Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Tyle co ja mam to z palcem w d... można obrobić z zachowaniem wszelkich standardów. 

Jutro ciężki dzień, kurła trzeba kuraki zacząć zarzynać...

jednak chiba by mało komfortowo się tak w polu robiło 🤣

Opublikowano

Ja pierniczę kupiłem pomidory 6kg włożyłem do bagażnika, nie zamknąłem bagażnika, a przywiozłem kilka pomidorów co za ludzie, niech sraczki ten gamoń dostanie od nich

Opublikowano
danielursus3p napisał:

2 minuty temu, DANDYS napisał:

prawie

Spojrzał byś mi na sprzeta jak bym się dogadał?

narazie uziemiony jestem, dopiero na poniedziałek turbina do golfika ma być

ale mogę zobaczyć jak będę miał

Opublikowano

W tunelu dię zaczynają.

W lewiatanie fmaczne malinowe po 6,99 od kilku tygodni

Opublikowano

No, ale to kradzież, zapomniałem zamknąć i poszedłem do znajomego raptem 20 minut mnie nie było, bida szmaciarzom z miasta do d*py chyba już zagląda

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jarecki napisał:

po 10 zł kg pomidory podobno , ja zgubiłem belke siana we wtorek , spadła zprzyczepy i wpadła do kanału i ktos na drugi dzień sobie wziął 

Kiedyś zjechały nam kostki siana z przyczepy koło 30 szt. 

Było odrzucone do rowu i za jakieś pół godziny pojechaliśmy po te kostki żeby je zabrać, zajeżdżamy a tam 5 kostek zostało 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał:

po 10 zł kg pomidory podobno , ja zgubiłem belke siana we wtorek , spadła zprzyczepy i wpadła do kanału i ktos na drugi dzień sobie wziął 

27 zł paletka 6kg  pomidora malinowego wczoraj na broniszach a pomidor kieszonkowy Rasmunda 7kg 30 zł 

Opublikowano
10 minut temu, TheraRolnik napisał:

Kiedyś zjechały nam kostki siana z przyczepy koło 30 szt. 

Było odrzucone do rowu i za jakieś pół godziny pojechaliśmy po te kostki żeby je zabrać, zajeżdżamy a tam 5 kostek zostało 

A u nas sprzątnąć nie ma kto. 

Opublikowano

kuwa, znowu adres pomylili 🙆‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano
22 minuty temu, jarecki napisał:

W środę na broniszach 25zl/6kg

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

kuwa, znowu adres pomylili 🙆‍♂️🤦‍♂️

CBŚ?

Piasku posmakowałeś?🤔🤭🤭🤭

Opublikowano
20 minut temu, stempos1980 napisał:

27 zł paletka 6kg  pomidora malinowego wczoraj na broniszach a pomidor kieszonkowy Rasmunda 7kg 30 zł 

U nas na ryneczku te same 6zl 1 kg🙋‍♂️

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

CBŚ?

Piasku posmakowałeś?🤔🤭🤭🤭

taki jeden mi tu uwagę dziś zwracał. 

a nie ważne 🤫

Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

taki jeden mi tu uwagę dziś zwracał. 

a nie ważne 🤫

No pamiętam, farbowany dziad kurpiowski, ale nie wnikam🤭

Kurna, sadziłem 2,7m od miedzy. 160cm światła przejazdu było. Sąsiadowi się za szeroko zdawało.

I szto że dziełać? Rozdrabniacz podpięty, rzepaku żal bo jednak ze wsi jestem i ziemię, zboża ukochałem ponad wszystko. No ale i miedza zlikwidowana i na miedzy zasiane.

Mój zbiór za 2 tygodnie w maksie. Rzepak chyba nie zdąży.  Przejazd 50 do 100cm.

20220629_172609.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, Bananek napisał:

Szkoda chłopa. A bliżej żadnej jednostki policji nie macie, że aż z Polic jechali?

W tej chwili dostałem powiadomienie.

Coś łącze z Podlasiem fiksuje.

Gdzie tam Police znalazłeś bo czytam drugi raz i nie widzę.

A straż od nas z lipska na dwa wozy napieprzała, aż ciarki szły jak jechali. 

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

No pamiętam, farbowany dziad kurpiowski, ale nie wnikam🤭

Kurna, sadziłem 2,7m od miedzy. 160cm światła przejazdu było. Sąsiadowi się za szeroko zdawało.

I szto że dziełać? Rozdrabniacz podpięty, rzepaku żal bo jednak ze wsi jestem i ziemię, zboża ukochałem ponad wszystko. No ale i miedza zlikwidowana i na miedzy zasiane.

Mój zbiór za 2 tygodnie w maksie. Rzepak chyba nie zdąży.  Przejazd 50 do 100cm.

20220629_172609.jpg

A to twój rzepak? .

No niewiem czy możesz tak skosić bez powiadomienia własciciela

Opublikowano
Agrest napisał:

3 godziny temu, Bananek napisał:

Szkoda chłopa. A bliżej żadnej jednostki policji nie macie, że aż z Polic jechali?

W tej chwili dostałem powiadomienie.

Coś łącze z Podlasiem fiksuje.

Gdzie tam Police znalazłeś bo czytam drugi raz i nie widzę.

A straż od nas z lipska na dwa wozy napieprzała, aż ciarki szły jak jechali. 

Na radiowozie napisane Police. 😉

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

A to twój rzepak? .

No niewiem czy możesz tak skosić bez powiadomienia własciciela

No gdzie mój. Moje porzeczki.

Mówiłem mu wiosną że zasiał za zlikwidowaną miedzą. Potwierdził i jesienią naprawi. 

No ale że tak legnie na moje to nie myślałem. Brak przejazdu.

Najwyżej jeśli nie dojrzeje to powiem mu wcześniej niech pokosówką przekosi pokos bo ma swoją.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v