa sama wejdzie pod pancerz. Po niedzieli będzie już wewnątrz.

• Like 1
Opublikowano
Bananek napisał:

livebird napisał:

1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Wlać ropy albo w psikać wd40 

Tylko przez tą gume na pancerzu nie ma jak spryskać i wlac

Wlej ropy w kastre i zanurz linkę. Ropa sama wejdzie pod pancerz. Po niedzieli będzie już wewnątrz.

ale rdza zostanie, i zda to ale na krótko

Opublikowano
1 godzinę temu, livebird napisał:

Panowie linka od sterowania obrotem rurą w sieczkarni mengele zardzewiała w pancerzu, jakiś pomysł jak to rozruszać? Na internecie nieoge nigdzie znalezc takiel linki zeby kupic nową

Opalarka i podgrzewaj ruszaj naginaj i lej WD kilka dni i pomoże 

Opublikowano
1 godzinę temu, livebird napisał:

Przelej WD i puści 😉 powieś ją gdzieś i od góry lej WD tak żeby całą linię przelało 

Opublikowano
HF86 napisał:

skończyły się te czasy co budowlance po 12 h tłukli. 

teraz 8,przerwa, normy. 

a jak jeszcze ten 4 dniowy tydzień pracy wprowadzać będą lewaki to remont łazienki do montażu tronu to ze 3 tygodnie zejdzie 🤣

Szybkie pytanie mam 😉 Łączenia styropianu uszczelniać niskoprężną montażową czy pianoklejem? 👀👀👀

Opublikowano
13 minut temu, TheraRolnik napisał:

Przelej WD i puści 😉 powieś ją gdzieś i od góry lej WD tak żeby całą linię przelało 

po co WD, wystarczy zwykły płyn hamulcowy który jest sporo  tańszy  i równie skuteczny co WD. 😛

I jak tu nie wierzyć w siłę marketingu 😄

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

Od ok godziny ładny równy deszcz na Twojej wysokości patrząc na zachód u

U mnie jednak bez deszczu. Nie wiem co się .urwa odpierda.a. Rozumiem jak raz by ominęło czy dwa ale nie cały czas. Nie dość że najsłabsze ziemię to jeszcze nie pada praktycznie od 20 czerwca. 

Opublikowano

A nie wiem, płynu hamulcowego nigdy nie używałem bo i po co... WD bardziej praktyczny 

4 minuty temu, Pigmei napisał:

po co WD, wystarczy zwykły płyn hamulcowy który jest sporo  tańszy  i równie skuteczny co WD. 😛

I jak tu nie wierzyć w siłę marketingu 😄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v