Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Sławek i jak średnia wychodzi z ha?

Dziś czarną zacząłem więc o średniej nie ma mowy. Można powiedzieć że najlepszy kawałek choć to młody 3 letni tisel. Z chęcią zamienił bym pozostałe kawałki na ten. Powiem tak, na życie i paliwo wystarczy😜

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

A bo one nauczone dwa razy na dzień papu dostać. 

Te też dostają dwa razy dziennie i dla tego dziwi mnie to że nie dostaną a w oborze cisza 🤔

Dla mnie lepiej bo wiem że jak nie nafutruje raz to nie będzie ryku na wioskę 

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Troszku już chmielu zaciągnęłam.  Nie wiem czy dobrze trybię.  Ale zrozumiałem że twierdziśz iż latarka od MO pochodziła. Może I pochodziła zls w rodzinie żadnego emowca nie posiadałem więc na pytanie ci nie odpowiem.

Kierowcy mogli myśleć że znowu jaja se kto robi i się nie zatrzymywali, a tymczasem oni za nimi na kogutach 

Opublikowano

Czemu wszystko co dobre to szybko się kończy 😥. Ojczulek zapodał, bo przejazdem był. 

IMG_20220709_222819.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

A no to tak. To od handlarza. 

Były ciche dni do dzisiaj 😂 w poniedziałek mamy jechać przytargać 

Teraz owczarkowi żywienie razy trzy musi być za pilnowanie 

Pewnie po lecie wróci do żywienia razy dwa co? 

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Piwo od Palikota 🤔

Yep, jak gościa nie lubię w polityce, tak w opór podoba mi się jak działa browar w Tenczynku odkąd nim zarządza. Jak ktoś będzie miał okazję kupić piwko to polecam. Bardzo smaczne.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Karol6130 napisał:

Kierowcy mogli myśleć że znowu jaja se kto robi i się nie zatrzymywali, a tymczasem oni za nimi na kogutach 

Wtedy to były 125p na niebieskich bombach, to było zaraz po stanie wojennym😆

EDIT:Kurna, chyba jednak polonezy obok uazów

A i w tamtych czasach rodzice  kupili mi fajny plastikowy pistolet na styropianową kulkę. Ale jebaniutka miała tak mocny wyrzut że stłukłem dość szybko po zakupie klosz w żyrandolu.

Potem pomyślałem że pójdę dalej. Zamiast styropianowej kulki ładowałem kamienie.  I z rowu strzelałem do aut. No i trafiłem syrenę męża mojej wychowawczyni w przedszkolu🤦‍♂️

Działo się🤣

4 minuty temu, 6465 napisał:

Dobranoc. 

Skąd wiesz jak jeszcze nie minęła?🤔

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Teraz owczarkowi żywienie razy trzy musi być za pilnowanie 

Pewnie po lecie wróci do żywienia razy dwa co? 

Pewnie masz pan rację. Trzeba kawałek jakiej budy dostawić. Co do czego wyszło że od Stasia zakupiony. To co robiły przy nim wychwycilem, fachowiec potwierdził. To chyba się co nieco znam 😉 do poprawek to samo co mówiłem 😂

Opublikowano

Gdzie, 6cio letniego dzieciaka internować.

Uwielbiałem 1maja. Zawsze jakąś flagę sobie znalazłem🤣 Trudne to nie było jak słup przed domem stał🤭

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Pewnie masz pan rację. Trzeba kawałek jakiej budy dostawić. Co do czego wyszło że od Stasia zakupiony. To co robiły przy nim wychwycilem, fachowiec potwierdził. To chyba się co nieco znam 😉 do poprawek to samo co mówiłem 😂

A może kolega co ma taki sam dowiedział się od kolegi co  ten co się nie zna wychwycił, zauważył i kolega koledze potwierdził to samo 

Najwyżej kolega nie będzie miał kolegi 😂

A syn będzie miał dalej ojca i na odwrót 👍

Opublikowano

Ja żem nic nie gadał co se chcom niech se robiom😂

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Gdzie, 6cio letniego dzieciaka internować.

No fakt tamte czasy były jakie były ale o tym by nie pomyśleli. 

Chyba że by chodziło o wpływ na rodziców dziecka to wtedy bez problemu 

Opublikowano
35 minut temu, 6465 napisał:

Marek kurde blaszka czemu ty im siano-kichy nie rzucił 🤔

Uuu panie ja dzisiaj to zaaaaaapiiiiierrddalaałeemmmmm

Ale może następnym razem 

A ty gdzie byłeś, od Dawida się zaraziłeś 🙆‍♂️

Opublikowano

3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Ja żem nic nie gadał co se chcom niech se robiom😂

Gorzej jak żeś konkurencji się zapomógł 😂

Może trzeba było więcej się znać😉

Dziś trzy szczeniaki oddane. 

Jutro może dwa odjadą 

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Gorzej jak żeś konkurencji się zapomógł 😂

Może trzeba było więcej się znać😉

Dziś trzy szczeniaki oddane. 

Jutro może dwa odjadą 

Ja myślę może jeszcze psa sobie do tej suni dokupić by para była podobuje się mnie jeden niedaleko Tomka @6465@6465 tylko jak żonkę przekonać, od razu mówię że te sprawy to za mało 😉

Screenshot_20220707_160725_com.android.chrome.jpg

• Like 1
Opublikowano

O tym żem nie pomyślałem kurna 😬 

Do jednej bramki grane, nie będzie źle 🙃

Prawdziwe konkurencje w tym roku wyjebiem😈

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Wczoraj wieczorem 4mm, a dziś miałem 10 ha jęczmienia położyć.

Ala położyłem 0,8ha porzeczki.

Finansowo na jedno wyszło🤭

Tradycja. Najlepsze rośnięcie to pali 3 tyg, a jak żniwa czy sianokosy to codzień dolewa 🙈 

Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

Ja myślę może jeszcze psa sobie do tej suni dokupić by para była podobuje się mnie jeden niedaleko Tomka @6465@6465 tylko jak żonkę przekonać, od razu mówię że te sprawy to za mało 😉

Screenshot_20220707_160725_com.android.chrome.jpg

Wdzięczne psiaki. Aby ich dobrze traktować to się odwdzięczą uwierz. Jak mój z kojca wypuszczony to byle łachudra się ze mną nie przywita😈 musi być dobry chłop to nie ruszy, będzie się łasił.  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v