Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, jacor73 napisał:

łańcuch prawnie zakazany

A co powiesz na to że pani z inspekcji weterynaryjna się przyczepiła o długość łańcucha u psa, był za długi 

I odrazu szczepienia proszę pokazać, tak było 

Opublikowano
robert55555 napisał:

Robert, mam taki 400 robiony jeszcze pod banderą biardzki. Nie zawiódł mnie nigdy mimo, że ma już swoje lata. Części tanie i ogólnodostępne. Ten rozdzielacz to porażka. Cieknie z niego. Zawór stalocisnieniowy jest tylko z nazwy. Choć z początku działał. 😉 Ogólnie jestem zadowolony. Do 10ha będzie ok.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

A co powiesz na to że pani z inspekcji weterynaryjna się przyczepiła o długość łańcucha u psa, był za długi 

I odrazu szczepienia proszę pokazać, tak było 

Życie po prostu, można trzymać psa na łańcuchu i lepiej go traktować , niż puścić "samopas" bez jakiejkolwiek opieki. Ale wszystko zależy od człowieka i jego charakteru.

• Like 2
Opublikowano
23 minuty temu, bratrolnika napisał:

A nie chcą kota do pary

Mam kotkę do oddania i dlatego twojego kota to ony nie będą chcieli 😂

Sławka obdaruj, ten czarnuch do jego teściowej akurat by pasował 😉

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Ale sypie

Trzeba pole na pół długości dzielić by objechać zbiornikiem

IMG_20220628_174858.jpg

Daj znać jak plon średnio wyszedł, jaką odmiana? I jak pole długie że  w zbiornik nie mieści? Suche?

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Rok.

Sprawa jest. Zauważyłem, że piec co wysysa mi ciepło z bojlera. Jak zamknąć obieg po nagrzaniu? Grawitacja jest tam. Zawór klapowy?

Powinien być klapkowy albo kulowy, a nie masz zaworów przy bojlerze przed wężownicą?

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Rok.

Sprawa jest. Zauważyłem, że piec co wysysa mi ciepło z bojlera. Jak zamknąć obieg po nagrzaniu? Grawitacja jest tam. Zawór klapowy?

Powinien być klapkowy albo kulowy, a nie masz zaworów przy bojlerze przed wężownicą?

Mam zawór, ale kto pamięta go zamknąć? Lepiej żeby to się działo z automatu.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Bananek napisał:

Mam zawór, ale kto pamięta go zamknąć? Lepiej żeby to się działo z automatu.

Nie wiem czy klapkowy nie puści Ci obiegu🤔 jak już to może dać kulowy w pionie. A pompka tam Ci nie włącza się jakaś?

2 godziny temu, Agrest napisał:

Ależ pięknie się schłodziło. 25⁰.

Pierwszy raz od 15 lat piwko na balkonie piję. Podoba się to dla mnie.

Jeszcze po socjal do gopsu pójdę i będę mógł tak częściej. Tylko hektary rozpiszę

Powiem Ci że w takim roku gdzie wszystko w rolnictwie pod górkę i mnie się odechciewa tej roboty😬

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

To ten kawałek za lasem gdzie staw i dwa kliny 🤣

Mój ojciec miał taki zwyczaj by kierować ludzi na pola używając naszych własnych nazw. :ph34r: 

Opublikowano
54 minuty temu, szymon09875 napisał:

Rację ma akurat. Taka sama patologia jak wykaszanie traw na obwodnicach czy ekspresowkach/autostradach. Na UJ kosić 20 m od jezdni ? Żeby po kilku dniach wszystko upalilo, potem przy pierwszym ulewnym deszczu zmyło a w kolejnym roku robić rekultywacje. Nie wspominając już o tym że jak jest większa trawa to tak ziemia nie paruje. No ale najlepiej wszystko zabetonować a potem płakać że powodzie albo skwar w miastach.

Bo najpierw się rewitalizuje i betonuje. Ktoś zarabia na przetargu. Potem po naciskach społecznych się rozkuwa beton, i nowe drzewa sadzi. Znowu ktoś zarabia. Czasem wszystkie uschną, to sadzi się jeszcze raz i interes się kręci.  

• Like 2
Opublikowano

Nie skumałeś że dilują razem i szyfrem piszą?

Znaczy jest dobry towar do handlu🤣🤣🤣

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Nie bardzo wierzę że ktoś kombajnuje.

Ceny się słyszy od 4 do 12 zł.

Każdego dnia towaru mniej. 

Ben connan ugotowany, gałęzie się podnoszą owoce opadzjà.

Tisel prognozował 4t z ha, teraz gałęzie się unoszą bo woda z owoców idzie na ratowanie krzewu.

Bo w Polsce zawsze jest łajdacy co tylko zerują czyli podmioty skupowe w każdej dziedzinie .

Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

Bo w Polsce zawsze jest łajdacy co tylko zerują czyli podmioty skupowe w każdej dziedzinie .

Dochodzisz do takich genialnych wniosków i dalej wolisz gówno mieć, czemu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v