Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
hubertb napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

pokazywał nie raz jakie ma bajery 🤭

E tam. Ja ostatnio zbajerowany przełącznik do światła sobie kupiłem. Powiem szczerze rzecz nie głupia ale żeby to miało sens to jednak musi to być takie żeby Siri/ czy tam inny asystent głosowy ogarniał praktycznie natychmiastowo. Teraz to działa w pętli zamkniętej algorytmu i steruje światłem przed wejściem. 

co z przełącznika jak nie możesz się nim na af pochwalić jak kolega żyrandolem 🤭😃

radekz200 napisał:

4 minuty temu, Łolek napisał:

Ty Ty Ty ry ry

Przelew z Polmleku był? 

tyle mleka na robiłeś że się przelewa 🤔🙆‍♂️

kizak napisał:

4 godziny temu, Bananek napisał:

Zapole to nasza "strona" w stodole.

Pierwszo słyszę , w stodole  sąsiek ,klepisko ,wyski . Teraz kalenica ,kiedyś krejga  ,dopychać pod dach ,dopychać pod strzechę  [ ale to ginie]

to tak jak u nas 👍 czyli normalnie 😁

Opublikowano
kizak napisał:

9 minut temu, Bananek napisał:

Jaka kalenica. U was to koplowanie. 😉

A koplowanie to co za pies ?

Hehe, HF86 pewnie wie, bo to z ich strony rzeki. 😉 U nas normalnie kalenica się to nazywa, ale jak mi oborę przekrywali goście zza rzeki właśnie to koplowanie na to mówili. 😉

Opublikowano
Karol6130 napisał:

U nas korniszony 7 zł kila 🙆‍♂️

na co Ci takie małe 🙆‍♂️ jak zakisić to konkretnego ogóra 😁😜

Bananek napisał:

kizak napisał: 9 minut temu, Bananek napisał: Jaka kalenica. U was to koplowanie. 😉  A koplowanie to co za pies ? Hehe, HF86 pewnie wie, bo to z ich strony rzeki. 😉 U nas normalnie kalenica się to nazywa, ale jak mi oborę przekrywali goście zza rzeki właśnie to kopulowanie na to mówili. 😉

gdzie to robić publicznie na dachu 🤦‍♂️😜

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Radek jeszcze 200zł napiwku dał kasjerce jak w Obi kupował żeby nie był taki tani

I paragon zabindowany i doklejony 🤣

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła dzis to tylko

IMG_20220714_132802.jpg

Screenshot_20220714-131856.jpg

Screenshot_20220714-131726.jpg

@Pafnucy

Cię potrącił czy jak? 

15 minut temu, slawek74 napisał:

na co Ci takie małe 🙆‍♂️ jak zakisić to konkretnego ogóra 😁😜

gdzie to robić publicznie na dachu 🤦‍♂️😜

Nie podpuszczaj😉

• Haha 2
Opublikowano
bratrolnika napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

E no weź. Tani?

Radek jeszcze 200zł napiwku dał kasjerce jak w Obi kupował żeby nie był taki tani

Chyba zabrał. 😉

Opublikowano
slawek74 napisał:

Uziu92 napisał:

120 km przekręcone po towar 👍

IMG_20220714_114546.jpg

ile taniej że opłaca się jechać 🤔 albo innaczej gdzie i po ile ?

na kopalni w koszelowce 330-340 zł

Łolek napisał:

2 minuty temu, Uziu92 napisał:

Łosialał ty czy co, chyba dużo taniej 

no jakieś 160-170 na tonie taniej jak na składzie

superfarmer02 napisał:

13 minut temu, Uziu92 napisał:

Wapno? 

tak

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, Bananek napisał:

Hehe, HF86 pewnie wie, bo to z ich strony rzeki. 😉 U nas normalnie kalenica się to nazywa, ale jak mi oborę przekrywali goście zza rzeki właśnie to koplowanie na to mówili. 😉

nie znam tego określenia. 

Opublikowano

Interneta od rana wcale nie ma tylko połączenia alarmowe, albo brak usługi.

Trzeba kawałek od domu to coś tam łapie.

Dzwoniłem to jakieś problemy techniczne w okolicy.

Kurła najgorzej ze wdxystkie 4 nr w plusie, trzeba z jeden przenieść to by zawsze było z kąd wziąć rozsyłanie na resztę.

Opublikowano
slawek74 napisał:

Uziu92 napisał:

za małą przyczepę wziąłeś 🤪 ile tu tonów ? u nas chyba mniejsza różnica coś około 100zł nie opłaca jechać

5 ton, na rzepak wystarczy.

Opublikowano
33 minuty temu, Uziu92 napisał:

na kopalni w koszelowce 330-340 zł

no jakieś 160-170 na tonie taniej jak na składzie

tak

mocno zielona tam u Ciebie w okolicy, zdjęcie jak by z wiosny.

Opublikowano

@damian303 pytałeś o Tihope.

Sadzony jesień 2020 po zlikwidowanej porzeczce czerwonej.

Gdyby ręcznie go wyskubać to myślę że 6t by dał.

20220714_142702.jpg

20220714_150203.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v