Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, TheraRolnik napisał:

Co tu takie pustki 🤔 ludzie co wy robota w sobotę wieczorem że nie mata czasu na forum pisać 🤔

Opłaciłeś abonzment? Może widzisz tylko niektóre posty?🤭

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Wolałem kupić styropianowego nówkę niż nie mając narzędzi i umiejętności robić samemu, przy okazji robiąc pewnie masę błędów i marnując kupę materiału. A drewniane u nas gość też robi z wejmutki to ceni niewiele mniej niż za styropianowy nowy.

Nooo, to jest fakt. Ja przy tym robię to maszyny jakieś mam i się ich nie boję. A co do cen, kupilem ul drewniany, żeby zobaczyć jak to robią. i już wiem, że wręgi są o kant d*py potłuc, cena którą podaje pewnie do sprzedaży jest 200% materiału. Ale to normalne, każdy stolarz sobie tak liczy. Z jednej deski 2m wychodzi Ci jeden korpus. Z 32mm, spokojnie wyjdzie Ci 27mm ładnie obstrugana deska. Tyle wystarczy.

4 minuty temu, Szymi40 napisał:

@sadownik12    ile lat masz pszczoły ?  ile  rodzin ?

Ja zaczynam, Panowie tutaj mnie zajawili. Pierwszy sezon w trakcie. 3 rodzinki aktualnie. Ale zadbane.

Opublikowano

Nie idzie czegoś gotowego kupić to okej, tak jak na przykład ciepłe dennice, nikt tego nie produkuje to się samemu rzeźbiło, klęło, i jeszcze nie wyszło nieraz jak trzeba. A jak gotowca można kupić to się kupowało. Fajniej było na to wydać na zmianę auta, wczasy czy jakieś panienki. 

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Autorski numer mojego ojca: przychodził do nas taki chłopak, po ojcu zapalony gołębiarz, to stary na środku obory krowiego placka przykrył miską, i go woła że gołębia złapał, rzucił jakąś rasą, koledze aż się oczy zaświeciły. To ojciec mówi ja zabieram miskę a ty od razu go łap 

Jeszcze końca nie doczytałem a już ryłem ze śmiechu i wiedziałem o co biega🤣🤣🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Jeszcze końca nie doczytałem a już ryłem ze śmiechu i wiedziałem o co biega🤣🤣🤣

W ogóle chyba nastrój wprost z mazurskiej nocy kabaretowej się udzielił. Jednak lepiej się śmiać niż płakać. A głupie żarty wchodzą w krew. 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

W ogóle chyba nastrój wprost z mazurskiej nocy kabaretowej się udzielił. Jednak lepiej się śmiać niż płakać. A głupie żarty wchodzą w krew. 

Oglądasz tyż ? 

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Ja nie płacę ... Na lewo przeglądam forum 🤭

No i kabaret cię ominàł. Podam ci numer konta na priv. Opłacisz i zobaczysz co na forum się dzieje. Będzie i śmieszno i straszno i mądro i głupio...😉

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie idzie czegoś gotowego kupić to okej, tak jak na przykład ciepłe dennice, nikt tego nie produkuje to się samemu rzeźbiło, klęło, i jeszcze nie wyszło nieraz jak trzeba. A jak gotowca można kupić to się kupowało. Fajniej było na to wydać na zmianę auta, wczasy czy jakieś panienki. 

Znaczy, ja też tak mam. Że czasem lepiej kupić i mieć święty spokój. Ale u mnie jedyny koszt nie licząc zakupu desek (szalunkowe, takie ładniejsze bo sobie wybierałem) czyli jakieś 50zł i dennicy bo już swoich nie będę robił czyli 130zł to jeszcze 2h czasu poświęconego na 5 korpusów. Czy warte jest to 500zł? OFC, dennica z poławiaczem.

Edytowane przez sadownik12
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Oglądasz tyż ? 

Tak mam na domku TV, i nawet wszystkie kanały odbiera. Rano nawet obejrzałem sobie TVP Lublin i już wiem że więcej tego nie zrobię🤦‍♂️ 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Aż za bardzo 🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubertb napisał:

Nie oglądam. Jestem zjebany jak koń po westernie ( ps. Bananek nie bierz tego dosłownie🤭)

Odstrasowuję się bo psychika mi siada w tym tygodniu. 

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
5 minut temu, pedro2 napisał:

I cyk 3mm wpadło na noc z ulewy 😎 kuźwa już ostatni radar przestał działać. Jakby nie można było remontować w zimę tylko w szczycie sezonu burzowego. 

Wczoraj wieczorem 4mm, a dziś miałem 10 ha jęczmienia położyć.

Ala położyłem 0,8ha porzeczki.

Finansowo na jedno wyszło🤭

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

to w. szkole rzucali na podłogę 5zl a ty miałeś się patrzec tylko na podłogę i łapać ręką , za którymś razem. leciała mela i ręką w to....

Mój kolega przykleił przed schodami do sklepiku szkolnego 5zł. Co był głupich ze zdziwioną miną, żart zakończył woźny który podszedł za drugim razem do tematu z młotkiem i przecinakiem. 

Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

to w. szkole rzucali na podłogę 5zl a ty miałeś się patrzec tylko na podłogę i łapać ręką , za którymś razem. leciała mela i ręką w to....

W 93 zrobiłem prawko. Popierdalam Ferrari  126p, las po lewej, rów po prawej.  Patrzę portfel i bsnknot wystający z niego na jezdni.

Hamuję,,trochę to czasu zajmuje w tej włoskiej myśli technicznej. Nawracam. Jest. Wysiadam i schylam się. A ta urwa nóg dostała. Patrzę a dzieciaki z rowu za sznurek pociągają.

Ów wówczas pociągający dziś w drogówce pracuje i nawet wysokiego mandatu mi kiedyś raczyć zapomniał wręczyć. Pewnie jeszcze bekę ze mnie miał🤭🤭🤭

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Mój kolega przykleił przed schodami do sklepiku szkolnego 5zł. Co był głupich ze zdziwioną miną, żart zakończył woźny który podszedł za drugim razem do tematu z młotkiem i przecinakiem. 

Na remoncie chlewni u gospodarza wiertło zaklinowało się w zbrojonej posadzce. Co tam się mistrzów przewinęło aby to wyjąć. Niczym do excalibura podchody robili.

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Popierdalam Ferrari  126p, las po lewej, rów po prawej.  Patrzę portfel i bsnknot wystający z niego na jezdni.

Jak fotoradary nie musiały być żółte, robiłeś z ukrycia fotkę telefonem z fleszem oczywiście w nocy. Frajda niesamowita. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v