Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, jacor73 napisał:

łańcuch prawnie zakazany

A co powiesz na to że pani z inspekcji weterynaryjna się przyczepiła o długość łańcucha u psa, był za długi 

I odrazu szczepienia proszę pokazać, tak było 

Opublikowano
robert55555 napisał:

Robert, mam taki 400 robiony jeszcze pod banderą biardzki. Nie zawiódł mnie nigdy mimo, że ma już swoje lata. Części tanie i ogólnodostępne. Ten rozdzielacz to porażka. Cieknie z niego. Zawór stalocisnieniowy jest tylko z nazwy. Choć z początku działał. 😉 Ogólnie jestem zadowolony. Do 10ha będzie ok.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

A co powiesz na to że pani z inspekcji weterynaryjna się przyczepiła o długość łańcucha u psa, był za długi 

I odrazu szczepienia proszę pokazać, tak było 

Życie po prostu, można trzymać psa na łańcuchu i lepiej go traktować , niż puścić "samopas" bez jakiejkolwiek opieki. Ale wszystko zależy od człowieka i jego charakteru.

• Like 2
Opublikowano
23 minuty temu, bratrolnika napisał:

A nie chcą kota do pary

Mam kotkę do oddania i dlatego twojego kota to ony nie będą chcieli 😂

Sławka obdaruj, ten czarnuch do jego teściowej akurat by pasował 😉

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Ale sypie

Trzeba pole na pół długości dzielić by objechać zbiornikiem

IMG_20220628_174858.jpg

Daj znać jak plon średnio wyszedł, jaką odmiana? I jak pole długie że  w zbiornik nie mieści? Suche?

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Rok.

Sprawa jest. Zauważyłem, że piec co wysysa mi ciepło z bojlera. Jak zamknąć obieg po nagrzaniu? Grawitacja jest tam. Zawór klapowy?

Powinien być klapkowy albo kulowy, a nie masz zaworów przy bojlerze przed wężownicą?

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Rok.

Sprawa jest. Zauważyłem, że piec co wysysa mi ciepło z bojlera. Jak zamknąć obieg po nagrzaniu? Grawitacja jest tam. Zawór klapowy?

Powinien być klapkowy albo kulowy, a nie masz zaworów przy bojlerze przed wężownicą?

Mam zawór, ale kto pamięta go zamknąć? Lepiej żeby to się działo z automatu.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Bananek napisał:

Mam zawór, ale kto pamięta go zamknąć? Lepiej żeby to się działo z automatu.

Nie wiem czy klapkowy nie puści Ci obiegu🤔 jak już to może dać kulowy w pionie. A pompka tam Ci nie włącza się jakaś?

2 godziny temu, Agrest napisał:

Ależ pięknie się schłodziło. 25⁰.

Pierwszy raz od 15 lat piwko na balkonie piję. Podoba się to dla mnie.

Jeszcze po socjal do gopsu pójdę i będę mógł tak częściej. Tylko hektary rozpiszę

Powiem Ci że w takim roku gdzie wszystko w rolnictwie pod górkę i mnie się odechciewa tej roboty😬

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

To ten kawałek za lasem gdzie staw i dwa kliny 🤣

Mój ojciec miał taki zwyczaj by kierować ludzi na pola używając naszych własnych nazw. :ph34r: 

Opublikowano
54 minuty temu, szymon09875 napisał:

Rację ma akurat. Taka sama patologia jak wykaszanie traw na obwodnicach czy ekspresowkach/autostradach. Na UJ kosić 20 m od jezdni ? Żeby po kilku dniach wszystko upalilo, potem przy pierwszym ulewnym deszczu zmyło a w kolejnym roku robić rekultywacje. Nie wspominając już o tym że jak jest większa trawa to tak ziemia nie paruje. No ale najlepiej wszystko zabetonować a potem płakać że powodzie albo skwar w miastach.

Bo najpierw się rewitalizuje i betonuje. Ktoś zarabia na przetargu. Potem po naciskach społecznych się rozkuwa beton, i nowe drzewa sadzi. Znowu ktoś zarabia. Czasem wszystkie uschną, to sadzi się jeszcze raz i interes się kręci.  

• Like 2
Opublikowano

Nie skumałeś że dilują razem i szyfrem piszą?

Znaczy jest dobry towar do handlu🤣🤣🤣

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Nie bardzo wierzę że ktoś kombajnuje.

Ceny się słyszy od 4 do 12 zł.

Każdego dnia towaru mniej. 

Ben connan ugotowany, gałęzie się podnoszą owoce opadzjà.

Tisel prognozował 4t z ha, teraz gałęzie się unoszą bo woda z owoców idzie na ratowanie krzewu.

Bo w Polsce zawsze jest łajdacy co tylko zerują czyli podmioty skupowe w każdej dziedzinie .

Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

Bo w Polsce zawsze jest łajdacy co tylko zerują czyli podmioty skupowe w każdej dziedzinie .

Dochodzisz do takich genialnych wniosków i dalej wolisz gówno mieć, czemu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v