Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał:

Nie daj Boże. Ja mu jeszcze za klamkę do fergusona nie zapłacił.

Zapłaciłeś, zapłaciłeś... Dobrym słowem. To też sporo warte. 

Opublikowano
HF86 napisał:

siem pieniążki skończyły ludziom co tak Przed inflacją uciekali. 

zastój na rynku. budowlanka już w kryzysie. 

To dobrze, bo jeszcze mi blacha potrzebna A może i bym dach podniósł 😂😂😂😂😂😂

Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy napisał:

Oj kilka kilometrów zrobiłem,

A powiem wam że dziś wsiadłem, to taki obsrany jechałem jak nigdy. W zeszłą sobotę przebilem z tyłu oponę, no zdarza się. Wyciągnąłem koło, jadę na pierwszą lepszą wulkanizację, a typ jak mi zaczął gadać że on to takich kół nie robi, bo to od ścigacza, że na tym się szybko jeździ i on odpowiedzialności nie będzie brał. Pojechałem gdzie indziej, gość bez problemu mi to załatał, mówi że 200 można latać. 

No ale ten pierwszy tak mi we łbie namieszał że sam nie byłem pewien czy można odwinąć czy jechać powoli 

Opublikowano
5 minut temu, krzychu121 napisał:

Orientuje się ktoś jak teraz wygląda S7 z Warszawy do Krakowa? Ogarnęli już czy nadal w budowie ?

Też się podłączam pod to pytanie, bo mnie wycieczka w tamte strony czeka 

@stempos1980 pewnie będzie najlepiej zorientowany 

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, bratrolnika napisał:

A powiem wam że dziś wsiadłem, to taki obsrany jechałem jak nigdy. W zeszłą sobotę przebilem z tyłu oponę, no zdarza się. Wyciągnąłem koło, jadę na pierwszą lepszą wulkanizację, a typ jak mi zaczął gadać że on to takich kół nie robi, bo to od ścigacza, że na tym się szybko jeździ i on odpowiedzialności nie będzie brał. Pojechałem gdzie indziej, gość bez problemu mi to załatał, mówi że 200 można latać. 

No ale ten pierwszy tak mi we łbie namieszał że sam nie byłem pewien czy można odwinąć czy jechać powoli 

W życiu nie odważył bym się latać na lepionej oponie. Życie jest więcej warte niż te kilka stówek. Przednia opona i lepienie to już w ogóle byłby totalny kozak.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, bratrolnika napisał:

No uważać lepiej zawsze, no ale bez przesady, ze jak łatka to szrot. 

A zresztą 

Typ pewno z tych jak tu niektorzy. 

Nekrologi przeglądają, bo Pafnucy moturem sie włucy... 😄

24 minuty temu, Karol6130 napisał:

I kolejne 2l spadło. 

Musi Sąsiadka pierwszego siana nie ususzy. 

Co tak rano zaczęła? 🤔

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Miałem mieniać kosiarkę 165 na 135 ale dam se spokój chyba. 165 zostawię a w przyszłym roku może jaka sadownicza sobie kupie

Opublikowano
11 minut temu, Pafnucy napisał:

A zresztą 

Co tak rano zaczęła? 🤔

To nie skuter, na motocykl działają za***iste przeciążenia. 

Opublikowano
32 minuty temu, krzychu121 napisał:

Orientuje się ktoś jak teraz wygląda S7 z Warszawy do Krakowa? Ogarnęli już czy nadal w budowie ?

26 minut temu, bratrolnika napisał:

Też się podłączam pod to pytanie, bo mnie wycieczka w tamte strony czeka 

@stempos1980 pewnie będzie najlepiej zorientowany 

Od stolicy do Tarczyna po staremu czyli całodzienny kibel dalej S za Jędrzejów, przed Miechowem kibel, obwodnica Słomnik jako S i dalej do samego Kraka kibel

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, krzychu121 napisał:

Od Tarczyna jak się rozpędzisz to praktycznie pod sam Kraków dojedziesz S7

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Pafnucy napisał:

A zresztą 

Co tak rano zaczęła? 🤔

Ony zawsze późne robią 

Opublikowano
41 minut temu, kris91 napisał:

To dobrze, bo jeszcze mi blacha potrzebna A może i bym dach podniósł 😂😂😂😂😂😂

pomyśl plan do wiosny i starczy na wykonanie. 

materiały ze 25% jeszcze spadną. drewno oczywiście też. 

Opublikowano
11 minut temu, pedro2 napisał:

Akurat wczoraj 5km nówka asfalt nam wylali pod sam kościół 🤪

U nas stary, ale nowy proboszcz umyślił sobie kupić działkę od lasów państwowych i zrobić tam aleje na cmentarz. 

Nie dość że tam rosną drzewa/las to jeszcze doły i doliny, a i bagna sporo 

Opublikowano
26 minut temu, sadownik12 napisał:

W życiu nie odważył bym się latać na lepionej oponie. Życie jest więcej warte niż te kilka stówek. Przednia opona i lepienie to już w ogóle byłby totalny kozak.

To też i się trochę cykam

Zobaczymy co czas pokaże 

25 minut temu, Pafnucy napisał:

😄

🤔

Póki co jest ok, wiatr nie schodzi. A jak będzie to się okaże. Prawdopodobnie sam się załatwiłem, bo gwoździa złapałem na podwórku, zapewne z tego drewna co kupiłem na opał 

Opublikowano
9 minut temu, Karol6130 napisał:

U nas stary, ale nowy proboszcz umyślił sobie kupić działkę od lasów państwowych i zrobić tam aleje na cmentarz. 

Nie dość że tam rosną drzewa/las to jeszcze doły i doliny, a i bagna sporo 

No widzisz i już jest na co zbierać 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v