Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
29 minut temu, Strongman napisał:

Miejsce na 5 opasów zrobiłem tylko jeszcze wodę podłączyć 

20220629_191233.jpg

Na jakiej wysokości masz paszowy? 

3 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

wejść wejdziesz tylko pytanie czy wyjdziesz. Z dziura w ścianie na wejście chyba najlepszy i najbezpieczniejszy pomysł

Bez problemu, jak się naucza to krzyknąć wystarczy i się rozchodzą 

Opublikowano

Tu ma być jak u Wieśka :) tylko że gnój od okna i tam drzwi wykute będą.

No i nie wiem czy takie stanowiska czy klasycznie na dole łańcuch a u góry tylko karkowa rure puszczę żeby się nie pchały na paszowy 

IMG_20220629_194704.jpg

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Bez problemu, jak się naucza to krzyknąć wystarczy i się rozchodzą

to Ty jak Mojżesz jesteś. 1000 razy się uda 1001 nie i do widzenia i nie będzie przebacz. Głupota wchodzić tak pomiędzy bydło, zwłaszcza byki.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Dej trochu 

Krój smartfona🤭

Opublikowano
5 minut temu, FarmerDyzio napisał:

to Ty jak Mojżesz jesteś. 1000 razy się uda 1001 nie i do widzenia i nie będzie przebacz. Głupota wchodzić tak pomiędzy bydło, zwłaszcza byki.

Pomagam nieraz i tak ma zrobione, fakt że tylko 4-5 sztuk bo reszta to krowy a one spokojniejsze. Ale byki równiez wiedzą kto rządzi.

Swoje mam na luzie po 12-15 sztuk w kojcu i też wchodzę słomę rozrzucić poza jednym debilem który się rzucał wszystkie się słuchają. Tyle że ja u siebie jeszcze żadnego bydlaka nie tłukłem. Nieraz rurka plastikowa po rogach dostanie ale nie jakoś mocno. Z tego też względu nie współpracuje z jednym skupiającym którego jedynym sposobem na wgonienie bydła na auto był wpierdal

6 minut temu, bratrolnika napisał:

A jakby kto był ciekawy to cena stali spadła widocznie w dół, jakieś 15-20%

Zlom też... Blacha 60 gr 

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Tanio cię cenią, to za kg czy centymetr wzrostu ?

Tanio, nawet tucznika lepiej płacą 

45 minut temu, marcin19071980 napisał:

Ekologiczny,po kapuście😁

IMG_20220629_192240_766.jpg

Wiele pszenic nie widzi tego co ten owies w spadku po kapuście dostał🤣

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Od kiedy? Zakłady pracy normalnie pracują, ludzie siana suszą.

właśnie. dlatego i ja trochę turlałem...

Opublikowano
14 minut temu, stempos1980 napisał:

Już krypa krąży pod kopułka skoro cena stali spadła😁

Póki co wpadło jeszcze dziś zamówienie na jeszcze jedną zwijarkę, to to trzeba zrobić. 

Do znów się przyczepy nie ukręci, ale może na jesień???🤔 

Tym bardziej że Szymon ośkę pod płotem mi zostawił....

10 minut temu, szymon09875 napisał:

Zlom też... Blacha 60 gr 

Złomu za wiele nie mam, a stali czasem się dużo kupowało 

8 minut temu, soltys48 napisał:

A złomu 50%

Jak wyżej, na złom to tylko ścinki jakieś wywożę, i to też raz na rok albo i nie

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, gregor1284 napisał:

Zlituj się Rysiek dzisiaj święto

jakie?

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Rysiek, a kto Ci fergusonem podjeżdża pod twuuuu, germańca?

Opublikowano
39 minut temu, bratrolnika napisał:

A jakby kto był ciekawy to cena stali spadła widocznie w dół, jakieś 15-20%

z 12 w szczycie na 8 za profile. 

zlom poniżej 1 cienkie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v