Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Może być jak ukraińskie zboża będą się palić to na wschodzie przygrzeje od ognia.

Kurła, gdzie w takim goruncu na warsztacie. Wolne trzeba będzie se wziąć 😐

Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Sławek i jak średnia wychodzi z ha?

Dziś czarną zacząłem więc o średniej nie ma mowy. Można powiedzieć że najlepszy kawałek choć to młody 3 letni tisel. Z chęcią zamienił bym pozostałe kawałki na ten. Powiem tak, na życie i paliwo wystarczy😜

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

A bo one nauczone dwa razy na dzień papu dostać. 

Te też dostają dwa razy dziennie i dla tego dziwi mnie to że nie dostaną a w oborze cisza 🤔

Dla mnie lepiej bo wiem że jak nie nafutruje raz to nie będzie ryku na wioskę 

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Troszku już chmielu zaciągnęłam.  Nie wiem czy dobrze trybię.  Ale zrozumiałem że twierdziśz iż latarka od MO pochodziła. Może I pochodziła zls w rodzinie żadnego emowca nie posiadałem więc na pytanie ci nie odpowiem.

Kierowcy mogli myśleć że znowu jaja se kto robi i się nie zatrzymywali, a tymczasem oni za nimi na kogutach 

Opublikowano

Czemu wszystko co dobre to szybko się kończy 😥. Ojczulek zapodał, bo przejazdem był. 

IMG_20220709_222819.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

A no to tak. To od handlarza. 

Były ciche dni do dzisiaj 😂 w poniedziałek mamy jechać przytargać 

Teraz owczarkowi żywienie razy trzy musi być za pilnowanie 

Pewnie po lecie wróci do żywienia razy dwa co? 

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Piwo od Palikota 🤔

Yep, jak gościa nie lubię w polityce, tak w opór podoba mi się jak działa browar w Tenczynku odkąd nim zarządza. Jak ktoś będzie miał okazję kupić piwko to polecam. Bardzo smaczne.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Karol6130 napisał:

Kierowcy mogli myśleć że znowu jaja se kto robi i się nie zatrzymywali, a tymczasem oni za nimi na kogutach 

Wtedy to były 125p na niebieskich bombach, to było zaraz po stanie wojennym😆

EDIT:Kurna, chyba jednak polonezy obok uazów

A i w tamtych czasach rodzice  kupili mi fajny plastikowy pistolet na styropianową kulkę. Ale jebaniutka miała tak mocny wyrzut że stłukłem dość szybko po zakupie klosz w żyrandolu.

Potem pomyślałem że pójdę dalej. Zamiast styropianowej kulki ładowałem kamienie.  I z rowu strzelałem do aut. No i trafiłem syrenę męża mojej wychowawczyni w przedszkolu🤦‍♂️

Działo się🤣

4 minuty temu, 6465 napisał:

Dobranoc. 

Skąd wiesz jak jeszcze nie minęła?🤔

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Teraz owczarkowi żywienie razy trzy musi być za pilnowanie 

Pewnie po lecie wróci do żywienia razy dwa co? 

Pewnie masz pan rację. Trzeba kawałek jakiej budy dostawić. Co do czego wyszło że od Stasia zakupiony. To co robiły przy nim wychwycilem, fachowiec potwierdził. To chyba się co nieco znam 😉 do poprawek to samo co mówiłem 😂

Opublikowano

Gdzie, 6cio letniego dzieciaka internować.

Uwielbiałem 1maja. Zawsze jakąś flagę sobie znalazłem🤣 Trudne to nie było jak słup przed domem stał🤭

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Pewnie masz pan rację. Trzeba kawałek jakiej budy dostawić. Co do czego wyszło że od Stasia zakupiony. To co robiły przy nim wychwycilem, fachowiec potwierdził. To chyba się co nieco znam 😉 do poprawek to samo co mówiłem 😂

A może kolega co ma taki sam dowiedział się od kolegi co  ten co się nie zna wychwycił, zauważył i kolega koledze potwierdził to samo 

Najwyżej kolega nie będzie miał kolegi 😂

A syn będzie miał dalej ojca i na odwrót 👍

Opublikowano

Ja żem nic nie gadał co se chcom niech se robiom😂

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Gdzie, 6cio letniego dzieciaka internować.

No fakt tamte czasy były jakie były ale o tym by nie pomyśleli. 

Chyba że by chodziło o wpływ na rodziców dziecka to wtedy bez problemu 

Opublikowano
35 minut temu, 6465 napisał:

Marek kurde blaszka czemu ty im siano-kichy nie rzucił 🤔

Uuu panie ja dzisiaj to zaaaaaapiiiiierrddalaałeemmmmm

Ale może następnym razem 

A ty gdzie byłeś, od Dawida się zaraziłeś 🙆‍♂️

Opublikowano

3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Ja żem nic nie gadał co se chcom niech se robiom😂

Gorzej jak żeś konkurencji się zapomógł 😂

Może trzeba było więcej się znać😉

Dziś trzy szczeniaki oddane. 

Jutro może dwa odjadą 

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Gorzej jak żeś konkurencji się zapomógł 😂

Może trzeba było więcej się znać😉

Dziś trzy szczeniaki oddane. 

Jutro może dwa odjadą 

Ja myślę może jeszcze psa sobie do tej suni dokupić by para była podobuje się mnie jeden niedaleko Tomka @6465@6465 tylko jak żonkę przekonać, od razu mówię że te sprawy to za mało 😉

Screenshot_20220707_160725_com.android.chrome.jpg

• Like 1
Opublikowano

O tym żem nie pomyślałem kurna 😬 

Do jednej bramki grane, nie będzie źle 🙃

Prawdziwe konkurencje w tym roku wyjebiem😈

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Wczoraj wieczorem 4mm, a dziś miałem 10 ha jęczmienia położyć.

Ala położyłem 0,8ha porzeczki.

Finansowo na jedno wyszło🤭

Tradycja. Najlepsze rośnięcie to pali 3 tyg, a jak żniwa czy sianokosy to codzień dolewa 🙈 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v