Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, bratrolnika napisał:

porobiłem, działają, trzy telewizory w domu jest ok, w tym dwa na dekoderach

no i jeszcze jeden syn ma do pegasusa podłączony

I co nabyłeś?

Nie zalało was 

• Like 1
Opublikowano

no tak jak rozmawialiśmy-Wiwę z tym pilotem co i tv można nim obsługiwać

wczoraj koło domu popadało, ale na spokojnie, natomiast w pracy w Sochaczewie armagedon, 3ha placu pod wodą, pompy nie nadążały wody odbierać, kilkadziesiąt m2 kostki wypłukało i podmyło

• Sad 1
Opublikowano
15 minut temu, Belaruss820 napisał:

A ja swoich nie mam.jak wygonic,tzn. mam,ale nie ma komu doglądać. Jak jestem.w.domu to nie byloby problemu,ale jak pojade do pracy,zona tez to juz nie ma komu. Mogą porwać pastucha co jest bardzo prawdopodobne bo za miedzą rośnie kukurydza. 

Dobry pastuch to na bliżej niż metr od ogrodzenia Ci nie podejdą 😁

Opublikowano
27 minut temu, Belaruss820 napisał:

A ja swoich nie mam.jak wygonic,tzn. mam,ale nie ma komu doglądać. Jak jestem.w.domu to nie byloby problemu,ale jak pojade do pracy,zona tez to juz nie ma komu. Mogą porwać pastucha co jest bardzo prawdopodobne bo za miedzą rośnie kukurydza. 

Takie niegrzeczne masz krowy 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Takie niegrzeczne masz krowy 🤔

Jedna jest taka prowadzicielka. Potrafi przerwac pastucha,a jak.za bardzo ją kopie to przeskakuje. Zawsze roslo zboze po sasiedzku to jak sie dorwaly to.place wygryzione. Potrafily uciec na łąki.  Najdalej to byly prawie kilometr. 

• Like 1
Opublikowano
Belaruss820 napisał:

13 minut temu, Karol6130 napisał:

Bierz suczke, będziesz miał wesoło. 

LLU +22 lekki wiaterek 

Pierwszy dzień w tym roku 

czyli zaczynasz tęsknić za pomocą teścia 🤭

• Haha 4
Opublikowano
12 minut temu, Belaruss820 napisał:

Jedna jest taka prowadzicielka. Potrafi przerwac pastucha,a jak.za bardzo ją kopie to przeskakuje. Zawsze roslo zboze po sasiedzku to jak sie dorwaly to.place wygryzione. Potrafily uciec na łąki.  Najdalej to byly prawie kilometr. 

No to zostawić tą jedną w oborze a resztę wypuścić 

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Dzień Dobry 

Wstawać śpiochy 

Qurła tak to drą buźki żeby wstawać ale dziś żaden nie krzyczał😁

jednego z okolicy o tej porze specjialnym samochodem powieźli 🤭 ciemny bus co raczej delikatnie w drzwi nie pukali 😁🤪

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

czyli zaczynasz tęsknić za pomocą teścia 🤭

Niby czemu? A Ty myslisz ze jak stary byl na chodzie to kto zganial jak pouciekaly? Ja,bo bylem ciagle w domu. A wczesniej kto? Moja obecna zona,wczesniej jeszcze panna. Stary to sobie mogl siedziec pod domem i mial i tak wyjebane,tylko tekst: trzeba krowy zgonic bo wylazly. O to chodzi ze jak pojade do pracy to nie mam jak pilnowac czy sa na pastwisku czy w polach. Żart Ci nie wyszedl, cisnienie mi ruszyłeś😀

2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

No to zostawić tą jedną w oborze a resztę wypuścić 

Jeden wielki.ryk bylby na okolicę.

Opublikowano
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Niby czemu? A Ty myslisz ze jak stary byl na chodzie to kto zganial jak pouciekaly? Ja,bo bylem ciagle w domu. A wczesniej kto? Moja obecna zona,wczesniej jeszcze panna. Stary to sobie mogl siedziec pod domem i mial i tak wyjebane,tylko tekst: trzeba krowy zgonic bo wylazly. O to chodzi ze jak pojade do pracy to nie mam jak pilnowac czy sa na pastwisku czy w polach. Żart Ci nie wyszedl, cisnienie mi ruszyłeś😀

Jeden wielki.ryk bylby na okolicę.

2-3 dni i by się zamknęła 

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

6 minut temu, slawek74 napisał: czyli zaczynasz tęsknić za pomocą teścia 🤭 Niby czemu? A Ty myslisz ze jak stary byl na chodzie to kto zganial jak pouciekaly? Ja,bo bylem ciagle w domu. A wczesniej kto? Moja obecna zona,wczesniej jeszcze panna. Stary to sobie mogl siedziec pod domem i mial i tak wyjebane,tylko tekst: trzeba krowy zgonic bo wylazly. O to chodzi ze jak pojade do pracy to nie mam jak pilnowac czy sa na pastwisku czy w polach. Żart Ci nie wyszedl, cisnienie mi ruszyłeś😀

żaden żart myślałem że jednak coś pomagał a Ty wybieraj albo zwierzęta albo praca ...

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, slawek74 napisał:

jak sypnęło ?

11m3 z ha potem zważę litra to się na 90% określi.

W tamtym roku się róźniły m3 od kg o 300 kg z 6 ton na minus

Także mozna w miarę oszacować.

Edytowane przez Rolnik1973
Błąd
Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

11m3 z ha potem zważę litra to się na 90% określi.

W tamtym roku się róźniły m3 od kg o 300 kg z 6 ton na minus

Także mozna w miarę oszacować.

I u Ciebie jest susza🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v